Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χμ, καλή ερώτηση.

Εξαρτάται από την χρήση που κάνεις συνήθως με τον browser, αν ανοίγεις π.χ 150 tabs στην καθησιά σου δώσε μπόλικα MB, ram πλέον έχουμε να φαν και οι κότες.

Μπορείς να δεις πληροφορίες για την cache αν πληκτρολογήσεις "about:cache" στην url bar.

Πάντως το συγκεκριμένο "tip" μάλλον δεν είναι και τόσο απαραίτητο τελικά.

:-)

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Χμ, καλή ερώτηση.

Εξαρτάται από την χρήση που κάνεις συνήθως με τον browser, αν ανοίγεις π.χ 150 tabs στην καθησιά σου δώσε μπόλικα MB, ram πλέον έχουμε να φαν και οι κότες.

Μπορείς να δεις πληροφορίες για την cache αν πληκτρολογήσεις "about:cache" στην url bar.

Πάντως το συγκεκριμένο "tip" μάλλον δεν είναι και τόσο απαραίτητο τελικά.

:-)

E αν δεν ειναι και απαραιτητο οπως λες δεν το κανω. :-)

Ουτε το page file εκανα.Μονο την ανασυγκροτηση,το indexin ( το οποιο επιλεγουμε για ολα τα αρχεια που βρισκονται μεσα στον C,ή μονο για τον C?) και απενεργοποίησα και το System Restore & delete restore points.Τωρα για τα υπολοιπα δεν ξερω,χωρο εχω να φαν και οι κοτες.

Δημοσ.
Ανασυγκροτηση δεν κανουμε στους SSD.....Αν καταλαβα καλα και λες πως εκανες.

Λαθος καταλαβες.Λεω οτι τα μονα tips που εκανα ειναι η απενεργοποιηση της ανασυκγροτησης,του indexing και η απενεργοποίηση του System Restore & delete restore points.Αμα ειδες 2 μυνηματα πιο πανω λεω οτι προχτες πηρα τον ssd.Για τοσο χαζο με εχεις ? :-D

Το θεμα ειναι αλλο.Συνδεσα στην sata 0000 τον spinpoint ( ή μαλλον εκει ηταν και δεν σκεφτηκα να τον αλλαξω) και στην 0001 τον Vertex.Να χανω τιποτα σε επιδοσεις?

Δημοσ.
liopyr να σε ρωτησω.Για τον Firefox - χρήση της μνήμης ως cache αντί του σκληρού:τι νουμερο πρεπει να βαλουμε και απο τι εξαρταται?

Mολις χτες παρελαβα τον Vertex 2 90GB.

Κι εγώ αναρωτιόμουν, αλλά έδωσα 512ΜΒ (4GB ram) αρχικά.

Βέβαια με το adblobk plus έχει μειωθεί το memory usage, δεν ανοίγω και δεκάδες καρτέλες, οπότε δύσκολα περνάω τα 200ΜΒ, και σκέφτομαι μήπως το γυρίσω σε 256ΜΒ.

Δημοσ.

Tι 512ΜΒ ρέι, χαχ, ff νομίζω δίνει default 50ΜΒ για cache, και 100ΜΒ να ορίσεις υπερβολή είναι!

Άλλο η cache άλλο η χρήση της ram που κάνει γενικότερα o ff.

;)

Δημοσ.

Ωραια, θα το κανω .Και εγω,δεν ανοιγω πολλες καρτελες μαζι.Το πολυ μεχρι 8-9.Αρα πιστευω με 100MB οκ θα ειμαι.

---------- Προσθήκη στις 20:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:39 ----------

Αρκει να τον εχεις στον πρωτευων Controller, αν ναι δεν θα δεις διαφορες.

Μαλλον ο 0001 ειναι ο πρωτος.

Τι να σου πω,μηπως ξερω ποιος ειναι ο πρωτευων Controler.Στο bios εχω ορισει first boot device και first sata device τον Vertex.Παρολα αυτα μολις ξεκιναει,μετα το logo της μητρικης μου βγαζει :ACHI Driver-Advance Micro Devices μπλα,μπλα,μπλα και απο κατω εχει : 0000 Samsung HD103SJ

0001 OCZ Vertex

0000 Pioneer

Ξερω και γω τι γινεται.Παντως και οι επιδοσεις δεν ειναι αυτες που λεει και το health μου το δειχνει 87% απο την πρωτη μερα. :rolleyes:

Δημοσ.

AHCI.....Γενικα δεν μαρεσει το AHCI γιατι κανει αρκετα κολληματα καποιες φορες, προτιμω IDE και ας χανω ( σχετικο, καμια φορα χανεις καμια κερδιζεις ) 10MB/s σε ταχυτητες.

Απο εκει και περα αν εχεις INTEL ο πρωτευων μαλλον θα ειναι ο ICH10.

Δημοσ.

LouCi4er αν στο bios η επιλογή C1E είναι enabled κάντην disabled , τρέξε πάλι τα τέστ και πές μας τα αποτελέσματα.

Δημοσ.

Καλησπερα,σκεφτομαι να κανω φορματ και εχω την εξης απορια,να κανω secure erase στον ssd?υποστηριζει trim κτλ...ή να κανω απλα φορματ μεσα απ την εγκατασταση Windows 7?

και κατι ακομα,εχει δοκιμασει καποιος το hdderase 4.0 για τον Intel X-25M G2 χωρις καποιο προβλημα?γιατι διαβαζω απ το google για καποια κολληματα,δειχνει τον δισκο κλειδωμενο και αλλα τρελα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...