Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με τι SSD ποιάνονται οι παραπάνω ταχύτητες;

Επίσης , ποιον SSD μου προτείνετε μέχρι 100-120 ευρώ; Μέγεθος δεν έχω πρόβλημα.Ας είναι και 30GB.Μόνο για τα βασικά τον θέλω.Boot δηλαδή και κάποια λίγα προγράμματα.Έχω XP λειτουργικό

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Οι παραπάνω είναι με vertex.Πάρε τον 40άρη τον intel όσο και να μην σε απασχολεί το μέγεθος ποτέ δεν είναι άχρηστα λίγα gb παραπάνω ειδικά όταν τα πληρώνεις τόσο ακριβά και βάλε και windows 7.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μια ερωτηση, μπορω να μεταφερω τον appdata folder ή μονο το Local απο τον ssd στον 2ο σκληρο,γιατι μου κραταει 1.5gb?

appdata\local\temb=500mb

appdata\local\microsoft\windows=900mb(σ'αυτον δεν μπορω να βρω ποιος φακελος δεσμευει τοσο πολλη χορο)

Επεξ/σία από ektor7

Τον C:\Users\(ektor7)\AppData\Local\Temp μπορείς να τον σβήσεις (αδειάσεις) τελείως.

Είναι η πρώτη κίνηση που κάνω κάθε τόσο μετά το disk cleanup.

το temp το διαγραψα αλλα ο μεγαλος πονοκεφαλος ειναι τα 900mb του appdata\local\microsoft\windows γιατι δεν μου δειχνει ποιος φακελλος δεσμευει τα 850mb!

Υ.Γ.liopyr ευχαριστω και εγω με τη σειρα μου για το καλυτερο βοηθημα για ρηθμυσει των ssd που εχω βρει στο ιντερνετ!!!ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!

Πολυ καλος οδηγος αλλα για μας που εχουμε mac os υπαρχει κατι αντιστοιχο??

Δε το έχω ψάξει καθόλου, η apple είχε ανακοινώσει κάποια στιγμή πως θα υπάρξει στο μέλλον υποστήριξη trim στο λειτουργικό της, αλλά δε γνωρίζω αν έχει γίνει.

το temp το διαγραψα αλλα ο μεγαλος πονοκεφαλος ειναι τα 900mb του appdata\local\microsoft\windows γιατι δεν μου δειχνει ποιος φακελλος δεσμευει τα 850mb!

Υ.Γ.liopyr ευχαριστω και εγω με τη σειρα μου για το καλυτερο βοηθημα για ρηθμυσει των ssd που εχω βρει στο ιντερνετ!!!ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!

Treesize pro is your friend.

Δεν είναι freeware, αλλά είναι ιδιαίτερα βολικό.

Εκτός από τον φάκελο C:\Users\(liopyr))\AppData\Local\Temp που γεμίζει "άχρηστες" πληροφορίες, άλλος ένας φάκελος που δεν καθαρίζει το disk cleanup είναι ο C:\Windows\temp και θεωρείται ασφαλές να τον αδειάζουμε.

Μια μικρή freeware εφαρμογή που έχω βρει και καθαρίζει όλα τα temp folders είναι το TFC (temporary file cleaner).

(UAYOR). :)

Αυτό, σε συνδυασμό με disk cleanup και τα λοιπά που αναφέρονται στο πρώτο post νομίζω είναι αρκετά για να διατηρούν τον δίσκο σε σταθερό usage.

Θα κάνω update αργότερα και στο πρώτο post.

συνηθως χρησιμοποιω το tuneup για να καθαριζω τον δισκο.

αλλα με το συγκεκριμενο δεν γινεται τιποτα!

κατι αλλο που θα ηθελα να ρωτησω,ειναι σχετικο με τη ram.

οταν κατεβαζω ενα μεγαλο αρχειο οπως μια ταινια με υψηλη ταχυτητα απο μtorren η ram μπορει να φτασει 90%(6gb).

μηπως φταιει οτι διαγραψα το page file ή ειναι κατι τελειος ασχετο μ'αυτο?

Δεν νομίζω, τσέκαρε από task manager αν σου τρώει όντως το utorrent τόση ram.

Κάπου είχα διαβάσει πως η έκδοση 2.0.0 έχει κάποιο bug με memory usage, αν είσαι σε αυτή κάνε update στην 2.0.2

εχω 2.0.2! αλλα θα το ξανα κοιταξω να δω τι παιζει.

---------- Προσθήκη στις 01:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:42 ----------

φυσικα επηδη εχω καιρο να κατεβασω απο μtorren ισως να ειχα το 2.0.0!

To av είναι.Ξήλωσέ το ή απενεργοποίησε αυτή την επιλογή που τρέχει live όλη την ώρα στο pc σου.Κόλλησα τώρα δεν θυμάμαι και πως το λένε.Έχω να χρησιμοποιήσω av πάνω από χρόνο.

το αντιβαιρους(avast) εννοεις?

γιατι αυτο εχω.

αλλα τελικα ηταν το μtorren 2.0.0,γιατι τωρα που δοκιμασα με το 2.0.2, 3 μεγαλα αρχεια ταυτοχρονα,η ram δεν μετακινηθηκε καθολου.

αν μου το ξανακανει,ισως παιζει να ειναι και αυτο, θα δωκιμασω και αυτο που λες!

το λαθος μου ηταν οτι δεν το κοιταξα τοτε που συνεβεναι κ τωρα δεν ειμαι απολιτα σιγουρος αν ηταν το αντιβ. ή το μtorren ή και τα 2 μαζι!

αν ξανα συμβει (που δεν το ευχομαι) θα το κοιταξω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...