Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπα,windows 10 εχω.Τα 8-8.1 ειναι το μονο λειτουργικο που δεν δοκιμασα ποτε.Εσενα πιανει καλα read/write αλλα βλεπω ανεβασμενο το acc.time.Νομιζω,χωρις να ειμαι και 100% σιγουρος οτι ο sandisk εχει καπου στο 0.025ms περιπου.Δεν ειμαι στον υπολογιστη αυτη τη στιγμη,θα το τσεκαρω παντως απο περιεργεια.

Τα 8 δεν θα τα δοκίμαζα καν ούτε και εγώ, λόγο του gui. Αλλά στα 8.1 σε αφήνει να διαλέξεις μεταξύ αυτού των 8 και κλασσικού desktop, και το έβαλα σε ρύθμιση κλασσικού desktop.

Μια χαρά είσαι. Μην το ζαλίζεις άλλο.

Έγινε! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ποιον sata driver εβαλες?Εμενα τελικα δεν παιρνει με τιποτα AMD Sata driver.

Πήγα στο site της gigabyte, και κατέβασα αυτόν για τη μητρική μου, για το λειτουργικό μου. (Win 8.1 64bit). 

Κάνοντας διπλό κλικ στο .msi αρχείο, όπως είπα δεν τον εγκαθιστούσε.

Έτσι τον πέρασα 'χειροκίνητα' με τον εξής τρόπο: (win 8.1)

1) Πήγαινε το δείχτη του ποντικιού πάνω στο "This PC" και πάτα δεξί κλικ, και στη συνέχεια στο "Manage".

2) Στο νέο παράθυρο, κάνε κλικ στην επιλογή 'Device Manager' που θα βρεις αριστερά.

3) Στη συνέχεια πάτα στο "IDE ATA / ATAPI controllers" για να ανοίξει το υπο-μενού.

4) Μετά πάτα δεξί κλικ στο υπομενού, και στο νέο παράθυρο που θα σου βγάλει, πάτα το "Update Driver Software..."

5) Θα σου βγάλει ένα παράθυρο για να διαλέξεις που είναι ο driver. Διάλεξε το φάκελο όπου είναι τα αρχεία του driver.

Έτσι τον πέρασα εγώ.

Πήγα στο site της gigabyte, και κατέβασα αυτόν για τη μητρική μου, για το λειτουργικό μου. (Win 8.1 64bit). 

Κάνοντας διπλό κλικ στο .msi αρχείο, όπως είπα δεν τον εγκαθιστούσε.

Έτσι τον πέρασα 'χειροκίνητα' με τον εξής τρόπο: (win 8.1)

1) Πήγαινε το δείχτη του ποντικιού πάνω στο "This PC" και πάτα δεξί κλικ, και στη συνέχεια στο "Manage".

2) Στο νέο παράθυρο, κάνε κλικ στην επιλογή 'Device Manager' που θα βρεις αριστερά.

3) Στη συνέχεια πάτα στο "IDE ATA / ATAPI controllers" για να ανοίξει το υπο-μενού.

4) Μετά πάτα δεξί κλικ στο υπομενού, και στο νέο παράθυρο που θα σου βγάλει, πάτα το "Update Driver Software..."

5) Θα σου βγάλει ένα παράθυρο για να διαλέξεις που είναι ο driver. Διάλεξε το φάκελο όπου είναι τα αρχεία του driver.

Έτσι τον πέρασα εγώ.

Τα εχω κανει αυτα ρε συ,δεν γινεται τιποτα.Στην διαχειρηση συσκευων,στο IDE/ATA/ATAPI μου βγαζει μονο τον στανταρ controller της Microsoft.Δεν υπαρχει πουθενα ο AMD controller.Και κλασικα μολις παταω ενημερωση μου λεει οτι το πιο προσφατο λογισμικο ειναι ηδη εγκατεστημενο.

Τελικα μπηκαν οι AMD Sata drivers,δραματικα βελτιωμενο το write.Απο 175MB/s περιπου που ειχε με τον driver των windows τωρα βγαζει αυτα:

as-ssd-bench%20SanDisk%20SDSSDHII%2014.1

Καλα ειναι νομιζω.

Ναι,δεν πειραξα τιποτα.Απλα περασα AMD drivers.Με win drivers ειχα χαλια write στο as ssd αλλα πολυ καλα(470MB/s νομιζω) στο crystaldiskmark.Mε AMD drivers πιανει καλο write και στο as ssd πλεον,read ειχα 500αρια και στα δυο benchmarks με αμφοτερους οδηγους.Κατι που παρατηρησα ειναι οτι πριν ανακατευτω με AMD drivers,το boot ηταν ακαριαιο.Δηλαδη με το που εδειχνε το logo της μητρικης,σε 1 δευτερολεπτο εβλεπα επιφανεια εργασιας.Με AMD drivers,βλεπω για 2-3 δευτερολεπτα το σημα των windows με τον κυκλο που γυριζει και μετα επιφανεια εργασιας.Στην γενικοτερη λειτουργια ομως δεν παρατηρησα κατι.Παντως ο Ultra ii ειναι γενικα πολυ γρηγορος,δεν το περιμενα.

αγορασα τον 850 evo σε μητρικη πλακετα αρχαια με σατα 2 απλα δεν ηξερα οτι πριν την εγκατασταση των windows μετατρεπεις απο ide σε ahci οσο και να προσπαθησα απο διαφορα αρθρα να τα μετατρεψω δεν καταφερα να το δω στο bios εκανα αυτο με το regedit περασα τους τελευτειους driver αλλα τιποτα επειδη βαριεμαι να ξαναμπω στην ρουτινα του φορματ τα αποτελεσματα αυτα ειναι καλα??

στο μελλον θα κανω αναβαθμιση cpu+ram+mobo και τοτε θα ξανακανω format

post-177483-0-76121400-1452866150_thumb.png

ετρεξα ξανα το τεστ χωρις rapid mode και μου εβγαλε αυτα τα αποτελεσματα

post-177483-0-49360300-1453273125_thumb.png

οποτε φταιει που δεν ειναι σε ahci ?

καλια δεν ειναι να εχω ενεργοποιημενω το rapid mode ?

ΥΓ στα παιχνιδια το rapid δεν θα μου τρωει τσαμπα πορους απο ραμ και cpu?

ετρεξα ξανα το τεστ χωρις rapid mode και μου εβγαλε αυτα τα αποτελεσματα

attachicon.gifΧωρίς τίτλο.png

οποτε φταιει που δεν ειναι σε ahci ?

καλια δεν ειναι να εχω ενεργοποιημενω το rapid mode ?

ΥΓ στα παιχνιδια το rapid δεν θα μου τρωει τσαμπα πορους απο ραμ και cpu?

Έτσι φαίνεται. Δεν υποστιρίζει achi η μητρική σου?

Καλησπερα εκανα καθαρη εγκατασταση windows βαζοντας τα 10αρια. Με ποιο προγραμμα να παρω clone τον ssd;

Το Acronis true Image χρησιμοποιώ αλλά δεν είναι free. Πολύ καλό free είναι το ΑΟΜΕΙ.

καλησπέρα στην παρέα, παιδιά θέλω την βοήθεια σας παρακαλώ, έχω ένα ssd συγκεκριμένα αυτόν 

SSD CORSAIR CSSD-F120GBLS FORCE LS SERIES 120GB SATA3 προσπάθησα να του κάνω update το firmware και μου έβγαλε error και από τότε δεν τον βλέπουν τα widnows ούτε στο βίος.. υπάρχει peritpso να φτιάχνεται ? ευχάριστο πολύ

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα και από μένα. Αυτές τις μέρες θα προχωρήσω στην πρώτη μου αγορά SSD (είμαι ανάμεσα στον Samsung 850 PRO 256GB και τον SanDisk PRO 240GB, αν έχετε ιδέα προτείνετε μου κιόλας ποιος από τους 2 είναι καλύτερος στην απόδοση) και σκοπεύω να περάσω τα Windows 10. Στα Windows 10 λοιπόν τι χρειάζεται να κάνω από αυτά που αναφέρονται στο πρώτο ποστ; (trim, raid/ahci, ενεργοποίηση/απενεργοποίηση λειτουργιών και άλλα που ίσως αγνοώ, είμαι αρχάριος όσον αφορά τους SSD οπότε μου φαίνονται κινέζικα αυτά που διάβαζα περί αυτών) 

Παραθέτω και τα specs σε περίπτωση που βοηθούν κάπου:

Operating System
Windows 8.1 Pro 64-bit
CPU
Intel Pentium G3220 @ 3.00GHz 43 °C
Haswell 22nm Technology
RAM
8,00GB Dual-Channel DDR3 @ 698MHz (10-10-10-25)
Motherboard
Gigabyte Technology Co. Ltd. H81M-S2PV (SOCKET 0) 28 °C
Graphics
SyncMaster (1680x1050@60Hz)
Intel HD Graphics (Gigabyte)
Storage
465GB Seagate ST3500320AS (SATA) 32 °C

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...