Nik.K Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Ναι αλλα το προτεινομενο απο ολες τις εταιρειες ειναι το Backup....Σε 10 απο τις 11 φορες που εχω κανει σε 11 διαφορετικα μοντελα δεδομενα δεν εμειναν μεσα.
liopyr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Το αναφέρουν συνήθως αν υπάρχει πιθανότητα data loss ώστε να πάρεις backup. Εγώ δεν είχα πρόβλημα σε κανένα update πάντως. Όχι ότι είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία το backup του ssd βέβαια, αλλά αν δεν υπάρχει λόγος γιατί να γίνει;
Nik.K Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Ισως γιατι αν καποιος δεν κανει backup και χασει τα δεδομενα του θα σε κυνηγαει ?
liopyr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Ε, ναι, αλλά για να λένε με περρισή σιγουριά πως στο ταδε update δε θα πειραχθούν data, ε, κάτι παραπάνω από εμάς θα ξέρουν.
Nik.K Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Περριση σιγουρια ? Εχω μιλησει απο κοντα με field engineers της OCZ, της Kingston και της GSkill που λενε παντα να εχουμε backup και ποτε να μην κανουμε update ετσι. Προτιμω να ακουω αυτους παρα αυτα που λεγονται στα διαφορα forums. Εξαλλου οπως ειπες και εσυ ζητημα να ειναι ενα μισαωρο να κανεις clone ενος 128αρη SSD οποτε why risk it ?
liopyr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Οι υπεύθυνοι στο επίσημο φόρουμ της ocz μια χαρά σίγουροι μου φαινονται για αυτά που γράφουν. Εγώ αυτούς ξέρω, αυτούς εμπιστεύομαι!
LuNaTiC Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Και πως κανουμε backup οταν εχουμε πανω το λειτουργικο παλικαρια ??? πως θα βοοταρουμε?>
liopyr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 http://www.howtogeek.com/howto/1838/using-backup-and-restore-in-windows-7/
LuNaTiC Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 παιδες χρησιμοποιησα αυτο για να μετατρεψω το IDE σε AHCI ... Change from AHCI to IDE Mode after Installation Instruction: * Exit all Windows-based programs. * Press [Win] + R or take the RUN option from the start menu. * Now type regedit there and press Enter Key to open up the Registry Editor Window. * If you receive the User Account Control dialog box, click Continue. * Locate and then click the following registry subkey: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Servic es\Pciide * In the right pane, right-click Start in the Name column, and then click Modify. * In the Value data box, type 0 [3 is default], and then click OK. * On the File menu, click Exit to close Registry Editor. * Restart your computer * Go to BIOS and enable IDE, Save & Reboot * Another restart will be required to finish the driver installation. Alternatively Just download this Reg File and double-click to implement IDE on your Windows-based computer. Just remember to do the BIOS switch as well when you reboot. Αμα κανω αυτο θα δουλεψει η θα εχω προβλημα να βοοταρω με τον SSD??? Αναρωτιεμαι γιατι στην παρουσα φαση ετσι οπως ειμαι δεν μπορω να αξιοποιησω το RAID0 που εχω με 2χΒlack Caviars... Υπαρχει αλλη λυση? Ευχαριστω ! Enable RAID Mode after Installation Instruction: * Exit all Windows-based programs. * Press [Win] + R or take the RUN option from the start menu. * Now type regedit there and press Enter Key to open up the Registry Editor Window. * If you receive the User Account Control dialog box, click Continue. * Locate and then click the following registry subkey: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Servic es\iaStorV vel HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Servic es\iaStor * In the right pane, right-click Start in the Name column, and then click Modify. * In the Value data box, type 0 [3 is default], and then click OK. * On the File menu, click Exit to close Registry Editor. * Restart your computer * Go to BIOS and enable RAID, Save & Reboot * Another restart will be required to finish the driver installation.
Beastakos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Αυτο εκανα εγω. Εγκατασταση σε IDE (εχοντας παραλληλα IDE και τον δευτερευων ΗDD δισκο). Αφου ολοκληρωσα την εγκατασταση/drivers/προγραμματα θελησα να δοκιμασω σε AHCI mode τις επιδοσεις. Αλλαξα λοιπον στη registry τη συγκεκριμενη τιμη απο 3, σε 0. Κατοπιν εκανα επανεκινηση, ρυθμισα στο BIOS τα σχετικα setting για AHCI και ο υπολογιστης εκκινησε κανονικα βλεποντας ως AHCI και τους 2 δισκους (SSD + HDD). Προβλημα κανενα, ουτε και με τα data. Θελω να πιστευω πως ειναι ασφαλης μεθοδος, αποτι ειχα διαβασει και σε αλλα forums
LuNaTiC Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Ειναι ... αυτο εχω κανει ΚΑΙ ΕΓΩ ... Ομως στην περιπτωση μου οι αλλοι δυο HDD που εχω ηταν ρυθμισμενοι σε RAID0 ... και λογικα σε AHCI τωρα ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ Raid αλλα ξεχωριστους δισκους... Υπαρχει τροπος να "δω" παλι το Raid0 μου ενω Bootαρω απο το SSD πλεον?
Beastakos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Ειναι ... αυτο εχω κανει ΚΑΙ ΕΓΩ ... Ομως στην περιπτωση μου οι αλλοι δυο HDD που εχω ηταν ρυθμισμενοι σε RAID0 ... και λογικα σε AHCI τωρα ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ Raid αλλα ξεχωριστους δισκους... Υπαρχει τροπος να "δω" παλι το Raid0 μου ενω Bootαρω απο το SSD πλεον? Aυτο με το raid δε το γνωριζω, γιατι ποτε μου δεν εχω δουλεψει raid. Εχω μια αμυδρα εντυπωση που μπορει να ειναι και τελειως λαθος, οτι το raid αφορα μονο πρωτευον δισκο που θα εκκινει το λειτουργικο. Δεν ειμαι καθολου βεβαιος επαναλαμβανω, ας μας διαφωτισει καποιος γνωστης του θεματος.
LuNaTiC Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 (επεξεργασμένο) \Και καποιες μετρησεις απο τον δίσκο μου... http://img69.imageshack.us/i/corsairforce60gb.jpg/ Πως το βλέπετε? Btw αυτο με το Raid αμα ξερει καποιος να μας πει Έτρεξα και 100ΜΒ και πηρα αντιστοιχα 211.1 - 43.70 202.6 - 43.06 28.77 - 62.31 125.0 - 68.82 Αυτα με Firefox & Starcraft2 ανοιχτα Επεσε το Write? Και ανεβηκε το 4K QD32...( Με οτι αυτο να σημαινει χεχε Ασχετος DETECTED) Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2010 από LuNaTiC
phanispal Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Χοχ, αυτόν έπρεπε να πάρω κι εγώ τελικά :/ Για το RAID στη δική σου περίπτωση δε γνωρίζω, γνωρίζω απλά ότι δεν αφορά μόνο στο δίσκο του λειτουργικού. Εξάλλου υπάρχουν πολλοί τύποι RAID.
Beastakos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Για τα λεφτα του μια χαρα επιδοσεις εχει (στο crystaldisk βαζε 100mb για τις δοκιμες)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα