Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Οχι.

Εδω ειναι θεμα ssd και οι ssd δεν γυριζουν κατα οποιονδηποτε τροπο..

Αυτο που λες λεγεται απενεργοποιηση σκληρου δισκου και δεν εχει καμια σχεση με το hibernation/αδρανοποιηση συστηματος.

Επισης, δεν υπαρχει λειτουργια που να το κανει αυτο σε επιπεδο hardware, ειναι επιλογη του OS.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Φυσικα το ξερω οτι δεν γυριζουν, γιατι ssd εχω κι εγω, γιαυτο και απορησα που ο φιλος μιλησε για αδρανοποιηση :rolleyes:

Να σου πω ομως οτι υπαρχει οντως τετοια επιλογη(να σταματησει να γυριζει ο (μηχανικος)δισκος οταν δεν κανει τιποτα, και δε νομιζω οτι λεγεται "αδρανοποιηση".

• Moderators

Ξαναδες το παραπανω ποστ μου, εχω κανει edit και λεω ηδη πως λεγεται.

Εσυ ησουν αυτος που νομιζες οτι λεγεται αδρανοποιηση αυτη η λειτουργεια και σου εξηγησα οτι αδρανοποιηση=hibernation...

Και φυσικα η απενεργοποιηση δεν εχει καμια σχεση με αυτα και ειναι σε επιπεδο OS Και οχι ανευOS οπως νομισες :)

Οταν ακινητοποιεις εναν δισκο τον κανεις αδρανη, συνεπως λεγεται αδρανοπoιηση. Ειναι ελληνικη λεξη, τωρα αν ετσι εχει καθιερωθει να μεταφραζεται το hiberbnate, ok.

Μπορεις τωρα να μου εξηγησεις ΤΙ ειναι το hibernate? Εχει σχεση με εξοικονομηση ενεργειας νομιζω. Αλλα διαφορετικο απο προφυλαξη οθονης ή ρυθμιση να κλεισει η οθονη σε χ λεπτα?

• Moderators

Ε δε φταιω γω που η Microsoft στα λειτουργικα της το μεταφραζει ετσι...

Το hibernate σου περναει ολα τα δεδομενα της RAM στο δισκο, και κλεινει ο υπολογιστης. Ετσι οταν τον ξανααναβεις, μεταφερονται αμεσα ξανα απο το δισκο στη ραμ και βρισκεσαι αμεσα ξανα στην επιφανεια εργασιας σου.

Γιαυτο και οταν το εχεις ενεργοποιημενο, το λειτουργικο δεσμευει ενα μερος του δισκου (οσο ακριβως ειναι η ραμ). Γιαυτο και προτεινεται να απενεργοποιειται στους ssd, για να εχεις αυτο το χωρο διαθεσιμο.

Ουσιαστικα ειναι ενα πιο "γρηγορο" κλεισιμο/ξανα ανοιγμα του υπολογιστη απο τον κανονικο τερματισμο/εκκινηση.

• Moderators

Οχι δεν ειναι κανονικη εκκινηση. Δες το σα να πατας μια "παυση" στον υπολογιστη και μετα να συνεχιζεις απο κει που ησουν.

Και επειδη ακριβως με τους ssd εχεις γρηγορη εκκινηση ετσι κι αλλιως, προτεινεται να το απενεργοποιησεις για να απελευθερωσεις καποια GB χωρου στο δισκο σου.

Γίνε πιο συγκεκριμένος, τι εννοείς με τον όρο βουητό;

Κάποιοι έχουν παρατηρήσει κάτι σαν σφύριγμα.

Κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω.

• Moderators

Ανεπαισθητο ετσι? Το Dell netbook της κοπελας μου, με mini pci-e ssd, την περισσοτερα ωρα που δεν δουλευει το ανεμιστηρακι του, κανει ενα πολυ ελαφρυ "ηλεκτρονικο ηχο".

Παιδια δεν μπορεσα να διαβασω ολες τις σελιδες αλλα θα κανω μια υποθετικη ερωτηση.

Εχω στο pc μου δυο δισκους 2ετιας 300 και 500 GB.Αν προσθεσω και ενα τετοιο 40αρι μονο για το λειτουργικο θα γινει πιο γρηγορο το συστημα ? Μπορει να συνεργαζεται με τους αλλους δυοπου εχω ηδη ?

Ευχαριστω.

Οι άλλοι θα εκτελούν χρέη storage, ή θα περνάς και κανα πρόγραμμα άμα χρειαστεί.

Αν γνωρίζαμε και από τι αποτελείται το σύστημα και τι λειτουργικό θα σκόπευες να του περάσεις, θα 'ταν πιο εύκολο να σου απαντήσουμε.

Οι άλλοι θα εκτελούν χρέη storage, ή θα περνάς και κανα πρόγραμμα άμα χρειαστεί.

Αν γνωρίζαμε και από τι αποτελείται το σύστημα και τι λειτουργικό θα σκόπευες να του περάσεις, θα 'ταν πιο εύκολο να σου απαντήσουμε.

Intel ® Core(ΤΜ) 2 Q6600 2.4

2 GB RAM

ST3320620AS ATA device

WDC WD5000AAKS ATA device

Ati Radeon HD 3400 series

Windows 7 32bit

Ευχαριστω.

Οχι δεν ειναι κανονικη εκκινηση. Δες το σα να πατας μια "παυση" στον υπολογιστη και μετα να συνεχιζεις απο κει που ησουν.

Και επειδη ακριβως με τους ssd εχεις γρηγορη εκκινηση ετσι κι αλλιως, προτεινεται να το απενεργοποιησεις για να απελευθερωσεις καποια GB χωρου στο δισκο σου.

Ποιο γρηγορο ποιο ειναι ομως το standby ή το hibernation? Εγω με το πρωτο παιζω τοσο καιρο. Τα δεδομενα εκει παραμενουν στην ραμ ομως απλως δεν αποδεσμευεται τελειως το ρευμα απο οτι καταλαβαινω. Εχω καψει σημαντικα περισσοτερο ρευμα με αυτην την λειτουργια? Δεν ειχα SSD, τωρα στον καινουριο για shutdown με βλεπω αφου θα ανοιγει γρηγορα.

• Moderators

Ποιο γρηγορο ποιο ειναι ομως το standby ή το hibernation? Εγω με το πρωτο παιζω τοσο καιρο. Τα δεδομενα εκει παραμενουν στην ραμ ομως απλως δεν αποδεσμευεται τελειως το ρευμα απο οτι καταλαβαινω. Εχω καψει σημαντικα περισσοτερο ρευμα με αυτην την λειτουργια? Δεν ειχα SSD, τωρα στον καινουριο για shutdown με βλεπω αφου θα ανοιγει γρηγορα.

Στο standby τα δεδομενα δεν φευγουν απο τη ραμ, δηλαδη αν αποσυνδεσεις το ρευμα μετα ο υπολογιστης θα κανει κανονικη εκκινηση και δε θα επανελθει.

Με το hibernation θα επανελθει κανονικα μιας και τα δεδομενα περνιουνται στο δισκο. Φυσικα ειναι πιο αργο στην επαναφορα απο το standby (sleep).

Η διαφορα στην καταναλωση ειναι μηδαμινη, απλα αν αποσυνδεθει το PC χανεις ο,τι ειχες ανοιχτο την ωρα του sleep.

Στον ssd σου κανε κανονικα shutdown και απενεργοποιησε το hibernation για να κερδισεις καποια GB στο δισκο.

Στο standby τα δεδομενα δεν φευγουν απο τη ραμ, δηλαδη αν αποσυνδεσεις το ρευμα μετα ο υπολογιστης θα κανει κανονικη εκκινηση και δε θα επανελθει.

Με το hibernation θα επανελθει κανονικα μιας και τα δεδομενα περνιουνται στο δισκο. Φυσικα ειναι πιο αργο στην επαναφορα απο το standby (sleep).

Η διαφορα στην καταναλωση ειναι μηδαμινη, απλα αν αποσυνδεθει το PC χανεις ο,τι ειχες ανοιχτο την ωρα του sleep.

Στον ssd σου κανε κανονικα shutdown και απενεργοποιησε το hibernation για να κερδισεις καποια GB στο δισκο.

Σωστος.Επισεις το hibernation δεν προτεινετε σε ssd διοτι πρωτον μια χαρα γρηγορη εκκινηση κανουν και δευτερον καλο ειναι να αποφευγονται τα συνεχη writes.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...