Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παιδια, επειδη σκοπευω να τοποθετησω 2ο SSD (στην θεση του 1TB HDD) στο λαπτοπ γιατι ο πρωτος 180GB γεμιζει επικινδυνα, να ρωτησω... η τοποθετηση ειναι ευκολη? Μπορει ενας αρχαριος να τα καταφερει χωρις προβλημα? Αυτο το clone που ακουω τι ακριβως ειναι? Βασικα, στον 2ο θα περασω μονο το flight simulator και τιποτα αλλο... τα windows θα τα αφησω οπως ειναι, δηλ στο παλιο SSD. Και κατι αλλο, εχετε να μου προτεινετε καποιον ssd? Βεβαια ακουω εξαιρετικα λογια για τους Samsung αλλα κοιταω και αλλου.. π.χ. Cursial, Sandisk, PNY, Kingston. Eυχαριστω εκ τον προτέρων. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καταρχάς πόσα λεφτά θες να διαθέσεις για δίσκο; Η εγκατάσταση είναι εύκολη αρκεί να ανοίξεις το λαπτοπ. Συνήθως δε χρειάζεται αυτό γιατί στο κάτω μέρος, κοντά στη μπαταρία, είναι τοποθετημένος ο δίσκος. Οπότε θα χρειαστεί να ξεβιδώσεις πολύ λίγα πράγματα. Βέβαια εξαρτάται κι απ το λάπτοπ. Μερικά σου βγάζουν την ψυχή γιατί χρειάζεται να βγάλεις πληκτρολόγια κτλ.

Καταρχάς πόσα λεφτά θες να διαθέσεις για δίσκο; Η εγκατάσταση είναι εύκολη αρκεί να ανοίξεις το λαπτοπ. Συνήθως δε χρειάζεται αυτό γιατί στο κάτω μέρος, κοντά στη μπαταρία, είναι τοποθετημένος ο δίσκος. Οπότε θα χρειαστεί να ξεβιδώσεις πολύ λίγα πράγματα. Βέβαια εξαρτάται κι απ το λάπτοπ. Μερικά σου βγάζουν την ψυχή γιατί χρειάζεται να βγάλεις πληκτρολόγια κτλ.

Το λαπτοπ το εχω ανοιξει για να παρω μια ιδεα και για να δω αν τυχον επαιρνε msata αλλα δυστυχως ατυχησα. Το λαπτοπ ειναι ενα MSI GT70 Dominator-895. Tωρα για μπατζετ, σκεφτομαι για 1ΤΒ για να μου κρατησει και να μην μπαινω στην διαδικασια αλλαγης και παλι.... μια και οταν ασχολεισαι με flight simulator ο χωρος γεμιζει σχετικα γρηγορα. 

Αυτή η σειρά είχε πρόβλημα και διορθώθηκε με firmware update. Ο 850 Evo δεν έχει εμφανίσει το ίδιο ή κάποιο άλλο πρόβλημα απ' όσο ξέρω. Βρες το άρθρο και ψάξε να βρεις για ποιο μοντέλο είναι.

ολα καλα με το προβληματικο firmware της Samsung? 

Είχε βγει ένα προβληματικό firnware και για τον 850 αλλά το απέσυραν. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα πλέον.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

παιδια σε sandisk plus 120gb που αγορασα χτες σε atto disk benchmark

εχω 200αρια write και 500αρια read

πως ειμαι?

τον νιωθω λιγο sluggish  σε χρονους σε σχεση με τον πρωην hdd ,

τι παιζει γμτ?

ενδιαφέρομαι να αγοράσω έναν SSD SATA 3 (SATA Revision 3.0)

H μητρική μου έχει τις παρακάτω θύρες 

7 x SATA 6Gb/s port(s), gray
1 x eSATA 6Gb/s port(s), red
Support Raid 0, 1, 5, 10, JBOD

θα μπορέσω να τον συνδέσω;

Εκτος απο defragment που δεν πρεπει να κανεις και ενεργοποιηση του trimm , τι αλλο πρεπει να υπαρχει στα βασικα .

πχ ειναι καλυτερο να κλεινω τον η/υ η καλυτερα να μπαινει σε αναστολη ?

Προγραμματα οπως το ccleaner-advanced unistaller χρησιμοποιω για καθαρισμο η οχι ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...