Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επικοινωνησα με Gigabyte να δω αν υποστηριζεται η μητρικη μου και περιμενω απαντηση.

Επισης παιζει μια εναλλακτικη αποψη οτι θα ταν καλυτερα να συνδυζα 2 απο τους καλυτερουε δισκους αντι για την καρτα αυτη. ΠΧ 2xc300 ή vertex 2.

Αλλα και παλι πρωτον δεν νομιζω να φτασουν σε επιδοσεις τον δισκο που λεω, + οτι θα πρεπει να θυσιασω 2 θυρες σατα τις οποιες χρειαζομαι και τους εσωτερικους 3.5.

Αντιθετα η καρτα εχει το μειονεκτημα των κακογραμμενων συμφωνα με τα λεγομενα siliconimage drivers, Καθως και ενα θεμα με 4k random speed, που δεν ξερω αυτο τι σημαινει. Αλλα αναφορικα αριστες επιδοσεις και κουμπωνει κατευθειαν πανω στην pciexpress που απλα καθεται στην μητρικη και μου περισσευει.

Κανεις που να το χει ψαξει και να χει αποψη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καταρχην καλως ορισες.Πρωτα θα γυρισεις σε ACHI και μετα θα κανεις εγκατασταση των Windows.Κατα την διαρκεια της εγκαταστασης των Windows θα εχεις συνδεδεμενο στον υπολογιστη ΜΟΝΟ τον ssd..Μολις τελειωσει η εγκατασταση μπορεις να συνδεσεις και τους υπολοιπους σκληρους σου.Τωρα αυτο που λες για το sleep mode και ανω των 1 ή 2 TB εγω πρωτη φορα το ακουω και δεν ξερω αν ισχυει.Παντως εγω με τον Vertex εχω και δυο Spinpiont 1 TB εκαστος και δεν εχω προβλημα.Επισεις οπως θα διαβασες στο forum της OCZ δεν προτεινουν sleep mode ή hibernation αλλα logged off.Tα υπολοιπα οπως τα ειπε ο MiDi_MiLiZ.

καλημέρα στην κοινότητα.

θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο απλός στην περιγραφή.

θέλω να αγοράσω έναν ssd 120gb. ήδη το pc μπουτάρει από εναν wd 1tb me win 7 pro 64 bit.

θέλω να κάνω τον ssd, primary. περνάω τα win 7 με καινούργια εγκατάσταση (cloning απορίπτεται) και κάνω format τον hdd?

μπορώ να κάνω uninstall τα win 7 απο το hdd χωρίς να χάσω αρχεία?

έχει σημασία σε ποια sata θα τον κουμπώσω? μητρική gigabyte P55A.

χθες δοκίμασα απο το bios να γυρίσω από IDE σε AHCI τον hdd και δεν λειτούργησε..

πως θα δουλέψει αν κουμπώσω τον ssd?

ευχαριστώ

η φθορά που υφίσταται ένας SSD είναι διαφορετική από αυτή ενός HDD, δεν μπορείς να τις συγκρίνεις...

όχι τι διαφορά υπάρχει από ασύρματο με ενσύρματο...

Tελικα δεν απαντηθηκε αυτο που ρωτησε,

"αν κατεβαζεις μεσω torrent τα 100δες κομματια θα αποθηκευτουν σε διασπαρτα σημεια του δισκου? Συμβαινει το ιδιο αν απλα μεταφερεις το κομματι αυτο απο αλλον τοπικο δισκο?"

Εισαι σιγουρος οτι ειτε ασυρματα ειτε ενσυρματα ο τροπος σωσιματος ειναι ιδιος?

• Super Moderators

για το πρώτο δεν είμαι σίγουρος, αλλά έτσι κι αλλιώς αυτό που έχω πει εδώ και κάμποσα posts είναι να μην έχουμε στον SSD το torrent download folder και να μην μεταφέρουμε άσκοπα data εφόσον μπορεί να γίνει αυτή η δουλειά (πχ Playback) κατευθείαν από τον storage HDD

για το δεύτερον προφανώς δεν υπάρχει διαφορά στο σώσιμο...

Σωστά, αλλά μερικοί έχουν πάρα πολύ κάλο garbage collection. ;)

Ο συγκεκριμενος παντως που με ενδιαφερει δεν εχει ουτε garbage collection (δεν ειναι ο x2). Απλως κανεις backup το λειτουργικο στην παρουσα του φαση, τον ξεσκαρταρεις, και μετα το ξαναπερνας.

Το θεματακι που εχει στις ταχυτητες 4k και γενικα στα μικρα αρχεια σε ποιες πραγματικες συνθηκες επηρεαζεται? Στα μεγαλα αρχεια ξεπερναει ολους τους δσικους αλλα μενει λιγο πισω στα μικρα συμφωνα με τα οποια διαγραμματα εχω δει.

Μηπως να παρω εναν μονο δισκο c300/vertex 2 ετσι και για οικονομια και να αφησω τα RAID 0? Να χω και TRIM κιολας και οτι αλλο προσφερεται?

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις οπως λες και εσυ εναν Vertex 2 και να εχεις και ολα τα + του μονου ssd ( trim,garbage,no issues).Τα transfer rates δεν προκειτε να τα καταλαβεις σε καθημερινη χρηση,μονο σε benches θα δεις διαφορες.Ειτε 285 εχει ο δισκος,ειτε 500 δεν προκειτε να το καταλαβεις.Το εχουμε πει αμετρητες φορες οτι τους ssd τους κανουν γρηγορους το μηδενικο σχεδον access time που εχουν και τα 4k iops.Αμα σωνει και καλα θες μεγαλα transfer rates περιμενε τον SF-2000 που θα εχει συμφωνα με την Sandforce 500mb/s read/write.

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις οπως λες και εσυ εναν Vertex 2 και να εχεις και ολα τα + του μονου ssd ( trim,garbage,no issues).Τα transfer rates δεν προκειτε να τα καταλαβεις σε καθημερινη χρηση,μονο σε benches θα δεις διαφορες.Ειτε 285 εχει ο δισκος,ειτε 500 δεν προκειτε να το καταλαβεις.Το εχουμε πει αμετρητες φορες οτι τους ssd τους κανουν γρηγορους το μηδενικο σχεδον access time που εχουν και τα 4k iops.Αμα σωνει και καλα θες μεγαλα transfer rates περιμενε τον SF-2000 που θα εχει συμφωνα με την Sandforce 500mb/s read/write.

Εμενα κυριως με ενδιαφερει οταν τρεχω επαγγελματικα προγραμματα που φορτονουν πολλα αρχεια ταυτοχρονα να ανοιγουν οσο το δυνατον ποιο γρηγορα, καθως και να υπαρχει οι οποιες αυξημενες επιδοσεις σε gaming. Επιπροσθετως γρηγορο extract/ encode ταινιων και πιθανες μαζικες μεταφορες αρχειων.

Στα οσα αναφερω δεν προσφερει πουθενα αυξημενες επιδοσεις η Revo. αμα ισχυει αυτο τοτε μην πεταω ασκοπα χρηματα, να ποιασω να παρω εναν Vertex 2 να τελιωσει το ζητημα.

Σου ειπα και πιο πανω οτι το access time Που εχουν οι ssd σε κανει να βλεπεις διαφορα με μηχανικο.Τωρα Οταν λες encode ταινιων τι εννοεις?Με ποιο προγραμμα δλδ.Για το extract εγω παντως δεν ειδα διαφορα με τον ssd απο τον μηχανικο.Αυξημενες επιδοσεις σε gaming μην περιμενεις να δεις,εκτος του οτι μπορει να μειωθει λιγο το loading time.Μην περιμενεις fps δλδ.Γνωμη μου ειναι να χτυπησεις ενα Vertex 2 και να εισαι σιγουρος.Τωρα αν εσυ θες να το ρισκαρεις με τον Revo τι να σου πω.Παντως υπαρχει πολυ μεγαλο support στο forum της ocz.

Ok, οποτε πρεπει να διαβασω καποιο αρθρο που να αναφερει ποιες διεργασιες ωφελουνται απο το access time.

Encoding, εννοω την μετατροπη απο ενα φορματ (συμπιεσμενο/ασυμπιεστο) σε ενα αλλο για λογους συμπιεσης ή συμβατοτητας. Αυτο εννοειται ειναι κυριως μερος επεξεργαστη, αλλα φανταζομαι και ενας γρηγορος δισκος ισως βοηθαει στην αποσυμπιεση ή και οποιες αλλες λειτουργιες απαιτουνται πριν το τελικο αποτελεσμα.

http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=19420&catid=701

παρήγγειλα τον παραπάνω ssd . καμιά γνώμη από τους ειδικούς?

πρώτα update firmware, μετά format και τέλος install win 7. σωστά?

http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=19420&catid=701

παρήγγειλα τον παραπάνω ssd . καμιά γνώμη από τους ειδικούς?

Αυτος μαζι με τον c300 και phoenix pro υποτιθεται πως ειναι οι καλυτεροι αυτης της γενιας. Και εγω ακομα δεν εχω αποφασισει ποιον να παρω.

Εγω Παντως θελω να ρωτησω, οσον αφορα την εκτελεση εφαρμογων, και την καλη λειτουργια του συστηματος ποιο σημαντικο ποιο ειναι, το read ή το write? Ο Vertex 2 εχει ισοροπημενα χαρακτηριστικα, ο c300 ομως εχει 1.5 φορες ποιο γρηγορη αναγνωση και 1.5 φορες αργοτερη εγγραφη. αν ομως η αναγνωση ειναι ποιο σημαντικη για το φορτωμα εφαρμογων και παιχνιδιων τοτε καλυτερα να προτιμησω τον C300.

Αυτος μαζι με τον c300 και phoenix pro υποτιθεται πως ειναι οι καλυτεροι αυτης της γενιας. Και εγω ακομα δεν εχω αποφασισει ποιον να παρω.

Εγω Παντως θελω να ρωτησω, οσον αφορα την εκτελεση εφαρμογων, και την καλη λειτουργια του συστηματος ποιο σημαντικο ποιο ειναι, το read ή το write? Ο Vertex 2 εχει ισοροπημενα χαρακτηριστικα, ο c300 ομως εχει 1.5 φορες ποιο γρηγορη αναγνωση και 1.5 φορες αργοτερη εγγραφη. αν ομως η αναγνωση ειναι ποιο σημαντικη για το φορτωμα εφαρμογων και παιχνιδιων τοτε καλυτερα να προτιμησω τον C300.

Δεν προκειτε να καταλαβεις διαφορες.Ισως αν μιλας για τον 64αρη C300 που εχει 70 write( το οποιο ειναι απλα τραγικο).Επισεις ο C300 το 355 read το πιανει με Sata iii.Σε Sata ii δεν παιζει να δεις πανω απο 250-260.

Εχω Sata 3, αλλα αμα ο 64αρης ποιανει 70 τοτε την πατησαμε. Ο 120 παει ακριβα, οποτε μαλλον παει ακυρος. Οποτε Μενουν οι vertex 2/Phoenix Pro.

Ποιον απο τους 2 και ποσους? Ετσι για να το κλεισουμε επιτελους αυτο το κεφαλαιο! B)

επειδη επιτελους τσιμπησα ssd, τον vertex 2 απο την προσφορα του πλαισιου (maybe,perhapsblink.gif)

ελιωσα στο διαβασμα,διαβασα ολο το παρων,τα αρθρα του anandtech και διαφορα αλλα δεξια αριστερα και γενικοτερα ελιωσα λεμεohmy.gif

ερωτησεις

γιατι αυτο το $#@&^%$#φορουμ μικραινει την γραμματοσειρα οταν κανεις copy paste (η κατι αλλο που δεν εχω καταλαβει)? (ασχετο)blink.gif

για τους sandforce 12xx προτεινετε ahci ραιτ?

δεν ειδα πουθενα να αναφερεται οτι οι ssd δεν πρεπει να τιγκαρονται,απο οτι καταλαβα το trim δουλευει ετσι και αλλιως χρησιμοποιοντας την spare χωρητικοτητα που εχουν ολοι οι ssd σωστα? εαν καταλαβα λαθος ποσο απο τον διαθεσιμο στον χρηστη χωρο πρεπει να αφηνουμε αδειο?

στους ssd αντιθετα με τους μηχανικους η ονομαστικη χωρητικοτητα ειναι και η πραγματικη διαθεσιμη?

ποιο εργαλειο χρησιμοποιουμε για secure erase στους vertex2

πως the hell μπορει καποιος να κανει firmware update σε εναν vertex 2 πριν εγκαταστησει τα 7 απο την στιγμη που το update tool της ocz ειναι windows?

τελικα βρεθηκε κανενα tweak ωστε ο chrome να χρησιμοποιει την ram αντι τον ssd για cache? (η ιστορια με τα ram drives δεν νομιζω οτι βολευει)

στωωωω in advance :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...