Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέρα εγώ έχω έναν δίσκο Σάτα 2 όπου έχω το λειτουργικο σύστημα αγαορα τον σαμσουγκ τον ενο 250 ή μιτρικη δέχεται Σάτα 3 δίσκους πρέπει να πειράξω τπτ ρυθμίσεις από το μπαιος πριν το βάλω ή απλά τον κουμπονο και κάνω τον κλονο με το CD ths Samsung?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα εγώ έχω έναν δίσκο Σάτα 2 όπου έχω το λειτουργικο σύστημα αγαορα τον σαμσουγκ τον ενο 250 ή μιτρικη δέχεται Σάτα 3 δίσκους πρέπει να πειράξω τπτ ρυθμίσεις από το μπαιος πριν το βάλω ή απλά τον κουμπονο και κάνω τον κλονο με το CD ths Samsung?

βραχυκυκλωσα...
  • Like 3

Θεωρητικά τίποτα.

Clone και είσαι ΟΚ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Γενικά προτίμησε να κατεβάζεις torrents σε κάποιον hdd για να μη κάνεις πολλές εγγραφές/διαγραφές στον ssd.

Δε χρησιμοποιω πλεον hhd.

Mιλαω συγκεκριμενα για τα τορρεντς, υποτιθεται πως οτι κατεβαζεις ειναι σε παρα πολλα μικρα κομματια και ως εκ τουτου φθειρεται περισσοτερο ο ssd?

Μια λυση θα ηταν να κατεβαζεις το μη ολοκληρωμενο αρχειο σε στικακι usb, σωστα?

Δεν ξέρω αν είμαι στο κατάλληλο τοπικ.... Πριν λιγες εβδομαδες ο πατέρας μου έφερε απο το εξωτερικο μια Samsung ssd 1tb και θα την εγκαταστησω στην θέση του HDD. Είναι ευκολο για εναν αρχάριο? Εχω αγοράσει και ΣΑΤΑ καλώδιο γιατί θα χρησιμεύσει απο οτι διάβασα. Ααα, να τονίσω οτι το OS το έχω στην αλλη ssd που έχω στο λάπτοπ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δεν διαφέρει η εγκατάσταση του ssd από αυτήν του hdd.

Δεν έχω αλλάξει ποτε μου ουτε HDD παρα μονο Ram.Απο την στιγμη που έχω αλλου το OS αλλαζω απλα δισκο και ξεμπερδευω? Και με το Σάτα απλα αντιγραφω ότι έχω στον hdd στην ssd?

Όχι δεν αντιγράφεις OS με απλή αντιγραφή. Πρέπει να κάνεις κλωνοποίηση. Επειδή δεν έχεις αλλάξει ούτε σκληρό και να σου δώσω οδηγίες πάλι θα δυσκολευτείς. Αν έχεις κάποιον φίλο μπορεί να στο κάνει. Διαφορετικά θα πρέπει να περάσεις τα win και τις εφαρμογές από την αρχή.

Όχι δεν αντιγράφεις OS με απλή αντιγραφή. Πρέπει να κάνεις κλωνοποίηση. Επειδή δεν έχεις αλλάξει ούτε σκληρό και να σου δώσω οδηγίες πάλι θα δυσκολευτείς. Αν έχεις κάποιον φίλο μπορεί να στο κάνει. Διαφορετικά θα πρέπει να περάσεις τα win και τις εφαρμογές από την αρχή.

Συγνωμη, αλλα μαλλον δεν εγινα κατανοητος. Στο λαπτοπ εχω 2 σκληρους αυτη την στιγμη, 1 SSD και εναν HDD, το OS ειναι περασμενο στον SSD που εχω ηδη στο λαπτοπ μου. Εγω θα βγαλω τον HDD και θα τον αντικαταστησω με SSD. Αρα θα εχω 2 SSD στο λαπτοπ, τον καινουργιο 1ΤΒ και τον παλιο SSD 180GB. Και παλι συγνωμη αν σας μπερδεψα.... 

Εχω κανει καθαρη εγκατασταση της τελευταιας εκδοσης των Windows 10 και το Samsung magician μου βγαζει το Ahci Deactivated και και προβλημα στο Sata που φυσικα ειναι λαθος γιατι και το Ahci ειναι ενεργοποιημενο και σε sata III ειναι ο SSD

Με την προηγουμενη εκδοση των Windows δεν ειχα αυτο το προβλημα, το εχει δει και κανεις αλλος;

MAGICIAN.png

SATA.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...