Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Και για ποιο λόγο να το κάνεις αυτό όταν έχει αυτόματη λειτουργία trim σε επίπεδο hardware του S.S.D. και αυτό υποστηρίζεται από win7 και μετά; Έχει νόημα μόνο αν έχεις κρατήσει κανα αρχαίο S.S.D. που δεν υποστηρίζει TRIM...

Ούτε εκεί θα έχει νόημα μιας και δεν το υποστηρίζει...

Μπορεί να θες να κάνεις συχνά, who knows :P

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ούτε εκεί θα έχει νόημα μιας και δεν το υποστηρίζει...

Μπορεί να θες να κάνεις συχνά, who knows :P

Σε δίσκο χωρίς hardware trim, δε γίνεται να εφαρμόσεις software trim?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες έχω pc ενός μήνα καινούργιο που μου το έστησαν άλλοι. Δεν ασχολήθηκα ως τώρα καθόλου μες τις ρυθμίσεις του. Έχω τον 850 evo 250gb. Διαπίστωσα πως ο χρόνος εκκίνησης είναι μάλλον μεγάλος για το σύστημα και ακολούθησα τις συμβουλές όσον αφορά στην απενεργοποίηση του hybernation και του defrag. Αυτό και μόνο μου κατέβασε τον χρόνο εκκίνησης από 23.5 δευτ. σε 17.9 . Όσον αφορά την αλλαγή σε AHCI πήγα στο bios και είδα ότι δεν έχει κάνει επιλογή IDE, αλλά μόνο AHCI και RAID. Επιλεγμένο είναι το RAID. Αναρωτιέμαι αν χρειάζεται να αλλάξω την επιλογή και αν θα μου προσφέρει κάτι ακόμα στην ταχύτητα.Παραθέτω εικόνα από magician και τα στοιχεία εκκίνησης.

Το σύστημά μου αν βοηθάει αποτελείται από

Asus h170 pro

Intel i5-6500

16GB Fury DDR4 2133

Gigabyte GTX970 G1

HDD WD 1GB Blue

Win 10 64bit

post-58543-0-07027800-1461332105_thumb.jpg

post-58543-0-18109900-1461332113_thumb.jpg

Επεξ/σία από sfakattack
Δημοσ.

Παίδες έχω pc ενός μήνα καινούργιο που μου το έστησαν άλλοι. Δεν ασχολήθηκα ως τώρα καθόλου μες τις ρυθμίσεις του. Έχω τον 850 evo 250gb. Διαπίστωσα πως ο χρόνος εκκίνησης είναι μάλλον μεγάλος για το σύστημα και ακολούθησα τις συμβουλές όσον αφορά στην απενεργοποίηση του hybernation και του defrag. Αυτό και μόνο μου κατέβασε τον χρόνο εκκίνησης από 23.5 δευτ. σε 17.9 ....................................

Ποια προγραμματα εκκινουν μαζι με τα windows?

Δημοσ.

Στα power options επέλεξε High Performance. Ποια win έχεις? Αν θες τρέξε το as ssd benchmark και ανέβασε μια φωτό.

Το έχω ήδη σε High performance και έχω τα 10αρια 64μπιτα.

Ποια προγραμματα εκκινουν μαζι με τα windows?

Στην ουσία μόνο το avast. έχω ανεβάσει και screenshot στο αρχικό μου post.

Δημοσ.

Μετά το BIOS όταν αρχίζουν να φορτώνουν τα win αργεί και πόσο ή πριν το BIOS? Δηλ. από το πάτημα του κουμπιού μέχρι το BIOS?

Έχεις ενεργοποιήσει το Fast Boot από το BIOS?

Δημοσ.

Παιδιά δεν αργεί τόσο σε σημείο προβλήματος, απλά θέλω να ξέρω αν έχω να κερδίσω κάτι άλλο με κάποια ενέργεια.

Χρησιμοποιησε καποιο σχετικο προγραμμα που θα σε ενημερωσει τι εκκινει μαζι με τα windοws, και θα σου δινει τη δυνατοτητα να τα απενεργοποιεις επιλεκτικα.

Δημοσ.

και εγω ακριβως το ιδιο συστημα με 6500 και μια asus h170 pro gaming μαζι με 16b ram και 850 evo. Εμενα ανοιγει με την μια στα boot των windows. Προσεχε ομως κανει κοντα στα 10 sec πριν το post ολα τα check μηπως μπερδευεσαι με αυτο? Επισης κατι ασχετο στο bench μεσα στο magician και εγω πανω κατω αυτα τα νουμερα εχω τα iops δεν ειναι καπως λιγα? 

Δημοσ.

Σημειωνω το εξης, το iobit που εχω στο δευτερο pc με ενημερωσε οτι αν αφαιρεσω το μTorrent απ την εκκινηση θα κερδισω 9,80 δευτερολεπτα.

Χρονος τελευταιας εκκινησης: 49 δευτερολεπτα.

SSD εχω, εννοειται. 

Δημοσ.

Σημειωνω το εξης, το iobit που εχω στο δευτερο pc με ενημερωσε οτι αν αφαιρεσω το μTorrent απ την εκκινηση θα κερδισω 9,80 δευτερολεπτα.

Χρονος τελευταιας εκκινησης: 49 δευτερολεπτα.

SSD εχω, εννοειται.

Εγώ με σχεδόν ίδιο μηχάνημα τα windows δεν βγάζουν καν κυκλακι περνάει στο lock screen με την μια.

Κάνε ένα φορματ κάτι δεν γίνεται σωστά

Δημοσ.

Εγώ με σχεδόν ίδιο μηχάνημα τα windows δεν βγάζουν καν κυκλακι περνάει στο lock screen με την μια.

Κάνε ένα φορματ κάτι δεν γίνεται σωστά

Ποιο ιδιο μηχανημα? τι επεξστη εχεις? Eγω 2πυρηνο στα 2,5GHz.

Οταν λες δε γινεται σωστα, εννοεις οτι 39" ειναι πολλα για την εκκινηση?

Εσενα ποσα σου κανει? Βαλε το iobit και δες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...