Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συγνωμη, αλλα μαλλον δεν εγινα κατανοητος. Στο λαπτοπ εχω 2 σκληρους αυτη την στιγμη, 1 SSD και εναν HDD, το OS ειναι περασμενο στον SSD που εχω ηδη στο λαπτοπ μου. Εγω θα βγαλω τον HDD και θα τον αντικαταστησω με SSD. Αρα θα εχω 2 SSD στο λαπτοπ, τον καινουργιο 1ΤΒ και τον παλιο SSD 180GB. Και παλι συγνωμη αν σας μπερδεψα.... 

Τότε δεν χρειάζεται τίποτα άλλο να κάνεις από τον εγκαταστήσεις είτε εσύ είτε κάποιος γνωστός σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εχω κανει καθαρη εγκατασταση της τελευταιας εκδοσης των Windows 10 και το Samsung magician μου βγαζει το Ahci Deactivated και και προβλημα στο Sata που φυσικα ειναι λαθος γιατι και το Ahci ειναι ενεργοποιημενο και σε sata III ειναι ο SSD

Με την προηγουμενη εκδοση των Windows δεν ειχα αυτο το προβλημα, το εχει δει και κανεις αλλος;

Κάτι με το secure boot/fast boot στο uefi παίζει, δε θυμάμαι ακριβώς. Στην τύχη το είχα βρει. Τα read write ίδια βγαίνουν, άστο magician να λέει.

• 1 μήνα μετά...

απ τον Μάιο έχω τον 850 εβο στο λαπτοπ.

Δεν θυμάμαι απο πότε το εχω παρατηρήσει αλλα σίγουρα τον τελευταιο μήνα παρατηρώ όταν κάνω βιντεοκλήση μέσω skype Ο ssd να μένει στους 46°C ακατέβατο χωρίς να τρέχει κάτι άλλο.

συνήθως παίζει 39-42 λόγω του οτι ειναι διπλα στον επεξεργαστή και μιας η dell γουστάρει παθητική ψύξη,αν δεν πάει 65 βαθμους ο επεξεργαστής δεν ανάβει ο ανεμιστήρας.

Να αρχίσω να ανυσηχώ; γενικότερα και με τέρμα χρήση επεξεργαστή παρατηρώ να ανεβαίνει η θερμοκρασία του δίσκου ελαφρώς αλλα με το skype ανεβαίνει και μένει στους 46.

με idle ολα παει πχ στους 39 βαθμους και μόνο skype fullscreen video call σκαρφαλώνει 46°C και μένει μέχρι να κλείσω την κλήση.

Εμενα το Antivirus (kaspersky) όταν είναι σε κατάσταση ας πούμε idle όπως πχ όταν μιλάς στο Skype κάνει search τα αρχεία. Μήπως είναι κάτι τέτοιο?

εχω nod32 και έχω απενεργοποιήσει το οποιοδήποτε σκανάρισμα σε αδράνεια η κάτι αντίστοιχο.

απ τον Μάιο έχω τον 850 εβο στο λαπτοπ.

Δεν θυμάμαι απο πότε το εχω παρατηρήσει αλλα σίγουρα τον τελευταιο μήνα παρατηρώ όταν κάνω βιντεοκλήση μέσω skype Ο ssd να μένει στους 46°C ακατέβατο χωρίς να τρέχει κάτι άλλο.

συνήθως παίζει 39-42 λόγω του οτι ειναι διπλα στον επεξεργαστή και μιας η dell γουστάρει παθητική ψύξη,αν δεν πάει 65 βαθμους ο επεξεργαστής δεν ανάβει ο ανεμιστήρας.

Να αρχίσω να ανυσηχώ; γενικότερα και με τέρμα χρήση επεξεργαστή παρατηρώ να ανεβαίνει η θερμοκρασία του δίσκου ελαφρώς αλλα με το skype ανεβαίνει και μένει στους 46.

με idle ολα παει πχ στους 39 βαθμους και μόνο skype fullscreen video call σκαρφαλώνει 46°C και μένει μέχρι να κλείσω την κλήση.

εμενα ο ssd της υπογραφης μου εχει μονιμα 41 και το καλοκαιρι ειχα φτασει και 52. δεν εχει καμια επιπτωση στην λειτουργια του. Δοκιμασες και κανενα αλλο προγραμμα ,εκτος απο αυτο που εχεις για να δεις θερμοκρασιες?

εμενα ο ssd της υπογραφης μου εχει μονιμα 41 και το καλοκαιρι ειχα φτασει και 52. δεν εχει καμια επιπτωση στην λειτουργια του. Δοκιμασες και κανενα αλλο προγραμμα ,εκτος απο αυτο που εχεις για να δεις θερμοκρασιες?

οχι γενικότερα δεν έχω ασχοληθεί με άλλο πρόγραμμα μιας και το έχω αυθεντικό το συγκεκριμένο.

Πως τα καταφέρνεις και έχεις τόσες υψηλές θερμοκρασίες? Δεν έχεις κανένα fan μπροστά?

Γεματο φανακια ειμαι μπροστα,πισω,πανω,κατω,και μαλιστα εβαλα και εναν να χτυπαει πανω ακριβως στον δισκο αλλα καμια διαφορα..

οχι γενικότερα δεν έχω ασχοληθεί με άλλο πρόγραμμα μιας και το έχω αυθεντικό το συγκεκριμένο.

δοκιμασε κανενα αλλο και μετα σβηστο.. απλα απο περιεργεια..

Γεματο φανακια ειμαι μπροστα,πισω,πανω,κατω,και μαλιστα εβαλα και εναν να χτυπαει πανω ακριβως στον δισκο αλλα καμια διαφορα..

δοκιμασε κανενα αλλο και μετα σβηστο.. απλα απο περιεργεια..

hwmonitor/hwinfo/speccy λένε ακριβώς τα ίδια.

Δεν παίζει με τίποτα. Έχω 26-28 

Γεματο φανακια ειμαι μπροστα,πισω,πανω,κατω,και μαλιστα εβαλα και εναν να χτυπαει πανω ακριβως στον δισκο........

Κομπρεσέρ ε? :mrgreen:

image.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...