Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το Ocz Guru την εχει 0% να το παω 10% ? Δεν εχω καταλαβει τι ακριβως κανει αυτη η ρυθμιση.

Τωρα βλεπω οτι δε μετακινειται η μπαρα. Εκανα ενα τεστ με το CrystalDiskMark. Χαμηλες δεν ειναι οι ταχυτητες? Ο δισκος ειναι συνδεμενος σε sata2 (socket1366, i7 cpu, 6gb ram triple channel).

Ποια μητρική έχεις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγκατέστησε τον IRST(Intel rapid Storage Technology) αν δεν το έχεις κάνει ήδη, που θα βρεις στο σαιτ της μητρικής σου(στο RAID).

Επίσης τοποθέτησε το sata καλώδιο στις sta θύρες που υποστηρίζει ICH10R και όχι στις θύρες που υποστηρίζει Jmicron.

• Like 1

O SSD ειναι στον ICH10R. Περασα τους drivers της μητρικης (Intel rapid Storage Technology 10.6.0.1002 Version - 08 June 2011) οι οποιοι ειναι παλιοτεροι απο αυτους που ειχα πριν.

Εκανα παλι τεστ και η αποδοση εχει βελτιωθει, ειδικα στο write

post-71211-0-08971800-1448716960_thumb.jpg

O SSD ειναι στον ICH10R. Περασα τους drivers της μητρικης (Intel rapid Storage Technology 10.6.0.1002 Version - 08 June 2011) οι οποιοι ειναι παλιοτεροι απο αυτους που ειχα πριν.

Εκανα παλι τεστ και η αποδοση εχει βελτιωθει, ειδικα στο write

Στον πίνακα ελέγχου και στο power options τι επιλογές σου δείχνει?

Τρέξε επίσης ένα AS SSD Benchmark.

Στο power options εχω βαλει υψηλες επιδοσεις. Αλλες ρυθμισεις που εχω κανει (hybernation off, no paging file, system restore off, defragment disable)

Σωστές είναι οι ρυθμίσεις που έκανες, αλλά τα νούμερά σου δεν είναι καλά. Αν έχει c-states η μητρικκή σου τα κάνεις disable αν βέβαια δεν έχεις κάνει oc.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

c-states τι ειναι? δεν εχω κανει oc. μηπως πρεπει να ξαναψαχτω με τους drivers?

οι ταχυτητες που πιανει το sata2 ειναι 250 με 300mb σε read και write?

C1 / EIST CPU - Disable.

Εκανα απεγκατασταση τους drivers, περασα πιο νεους και εκανα παλι ενα τεστ. πολυ καλυτερα τωρα.

post-71211-0-49434900-1448723612_thumb.jpg

Επεξ/σία από master2

c-states τι ειναι? δεν εχω κανει oc. μηπως πρεπει να ξαναψαχτω με τους drivers?

οι ταχυτητες που πιανει το sata2 ειναι 250 με 300mb σε read και write?

C1 / EIST CPU - Disable.

Εκανα απεγκατασταση τους drivers, περασα πιο νεους και εκανα παλι ενα τεστ. πολυ καλυτερα τωρα.

Ναι αυτές τις ταχύτητες πιάνουν, αλλά και πάλι στα writes είσαι χαμηλά. Βέβαια έχεις και έναν ψόφιο ssd. Άλλο δεν μπορώ να βοηθήσω. Ποιους drivers έβαλες?

Τωρα εχω τους 11.7.4.1001 (5-23-2013). Υπαρχει στη σελιδα της ιντελ και πιο καινουργιος (8/28/2015 14.6.0.1029) αλλα δεν μπορει να περαστει, μου βαραει error οτι δεν κανει για την πλατφορμα που εχω.

