Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κομπρεσέρ ε? :mrgreen:

Μπαααα, δεν θα το λεγα... ειναι εντελως αθορυβο...Δεν εχει σημασια ποσα φανακια εχεις αλλα "ποια" εχεις..

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπαααα, δεν θα το λεγα... ειναι εντελως αθορυβο...Δεν εχει σημασια ποσα φανακια εχεις αλλα "ποια" εχεις..

Καλος ανεμιστηρας ειναι ο ανυπαρκτος ανεμιστηρας :-)

Υπαρχει ομως τροπος ακομα και 3 ανεμιστηρες να μην ακουγονται(η περιπτωση μου): καλο case.

Πεσμου παντως ποια φανακια εχεις, να σου πω αν υπαρχουν και ησυχοτερα.

Δημοσ.

Καλος ανεμιστηρας ειναι ο ανυπαρκτος ανεμιστηρας :-)

Υπαρχει ομως τροπος ακομα και 3 ανεμιστηρες να μην ακουγονται(η περιπτωση μου): καλο case.

Πες μου παντως ποια φανακια εχεις, να σου πω αν υπαρχουν και ησυχοτερα.

Καταρχήν για ησυχοτερα δεν ξέρω αλλά για πιο αθόρυβα δεν τίθεται θέμα..

Αν έβλεπες την υπογραφή μου θα έβλεπες ότι έχω και ένα fan controller..

Δημοσ.

Καταρχήν για ησυχοτερα δεν ξέρω αλλά για πιο αθόρυβα δεν τίθεται θέμα..

Αν έβλεπες την υπογραφή μου θα έβλεπες ότι έχω και ένα fan controller..

Πιο ησυχα / πιο αθορυβα = το ιδιο πραγμα.

Ο φαν κοντρολερ δε βολευει γιατι πρεπει να εχεις συνεχως το νου σου να τον ρυθμισεις.

Σκεψου να πας να παιξεις ενα απαιτητικο game και να ξεχασεις να ανεβασεις τις στροφες...

Κατι σε αυτοματο εχεις σκεφτει?

Δημοσ.

Πιο ησυχα / πιο αθορυβα = το ιδιο πραγμα.

Ο φαν κοντρολερ δε βολευει γιατι πρεπει να εχεις συνεχως το νου σου να τον ρυθμισεις.

Σκεψου να πας να παιξεις ενα απαιτητικο game και να ξεχασεις να ανεβασεις τις στροφες...

Κατι σε αυτοματο εχεις σκεφτει?

κοίτα να δεις, δεν έχω αναφέρει πουθενά ότι έχω θέμα με θερμοκρασίες .. Ακόμα και σε full load rpm τα coolers αθόρυβα είναι.. Μην γινόμαστε άλλο off-topic..
Δημοσ.

κοίτα να δεις, δεν έχω αναφέρει πουθενά ότι έχω θέμα με θερμοκρασίες .. Ακόμα και σε full load rpm τα coolers αθόρυβα είναι.. Μην γινόμαστε άλλο off-topic..

Δεν υπαρχει περιπτωση να εχεις μια ντουζινα φανακια, σε φουλ rpm κιολας, και να ισχυριζεσαι οτι εισαι αθορυβος.

Eιμαστε ον τοπικ γιατι γινοταν λογος για ssd που ανεβαζε θερμοκρασια και ηθελε φαν... Βεβαια αυτο εμενα μου φαινεται κουφο. Και αν εχεις 52ο στον ssd, στα αλλα εξαρτηματα πόσο εχεις, 90?

Δημοσ.

Δεν υπαρχει περιπτωση να εχεις μια ντουζινα φανακια, σε φουλ rpm κιολας, και να ισχυριζεσαι οτι εισαι αθορυβος.

Eιμαστε ον τοπικ γιατι γινοταν λογος για ssd που ανεβαζε θερμοκρασια και ηθελε φαν... Βεβαια αυτο εμενα μου φαινεται κουφο. Και αν εχεις 52ο στον ssd, στα αλλα εξαρτηματα πόσο εχεις, 90?

Για να το λες αυτο προφανως εισαι ασχετος..

Αν εχεις ακριβωπληρωσει για coolers και εχεις μια ποιοτητα και σε full load εισαι αθορυβος..Η διαφορα επισης για θεμα θορυβου δεν την κανει με τα ποσα coolerακια εχεις,αλλα ποια εχεις.. μπορει να εχεις ενα και να σου τρυπαει τα αυτια ,μπορει μια ντουζινα και να μην εχεις θορυβο..και δεν σου ζητησα την γνωμη σου... Το συστημα μου εγω το εχω και εγω ξερω αν εχω θορυβο και εσυ κατσε και φαντασιωσου οτι θες..

Δημοσ.

Για να το λες αυτο προφανως εισαι ασχετος..

Αν εχεις ακριβωπληρωσει για coolers και εχεις μια ποιοτητα και σε full load εισαι αθορυβος..Η διαφορα επισης για θεμα θορυβου δεν την κανει με τα ποσα coolerακια εχεις,αλλα ποια εχεις.. μπορει να εχεις ενα και να σου τρυπαει τα αυτια ,μπορει μια ντουζινα και να μην εχεις θορυβο..και δεν σου ζητησα την γνωμη σου... Το συστημα μου εγω το εχω και εγω ξερω αν εχω θορυβο και εσυ κατσε και φαντασιωσου οτι θες..

Αντιθετα εχω κανει διερευνηση σε βαθος, γιαυτο και εχω καταφερει  να εχω απολυτη σιωπη στα συστηματα μου.

Αυτο που ελεγα και σου εκανε εντυπωση ειναι πως ο ssd δε πιανει θερμοκρασιες, αρα για να εχει κανεις 52ο σκεψου πόσο πρεπει να εχουν τα αλλα υποσυστηματα.

Ακριβο κουλερ δε σημαινει και αθορυβο. Πεσμου ποια εχεις και θα σου πω τι κανουν. Επειδη βεβαια απολυτα αθορυβο δεν ειναι κανενα, εξυπακουεται οτι οσο περισσοτερα τοσο το χειροτερο. Ειδικα αν εχεις ενα case γεματο τρυπες, ο θορυβος μοιραια γινεται αισθητος(ή μπορει να καλυπτεται απο αυτον του σκληρου, του psu κλπ).

Δε χρειαζοταν να ζητησεις τη γνωμη μου ουτε και φαντασιωνομαι, συζητηση απλα κανουμε, γιατι εκνευριζεσαι? :huh:

Δημοσ.

Από 20 έως 38 βαθμούς σε όλο το υπόλοιπο σύστημα. Σε κάλυψα η να στείλω φωτογραφία;

Και από σκληρούς δεν έχω τίποτα πάρα μόνο τον συγκεκριμένο ssd της υπογραφής μου.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Μια ερώτηση. Θα πάρω εναν ssd επιτέλους να βάλω στο pc και συγκεκριμένα εναν http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/apothikeusi/ssd-skliros-diskos/Corsair-SSD-Force-120-GB-CSSD-F120GBLEB.htm . Η χρήση του θα είναι αποκλειστικά για os ( windows 10 64bit) και 3-4 προγράμματα ( antivirus, office. chrome και κανα 2 ακόμα ).

Πως μπορώ να περάσω τα windows απο τον hdd στον ssd χωρις να χρειαστεί να ξανακάνω install?

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Μια ερώτηση. Θα πάρω εναν ssd επιτέλους να βάλω στο pc και συγκεκριμένα εναν http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/apothikeusi/ssd-skliros-diskos/Corsair-SSD-Force-120-GB-CSSD-F120GBLEB.htm . Η χρήση του θα είναι αποκλειστικά για os ( windows 10 64bit) και 3-4 προγράμματα ( antivirus, office. chrome και κανα 2 ακόμα ).

Πως μπορώ να περάσω τα windows απο τον hdd στον ssd χωρις να χρειαστεί να ξανακάνω install?

Υπάρχουν free εφαρμογές και μη. Από free δες το AOMEI Backupper.

http://www.aomeitech.com/

Προσοχή πρώτα παίρνεις σε έναν άλλο σκληρό backup τα αρχεία σου.

Δεν θα έπαιρνα τον ssd που επέλεξες. Υπάρχουν καλύτερες επιλογές. Επίσης με 15 ευρώ παραπάνω παίρνεις 2πλασια χωρητικότητα. Ένας 120αρης πολύ εύκολα μπορεί να γεμίσει.

• Like 2
Δημοσ.

Από 20 έως 38 βαθμούς σε όλο το υπόλοιπο σύστημα. Σε κάλυψα η να στείλω φωτογραφία;
Και από σκληρούς δεν έχω τίποτα πάρα μόνο τον συγκεκριμένο ssd της υπογραφής μου.

Κι εγω εναν ssd εχω μονο, οι μηχανικοι δισκοι κανουν θορυβο και τους εχω καταργησει.

52ο ειναι παρα πολλοι για ssd, εισαι σιγουρος οτι τοσο ειναι? Με τι το μετρας?

Μολις δοκιμασα το CrystalDiskInfo, η σχετικη ενδειξη ειναι κενη.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα στην παρεα ,εβαλα εναν ssd evo 840 σε laptop N3540 sata 3 και τα αποτελεσματα ειναι τα εξης https://snag.gy/7jp26q.jpg

σε desktop που τον ειχα ειχα σχεδον διπλασιες τιμες, τι κανω λαθος; το ahci δεν ειναι οκ οπως αναφερει το προγραμμα; 

στο bios δεν εκανα κατι ,μηπως θα επρεπε;

Δημοσ.

μάλλον έχει sata II το λαπτοπάκι.

Καλησπερα στην παρεα ,εβαλα εναν ssd evo 840 σε laptop N3540 sata 3 και τα αποτελεσματα ειναι τα εξης https://snag.gy/7jp26q.jpg

σε desktop που τον ειχα ειχα σχεδον διπλασιες τιμες, τι κανω λαθος; το ahci δεν ειναι οκ οπως αναφερει το προγραμμα; 

στο bios δεν εκανα κατι ,μηπως θα επρεπε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...