Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναμενο απο βδομαδα εναν νεο δισκο SSD σε PCI θυρα. Θα χρειαστει allignment, πριν εγκαταστησω λειτουργικο.

Ποιόν, πόσο και από πού;

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποιόν, πόσο και από πού;

Εναν απο αυτους.

http://www.fusionio.com/products/iodriveoctal/

Heh, οχι πλακα κανω! Τον δευτερο θα παρω απο το λινκ που στειλε το φιλαρακι. Δεν ηξερα οτι ειχε και μοντελο με read/write 740/690. Τωρα σκεφομαι μηπως να επαιρνα τον πρωτο τον 100αρι. :(

Τελικα δεν απαντησε κανεις συγκεκριμενα. Θα χρειαστει alignment και τις οποιες βελτιωσεις πριν ξεκινησω να τον χρησιμοποιω?

Δημοσ.

Νίκο, απαντήθηκε η ερώτηση περί allignment . . .

Αν βαλεις τα 7 , κανουν απο μονα τους κατα την εγκατασταση.

Δημοσ.

Ωπ ναι εχεις δικιο. Νομιζα οτι ειχα το τελευταιο μυνημα και δεν κοιταξα καν την πισω σελιδα!

Μεσω των 7 το alignment ειναι αξιολογο? επισης απο trim και αλλες λειτουργιες θα χρειαστω κατι αλλο? Η απλως περναω τα 7 και λυνω κατευθειαν τα προβληματα μου?

Θα κάνει boot όμως απ' τη στιγμή που θα τον έχει σε PCI θύρα;

Εχει γνωστοποιηθει καποιο προβλημα για boot απο θυρες Pci? Επειδη για λειτουργικο και εφραμογες τον θελω αυτον τον δισκο και οχι για αρχεια...

Δημοσ.

Μεσω των 7 το alignment ειναι αξιολογο? επισης απο trim και αλλες λειτουργιες θα χρειαστω κατι αλλο? Η απλως περναω τα 7 και λυνω κατευθειαν τα προβληματα μου?

Αν ο σκληρος το υποστηριζει , τοτε ναι , με τα 7 θα εχεις trim. Το alignment θα γινει. Τι παει να πει αξιολογο? Απλα θα γινει.

• Super Moderators
Δημοσ.

Trim δεν είμαι σίγουρος ότι θα έχεις στους pci-e SSD, μιας και συνήθως παίζουν σε Raid για να πιάσουν τέτοιες ταχύτητες...

Δημοσ.

Trim δεν είμαι σίγουρος ότι θα έχεις στους pci-e SSD, μιας και συνήθως παίζουν σε Raid για να πιάσουν τέτοιες ταχύτητες...

Νομιζω πως η συγκεκριμενη οντως δεν πρεπει να υποστηριζει TRIM, αλλα αυτο δεν ξερω αν βασιζεται στην τεχνολογια της PCI γενικοτερα.

Επισης απο οτι μου λενε ειναι στην ουσια 2 δισκοι σε RAID 0 οποτε και σε αυτο μαλλον πεφτεις μεσα, αλλα γιατι αυτο θα επρεπε να μετραει? Το θεμα ειναι να πιανει τις ταχυτητες που λεει. Σε κατι ξενογλωσσα φορουμ μου λενε πως δεν ειναι καλη αγορα η συγκεκριμενη καρτα, και καλυτερα να ειχα προτιμησει εναν c300 ή καποιο sandforce δισκο.

Δεν ξερω γιατι το λενε αυτο παντως ελπιζω να μην κανω καποιο λαθος. Εχω ηδη παραγγειλει το προιον και αυριο θα το πληρωσω με αντικαταβολη, και δεν θελω να το ακυρωσω, που το φερνει ο ανθρωπος απο εξωτερικο στο καταστημα του και παρεξηγηθουμε, αλλα απο την αλλη θελω να νιωσω οτι και τα χρηματα μου πιανουν τοπο, και δεν τα σκορπαω ασκοπα.

Προσέξτε με τις κάρτες PCI-E γιατί πολλές μητρικές δε τις υποστηρίζουν και τρώτε μπλε οθόνες και άκυρα!

Αυτο απο που προκυπτει, ειναι εγκυρο.

Αν ο σκληρος το υποστηριζει , τοτε ναι , με τα 7 θα εχεις trim. Το alignment θα γινει. Τι παει να πει αξιολογο? Απλα θα γινει.

Το alignment ειναι αυστηρα ορισμενη διαδικασια? Δλδ δεν υπαρχουν διαφορετικες μεθοδοι με διαφορετικα αποτελεσματα? Η γινεται παντα και με τον ιδιο τροπο η απλα δεν γινεταο καθολου εννοεις? Σορρυ αλλα δεν το χω ψαξει καθολου. Ειναι ο πρωτος μου τετοιος δισκος.

Δημοσ.

Γενικά όταν παίζεις με όχι και τόσο διαδεδομένες τεχνολογίες, ένα ρίσκο το παίρνεις θες δε θες.

Αν δεν έχουν βρει κάποιον άλλο τρόπο να παρακάμπτουν το degrade τους, σε raid trim δε θα έχεις.

Βέβαια μιλάμε για εξωπραγματικές ταχύτητες, όπου και το performance drop προφανώς δε θα είναι καν αντιληπτό.

Τώρα όσον αφορά την αγορά, κι εμένα η άποψή μου είναι πως καλύτερα να πήγαινες σε κάποια πιο δοκιμασμένη λύση, ελαχιστοποιώντας έτσι οποιαδήποτε τυχόν προβλήματα προκύψουν και γλυτώνοντας αρκετά χρήματα, με μοναδική θυσία ένα μέρος των επιδόσεων που όμως από ένα σημείο και μετά δε ξέρω πόσο ουσιαστικά μπορεί να προσφέρουν σε πραγματική χρήση (και όχι benchmarks).

Δημοσ.

Σε RAID 0, οι ταχυτητες κατα ποσο βελτιωνονται? Δηλαδη αν παρω 2 60αρες vetex2, σε RAID 0 που κοστιζουν και 70 ευρω λιγοτερα, θα εφταναν σε επιδοσεις την Revo?

Το θεμα ειναι οτι την εχω παραγγειλει απο την Δευτερα, και αυριο πρεπει να την πληρωσω. Ειναι ηθικα σωστο να την ακυρωσω? Ο ανθρωπος δεν την ειχε διαθεσιμη και την παρειγειλε απο εξωτερικο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...