Τοσο χαλια ειναι ο δισκος? το sata2 δεν επρεπε να το τερματιζει σε ταχυτητες? με πρωτη ευκαιρια θα τον πουλησω

Τον χαντάκωσες τον ssd  :cry:

Το πλεονεκτημα του SSD δεν ειναι μονο η μεγαλη του ταχυτητα...

Σκεψου οτι υπαρχουν καποιες αναγκες ωστε να τοποθετηθει ενας σκληρος δισκος σταθερα σε ενα κινουμενο οχημα.

Φανταζεσαι τι εχει να γινει σε καθε λακουβα την ωρα που λειτουργει? Τις κεφαλες στο χερι θα τις παρεις! Χρονος ζωης μια εβδομαδα max! Οποτε σε τετοια project μονοδρομος ο SSD για μεγαλες χωρητικοτητες....

Οποτε ξαναρωτω αν τυχον και ξερει κανεις διοτι ελαχιστοι χρειαζεται να κανουν κατι τετοιο και στο google δεν υπαρχουν σαφης πληροφοριες(χονδρικα οι trim commands λειτουργουν μονο σε sata).

Μπορω να εχω TRIM σε εξωτερικη θηκη USB με καποιο τροπο?

Τωρα εχω τους 11.7.4.1001 (5-23-2013). Υπαρχει στη σελιδα της ιντελ και πιο καινουργιος (8/28/2015 14.6.0.1029) αλλα δεν μπορει να περαστει, μου βαραει error οτι δεν κανει για την πλατφορμα που εχω.

Τοσο χαλια ειναι ο δισκος? το sata2 δεν επρεπε να το τερματιζει σε ταχυτητες? με πρωτη ευκαιρια θα τον πουλησω

Πραγματικά δεν βλέπω κάτι άλλο. Ακόμα και έναν crucial που έχω βάλει σε s775 έπαιζε σε πολύ καλές ταχύτητες. Ίσως να μην φταίει ο ssd και να μην κάνεις κάτι καλά. 

Το πλεονεκτημα του SSD δεν ειναι μονο η μεγαλη του ταχυτητα...

Σκεψου οτι υπαρχουν καποιες αναγκες ωστε να τοποθετηθει ενας σκληρος δισκος σταθερα σε ενα κινουμενο οχημα.

Φανταζεσαι τι εχει να γινει σε καθε λακουβα την ωρα που λειτουργει? Τις κεφαλες στο χερι θα τις παρεις! Χρονος ζωης μια εβδομαδα max! Οποτε σε τετοια project μονοδρομος ο SSD για μεγαλες χωρητικοτητες....

Οποτε ξαναρωτω αν τυχον και ξερει κανεις διοτι ελαχιστοι χρειαζεται να κανουν κατι τετοιο και στο google δεν υπαρχουν σαφης πληροφοριες(χονδρικα οι trim commands λειτουργουν μονο σε sata).

Το trim λειτουργεί σε sata και όχι μέσω usb. 

υπαρχει περιπτωση να εχω TRIM σε Windows 7 τοποθετωντας τον SSD σε εξωτερικη θηκη USB 2 ?

Πρεπει να το υποστηριζουν οι drivers, o controller και το firmware του, Κοινώς φέξε μου και γλυστρησα. Στο 99% των περιπτωσεων δεν θα χεις τριμ.

Σε πρωτη φάση δες αν υπαρχουν drivers uasp για το συγκεκριμένο. Αν οχι, μην το ψάξεις καν παραπέρα. Το uasp ανακοινώθηκε με το usb 3.0 αλλα θεωρητικά μπορει να εφαρμοστει και σε usb 2.0, ωστοσο δεν νομίζω στην πραξη ότι ποτε θα το δεις.

• Like 2

Καλησπερα παιδια  τα attritubes του δισκου αυτου ειναι καλα? Γιατι προκειται να τον χρησιμοποιισω σε ενα νεο pc που θα στησω.
Ο δισκος ειναι με sata 2 συνδεδεμενος.
41wDl6n.png?1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...