BlueBlood7 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Το trimcheck το τρέχεις ως admin και θα πρέπει να πάρεις το παρακάτω.
mike299 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Δεν μπορώ να καταλάβω αν το SSD λειτουργεί σε sata 2 ή 3? Πρόκειται για το samsung 840 pro κουμπωμένος στην μητρική GA-Z170X-Gaming 7 στην θέση 4 (υπάρχει και ένας μηχανικός στην θέση 0) Το magician μου λέει αυτό Έτρεξα ένα benchmark και τα αποτελέσματα είναι αυτά Τελικά είναι sata 2 ή 3? H μητρική δεν έχει θέσεις sata 2, μόνο 3 Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2017 από mike299
Kostas.karras Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Δεν μπορώ να καταλάβω αν το SSD λειτουργεί σε sata 2 ή 3? Πρόκειται για το samsung 840 pro κουμπωμένος στην μητρική GA-Z170X-Gaming 7 στην θέση 4 (υπάρχει και ένας μηχανικός στην θέση 0) Τελικά είναι sata 2 ή 3? H μητρική δεν έχει θέσεις sata 2, μόνο 3 Εξεταζεις τα σεναρια.. Αν εχεις περασμενο το τελευταιο magician. Αν εχεις περασμενο το τελευταιο το crystaldiskmark. Αν εχεις ενεργοποιημενο το achi στα sata απο τα bios. Aν εχεις περασμενο το τελευταιο firmware του δισκου. Aν εχεις απο το πινακα ελεγχου, στις επιλογες παροχης ενεργειας επιλεγμενο τις υψηλες αποδοσεις,αν οχι το επιλεγεις. Αν εχεις ενημερωμενους τους διαυλους των θυρων.. Για να το επιτυχεις ευκολα αυτο κανε scan και εγκατασταση των παντων απο εδω. http://download.cnet.com/Driver-Booster/3001-18513_4-75992725.html Μετα απο ολα αυτα ,ξανακανε ενα τεστ και ποσταρε. ΑΑΑΑ To πιο συνετο ειναι να βαλεις τον ssd στο sata "0" και τον μηχανικο στο "1".
7nisiotis Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Το trimcheck το τρέχεις ως admin και θα πρέπει να πάρεις το παρακάτω. trimcheck.jpg Το δοκίμασα, μια μου βγάζει οτι ειναι enable και μία όχι. Τι γίνεται Δίσκος 840 pro 128GB Το τρέχω την πρώτη φορά ( σωστά με το αρχείο μέσα στον ssd ) μου βγάζει το περασμένο screenshot, και έπειτα δημιουργεί και ένα αρχείο " trimcheck-cont " Το ξανατρέχω και μετά λέει ότι είναι ενεργοποιημένο. Εν συνέχεια διαγράφω το αρχείο γιατι διαφορετικα δεν τρεχει, το ξανατρέχω και ξανά τα ίδια. Στο SSD-Z που δοκίμασα λέει οτι ειναι enable το trim τόσο στο os όσο και στον δίσκο Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2017 από 7nisiotis
FarCry Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Έτρεξα ένα benchmark και τα αποτελέσματα είναι αυτά Τελικά είναι sata 2 ή 3? H μητρική δεν έχει θέσεις sata 2, μόνο 3 σατα 3 ειναι ρε τρελε σατα 2 ειναι μεχρι 250 To πιο συνετο ειναι να βαλεις τον ssd στο sata "0" και τον μηχανικο στο "1". βασικα το πιο γρηγορο ειναι να τρεξει ενα CDM και να δει τα αποτελεσματα Ετρεξα την εντολή που αναφέρθηκε παραπάνω απο περιέργεια και γω και μου έβγαλε το παρακάτω. Αυτό που υπογραμμίζω ως κόκκινο είναι νορμαλ; Capture.JPG ασε το REFS στην ησυχια του δεν σε νοιαζει τρεχει το trimcheck το κλεινεις περιμενεις και μετα απο ενα λεπτο το ξανατρεχεις και σου βγαζει το αποτελεσμα. θελει λιγο χρονο ο δισκος να κανει το TRIM edit ειδα πως το εκανες, οκ . προσωπικα δεν νομιζω πως χρειαζεται. εαν δεν παιζει το trim στα windows 10 δεν μπορεις να κανεις manual TRIM μεσω του optimise. αφου σου εχει δυνατοτητα να κανεις TRIM μεσα απο εκει τοτε παιζει 1
7nisiotis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) σατα 3 ειναι ρε τρελε σατα 2 ειναι μεχρι 250 βασικα το πιο γρηγορο ειναι να τρεξει ενα CDM και να δει τα αποτελεσματα ασε το REFS στην ησυχια του δεν σε νοιαζει τρεχει το trimcheck το κλεινεις περιμενεις και μετα απο ενα λεπτο το ξανατρεχεις και σου βγαζει το αποτελεσμα. θελει λιγο χρονο ο δισκος να κανει το TRIM edit ειδα πως το εκανες, οκ . προσωπικα δεν νομιζω πως χρειαζεται. εαν δεν παιζει το trim στα windows 10 δεν μπορεις να κανεις manual TRIM μεσω του optimise. αφου σου εχει δυνατοτητα να κανεις TRIM μεσα απο εκει τοτε παιζει Το REFS δεν το έχω πειράξει. Ουτε καν γνωρίζω τι είναι ή τι κάνει ( Πώς το κάνω να μην εμφανίζετε εκεί; Επίσης νομίζω ότι εχω χαμηλωμένα IOPS στον δίσκο ή είναι η ιδέα μου; Εκανα μια δοκιμή ξανά με το "SATA Aggressive Link Power Management" DISABLED τόσο στο BIOS ( ΑSROCK z77 ) όσο και στο Intel RST ( 12.8.0.1016 ) Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2017 από 7nisiotis
mike299 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Εξεταζεις τα σεναρια.. Αν εχεις περασμενο το τελευταιο magician. Αν εχεις περασμενο το τελευταιο το crystaldiskmark. Αν εχεις ενεργοποιημενο το achi στα sata απο τα bios. Aν εχεις περασμενο το τελευταιο firmware του δισκου. Aν εχεις απο το πινακα ελεγχου, στις επιλογες παροχης ενεργειας επιλεγμενο τις υψηλες αποδοσεις,αν οχι το επιλεγεις. Αν εχεις ενημερωμενους τους διαυλους των θυρων.. Για να το επιτυχεις ευκολα αυτο κανε scan και εγκατασταση των παντων απο εδω. http://download.cnet.com/Driver-Booster/3001-18513_4-75992725.html Μετα απο ολα αυτα ,ξανακανε ενα τεστ και ποσταρε. ΑΑΑΑ To πιο συνετο ειναι να βαλεις τον ssd στο sata "0" και τον μηχανικο στο "1". Όλα όσα αναφέρεις είναι οκ (τελευταίο fw, driver κτλ) σατα 3 ειναι ρε τρελε σατα 2 ειναι μεχρι 250 βασικα το πιο γρηγορο ειναι να τρεξει ενα CDM και να δει τα αποτελεσματα Οπότε αγνοώ τι λέει το magician και δεν κάνω τίποτα. Αφού οι επιδόσεις είναι sata 3. CDM? CrystalDiskMark? Εννοείς να κάνω τη αλλαγή και να δω αν άλλαξαν οι επιδόσεις?
FarCry Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Το REFS δεν το έχω πειράξει. Ουτε καν γνωρίζω τι είναι ή τι κάνει ( Πώς το κάνω να μην εμφανίζετε εκεί; Επίσης νομίζω ότι εχω χαμηλωμένα IOPS στον δίσκο ή είναι η ιδέα μου; Εκανα μια δοκιμή ξανά με το "SATA Aggressive Link Power Management" DISABLED τόσο στο BIOS ( ΑSROCK z77 ) όσο και στο Intel RST ( 12.8.0.1016 ) Capture.JPG δεν το κανεις να μην εμφανιζεται. απλα το αγνοεις. επισης με την καταργηση του SATA Aggressive Link Power Management δεν εχεις δυνατοτητα dev sleep Όλα όσα αναφέρεις είναι οκ (τελευταίο fw, driver κτλ) Οπότε αγνοώ τι λέει το magician και δεν κάνω τίποτα. Αφού οι επιδόσεις είναι sata 3. CDM? CrystalDiskMark? Εννοείς να κάνω τη αλλαγή και να δω αν άλλαξαν οι επιδόσεις? εννοω αντι να ψαχνεις ολα αυτα που ειπε ο κωστας , απλα τρεχεις ενα CrystalDiskMark και βλεπεις τα αποτελεσματα. ετσι ξερεις αμεσως αν παιζεις σε σατα 2 ή 3
7nisiotis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 δεν το κανεις να μην εμφανιζεται. απλα το αγνοεις. επισης με την καταργηση του SATA Aggressive Link Power Management δεν εχεις δυνατοτητα dev sleep εννοω αντι να ψαχνεις ολα αυτα που ειπε ο κωστας , απλα τρεχεις ενα CrystalDiskMark και βλεπεις τα αποτελεσματα. ετσι ξερεις αμεσως αν παιζεις σε σατα 2 ή 3 dev sleep; Δηλαδή ;
FarCry Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 dev sleep; Δηλαδή ; https://en.wikipedia.org/wiki/DevSlp 1
7nisiotis Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 https://en.wikipedia.org/wiki/DevSlp Πειράζει σε κάτι αρνητικά το δίσκο; Πάντως είδα θετικά αποτελέσματα από όταν το έκλεισα στα writes περισσότερο. Περίπου 2.5 χρόνια έχω ssd και γενικά πέρα από κάποιες βασικές ρυθμίσεις δεν πειράζω και πολλά πολλά. Την παραπάνω ρύθμιση εχθές την βρήκα στο bios όπως πήγα να ρυθμίσω κάποια πράγματα ( fans rpm κλπ ). Σορρυ αν είμαι λίγο άσχετος στον τομέα αυτό.
FarCry Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Πειράζει σε κάτι αρνητικά το δίσκο; Πάντως είδα θετικά αποτελέσματα από όταν το έκλεισα στα writes περισσότερο. αρνητικα πειραζει τον λογαριασμο της ΔΕΗ
Kostas.karras Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 βασικα το πιο γρηγορο ειναι να τρεξει ενα CDM και να δει τα αποτελεσματα Μα το εχει ηδη τρεξει, Μιλαω απλως για καλυτερα αποτελεσματα.. εννοω αντι να ψαχνεις ολα αυτα που ειπε ο κωστας , απλα τρεχεις ενα CrystalDiskMark και βλεπεις τα αποτελεσματα. ετσι ξερεις αμεσως αν παιζεις σε σατα 2 ή 3 Το οτι ειναι sata3 ειναι προφανες... Για καλυτερες αποδοσεις εδω.. Aν εχεις απο το πινακα ελεγχου, στις επιλογες παροχης ενεργειας επιλεγμενο τις υψηλες αποδοσεις,αν οχι το επιλεγεις. Αν εχεις ενημερωμενους τους διαυλους των θυρων.. Για να το επιτυχεις ευκολα αυτο κανε scan και εγκατασταση των παντων απο εδω. http://download.cnet.com/Driver-Booster/3001-18513_4-75992725.html Μετα απο ολα αυτα ,ξανακανε ενα τεστ και ποσταρε.
FarCry Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Μα το εχει ηδη τρεξει, Όχι στην αρχή το πρόσθεσε μετα γιαυτο το είπα
Kostas.karras Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Όχι στην αρχή το πρόσθεσε μετα γιαυτο το είπα ook
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα