MasterX Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Intel SSD 520 Series SSDSC2CW240A3K5 (240GB, 2.5in SATA 6Gb/s, 25nm, MLC) σε Lenovo G50-45 (80E300MLGM) (AMD A6-6310, 6GB Ram, Windows 8.1) χωρις Pagefileδειτε ταχυτητες και πειτε γνωμη... πριν το Intel SSD Toolbox optimization μετα το Intel SSD Toolbox optimization μετα και τα Windows Updates Ειναι καλα γενικα;οι διαφορες μεταξυ προγραμματων γιατι υπαρχουν; το 4Κ γιατι ειναι τοσο χαμηλο; 1
ikskarda Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2015 Το συστημα μου αποτελειται απο 8gb Ram και εχω τον 840 Pro 128gb και 4 μηχανικους δισκους. Μπορειτε να μου πειτε τι να κανω σχετικα με το page file ? Επιπλεον ενω δειχνει οτι χρησιμοποιει 8135MB στο rainmeter που χρησιμοποιω για Monitoring μου δειχνει Total Swap 15.9Gb ... Δεν ειναι λιγο παραξενο αυτο ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2015 οι διαφορες μεταξυ προγραμματων γιατι υπαρχουν; το 4Κ γιατι ειναι τοσο χαμηλο; Είναι λόγω του Sandforce controller, αποδίδει στα νούμερα που πρέπει μόνο σε compressible data...
siostelios Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2015 καλημερα στην παρεα. αγορα πριν 2-3 μερες εναν SSD 120GB samsung evo ,η μητρικη μου ειναι η asrock 4core 1600 d800 και αντιμετωμιζω το εξης προβλημα. εκανα κανονικα φορματ κ εβαλα τα win8 στον ssd κ ολα κανονικα ,το προβλημα ειναι οτι δν βρισκω καπου πως μπορω να αλλαξω το mode απο IDE σε AHCΙ ωστε να πηγαινει πιο γρηγορα το μηχανημα.μπορει καποιος να βοηθησει;; υπαρχει περιπτωση η μητρικη να μην εχει αυτη την λειτουργια;; εχω κοιταξει στο ιντερνετ,εχω δει βιντεακια με κατι ρυθμισεις που κανουν στον registry και στο bios αλλα δν τα βρισκω πουθενα σε εμενα.πχ στο regystry δν βρισκω τον φακελο που λεει στο ιντερνετ msahci κ στο Bios δν μπορω να βρω πουθενα την λειτουργια να αλλαξω το ide.
Inler Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Το Over Provisioning το βαζουμε on σε δισκο λειτουργικου συστηματος;
LLLEFTERIS Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2015 Εγω στο on το εχω στον 850 pro και για τον φιλο ποιο πανω αν εχουμε Windows 8.1 η 10 κανουμε defrag καλημερα στην παρεα. αγορα πριν 2-3 μερες εναν SSD 120GB samsung evo ,η μητρικη μου ειναι η asrock 4core 1600 d800 και αντιμετωμιζω το εξης προβλημα. εκανα κανονικα φορματ κ εβαλα τα win8 στον ssd κ ολα κανονικα ,το προβλημα ειναι οτι δν βρισκω καπου πως μπορω να αλλαξω το mode απο IDE σε AHCΙ ωστε να πηγαινει πιο γρηγορα το μηχανημα.μπορει καποιος να βοηθησει;; υπαρχει περιπτωση η μητρικη να μην εχει αυτη την λειτουργια;; εχω κοιταξει στο ιντερνετ,εχω δει βιντεακια με κατι ρυθμισεις που κανουν στον registry και στο bios αλλα δν τα βρισκω πουθενα σε εμενα.πχ στο regystry δν βρισκω τον φακελο που λεει στο ιντερνετ msahci κ στο Bios δν μπορω να βρω πουθενα την λειτουργια να αλλαξω το ide. Δεν εχει ahci η μητρικη σου.
futureshock Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2015 καλησπερα, παρελαβα σημερα τον Ocz trion 240gb , εκανα καθαρο install τα windows 10 και εκανα μετρησεις με bench , ειναι συνδεδεμενο με sata 2 ειδα αρκετη διαφορα με εναν 500gb black που εχω. το πισι φορτωνει windows σε 20 sec. πως τις κοβετε τις ταχυτητες;
MasterX Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Στο Lenovo G50-45 (80E300MLGM) εχω βαλει τον Intel SSD 520 Series SSDSC2CW240A3K5 (240GB, 2.5in SATA 6Gb/s, 25nm, MLC) .. Αυτο που με απασχολει, ειναι το κατα ποσο τον καταπονει να γινονται τα downloads σε αυτον..JDownloader και qBittorrent... που σιγουρα θα γραφουν συχνα αρχεια στο δισκο..Ενα πρωτο μετρο θα ηταν να ρυθμισω τα 2 προγραμματα να γραφουν πιο αραια στο δισκο κανοντας χρηση μεγαλυτερης cache απο τη Ram... (εχω 6 γιγα, πιθανως θα την κανω 8γιγα). Αλλα δεν ειναι και τοσο σαφεις οι σχετικες ρυθμισεις οποτε δεν ξερω αν τελικα κανω δουλεια.Ειχα σκεφτει να εχω μονιμα ενα USB3 στικακι μικρου προφιλ και να γινονται εκει τα κατεβασματα... το δοκιμασα καποιες μερες.. με 2-3 τορεντ ταυτοχρονα βλεπω οτι το στικακι ζεματαει.. επισης σε καποια φαση εχανε την επαφη και μεσα απο το Total Commander δεν ηταν προσβασιμο... ισως δηλαδη ετσι καταστραφει πολυ γρηγορα.Τι προτεινετε;; τι στρατηγικη ακολουθειτε οι περισσοτεροι;Κανονικα ολα τα Downloads στον SSD και δεν θα εχει ιδιατερο θεμα;
Pansar24 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Καλησπερα παιδια,εχω το macbook pro early 2011 και του εβαλα τον παρακατω ssd στη θεση του HDD Kingston SSDNow V300 120GBΜολις εκανα το πρωτο τεστ μεσω του blackmagic speed test και οι ταχυτητες στο write ηταν 125 MB/s και στο read εφτανε μεχρι το τελος..Ενεργοποιησα το trim μεσω του chameleon αλλα οι ταχυτητες εμειναν ιδιες.Σημερα λοιπον εκανα και ενα ακομα speed test και πραγματικα απογοητευτικα,οι ταχυτητες στο write ηταν κοντα στο 105 MB/s και στο read εφτανε στο 280 MB/s..Ο σκληρος ειναι απο τα 120 gb εχει ελευθερα τα 105 Gb.Τι μπορει να φταει ρε παιδια, ειναι απαραδεχτες αυτες οι ταχυτητες για ssd
kostakiss Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 παιδια οι σκληροι 3ων κατασκευαστων παιζουν ολοι απροβληματιστα στα macbook & ελ καπιταν ετσι? γλυκοκοιταζω τον samsung evo 850
MasterX Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2015 Στο Lenovo G50-45 (80E300MLGM) εχω βαλει τον Intel SSD 520 Series SSDSC2CW240A3K5 (240GB, 2.5in SATA 6Gb/s, 25nm, MLC) .. Αυτο που με απασχολει, ειναι το κατα ποσο τον καταπονει να γινονται τα downloads σε αυτον.. JDownloader και qBittorrent... που σιγουρα θα γραφουν συχνα αρχεια στο δισκο.. Ενα πρωτο μετρο θα ηταν να ρυθμισω τα 2 προγραμματα να γραφουν πιο αραια στο δισκο κανοντας χρηση μεγαλυτερης cache απο τη Ram... (εχω 6 γιγα, πιθανως θα την κανω 8γιγα). Αλλα δεν ειναι και τοσο σαφεις οι σχετικες ρυθμισεις οποτε δεν ξερω αν τελικα κανω δουλεια. Ειχα σκεφτει να εχω μονιμα ενα USB3 στικακι μικρου προφιλ και να γινονται εκει τα κατεβασματα... το δοκιμασα καποιες μερες.. με 2-3 τορεντ ταυτοχρονα βλεπω οτι το στικακι ζεματαει.. επισης σε καποια φαση εχανε την επαφη και μεσα απο το Total Commander δεν ηταν προσβασιμο... ισως δηλαδη ετσι καταστραφει πολυ γρηγορα. Τι προτεινετε;; τι στρατηγικη ακολουθειτε οι περισσοτεροι; Κανονικα ολα τα Downloads στον SSD και δεν θα εχει ιδιατερο θεμα; καμια γνωμη;
MasterX Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Επισης σχετικο με το απο πανω ερωτημα ειναι και αυτο.. στο desktop PC μου εχω εναν SSD Intel 80GB X25-M 5 χρονων...και 2 μηχανικους δισκους.θα τον αλλαξω με ενα Samsung Evo 240GB ..τον Intel να τον βαλω σαν δευτερο ωστε να δεχεται ολα τα κατεβασματα, ισως και τα προσωρινα αρχεια, ωστε να μην ταλαιπωρω τον καινουργιο; Εχει νοημα; θα αντεξει αρκετα ο παλιος;Ή να κρατησω μονο τον καινουργιο και να πουλησω ισως κανα 30αρι τον παλιο; Αν αντεχει 5 χρονια ο νεος να τα κανει ολα χωρις προβληματα ειναι οκ..
giannisv6 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2015 Βρε παιδιά λίγη βοήθεια θα ήθελα γιατί μου φαίνεται αργός ο καινούργιος μου 250 gb ssd evo,το συστημα μου αναγράφεται στην υπογραφή .Αποσύνδεσα τον HDD εκανα fresh install τα Windows 7 64bit , enabled AHCI και η ταχύτητες του μου φαίνονται χαμηλές. Όλα σωστά... ?Έπρεπε να κάνω κάτι που πιθανώς το ξέχασα ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα