Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

παιδια οταν στο samsung(850 evo)magician βαζω το optimization σε max perfomance σε κρυο ξεκινημα το boot ειναι πολυ γρηγορο λες και ο υπολογιστης ειναι σε hybernate(μετα την εικονα του boot σε 1-2 δευτερα εμφανιζεται η επιφανεια εργασιας)

Απο οτι εχω διαβασει αυτο "κουραζει" τους ssd,αλλα και παλι η διαφορα με την επιλογη ειναι reliability ειναι πολυ μεγαλη...

Τι ισχυει τελικα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο MAX να ξερεις οτι ο επεξεργαστης δουλευει ΠΑΝΤΑ στο 100% δηλαδη δεν δουλευει το Speedstep

Εγω το βαζω στο MAX αλλα μετα παω στο Πίνακας Ελέγχου\Όλα τα στοιχεία του Πίνακα Ελέγχου\Επιλογές παροχής ενέργειας εκει αλλαζω τις ελαχιστες επιδοσεις του επεξεργαστη απο 100% σε 10%

Ενας τροπος να δεςι το πραγματικο boot time ειναι με το boot timer

http://www.thewindowsclub.com/windows-boot-timer

Θελω τη βοηθεια σε ενα θεμα που δεν το εχω ξανασυναντησει....

Windows Recovery Environment (WinRE)

Εχω παρει 2 ssd 850evo 250gb (αυτο που περιγραφω συμβαινει και στους 2)

Κανω καθαρη εγκατασταση σε νεο pc windows 7 και ενω στην αρχη (φωτο 1)δειχνει καθαρο το δισκο μου, εμφανιζει μετα την εγκατασταση ενα unallocated size 100mb.(φωτο 2)

Πηγαινω σε αλλο pc κανω διαγραφη/format του ssd και ενω στο managment δεν μου εμφανιζει το unallocated size 100mb στα properties του δισκου μου το εμφανιζει!!(φωτο 3)

Στο pc που εκανα format τον 850 evo εχω εναν 840pro 128gb που δεν μου εμφανιζει σε αυτον unallocated size.(φωτο 3)

Απο το ιδιο cd εχω κανει τουλαχιστον 10 φορες εγκατασταση windows 7 σε διαφορετικα pc χωρις να το εχει εμφανισει.

Απο οτι καταλαβαινω μετα απο ψαξιμο ειναι κατι παρομοιο με το system restore,σωστα;;;

Και αν ναι εχω επιλογη διαγραφης;

Εχω βρει αυτο να το δοκιμασω;

http://www.multibooters.com/guides/guide-to-windows-recovery-environment.html

Nεο PC.....

Εγκατασταση....

post-38345-0-72911200-1439326866_thumb.jpg

Νεο PC ....

Μετα την εγκατασταση

Υπαρχει στο managment και φαινεται οτι εχει <πιασει> 28mb απο τα 100mb

post-38345-0-17721800-1439326913_thumb.jpg

Παλαιο PC...

Δεν το εμφανιζει στο managment το εμφανιζει ομως στα properties.

Eχω μαρκαρει και τον 840pro που δεν δειχνει τιποτα!

post-38345-0-30851700-1439326708_thumb.jpg

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Ρε παιδια να ρωτησω κατι. Μου ειπε ενας φιλος οτι δεν κανει στον ssd να κανουμε πολλα copy-paste γιατι χαλαει. Οτι ειναι καλος μονο για λειτουργικο & προγραμματα. Αν δηλαδη εγω χρησιμοποιησω ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ δισκο για τα παντα, σημαινει οτι μπορει να χαλασει τον αλλο μηνα π.χ. ή απλα εκει που θα κραταγε 10 χρονια θα κρατησει 5?

Υ.Γ. Για να μην ανοιγω νεο thread. Εγω ανεκαθεν χωριζα τους δισκους μου σε 2 partitions. Ενα για λειτουργικο & προγραμματα και αλλο για αρχεια. Αυτο τελικα στοιχιζει σε ταχυτητα? Ειναι καλυτερα σε ενα partition ολα?

Θελω τη βοηθεια σε ενα θεμα που δεν το εχω ξανασυναντησει....

Windows Recovery Environment (WinRE)

Εχω παρει 2 ssd 850evo 250gb (αυτο που περιγραφω συμβαινει και στους 2)

Κανω καθαρη εγκατασταση σε νεο pc windows 7 και ενω στην αρχη (φωτο 1)δειχνει καθαρο το δισκο μου, εμφανιζει μετα την εγκατασταση ενα unallocated size 100mb.(φωτο 2)

Πηγαινω σε αλλο pc κανω διαγραφη/format του ssd και ενω στο managment δεν μου εμφανιζει το unallocated size 100mb στα properties του δισκου μου το εμφανιζει!!(φωτο 3)

Στο pc που εκανα format τον 850 evo εχω εναν 840pro 128gb που δεν μου εμφανιζει σε αυτον unallocated size.(φωτο 3)

Απο το ιδιο cd εχω κανει τουλαχιστον 10 φορες εγκατασταση windows 7 σε διαφορετικα pc χωρις να το εχει εμφανισει.

Απο οτι καταλαβαινω μετα απο ψαξιμο ειναι κατι παρομοιο με το system restore,σωστα;;;

Και αν ναι εχω επιλογη διαγραφης;

Εχω βρει αυτο να το δοκιμασω;

http://www.multibooters.com/guides/guide-to-windows-recovery-environment.html

Nεο PC.....

Εγκατασταση....

attachicon.gif20150810_213228.jpg

Νεο PC ....

Μετα την εγκατασταση

Υπαρχει στο managment και φαινεται οτι εχει <πιασει> 28mb απο τα 100mb

attachicon.gif20150810_214433.jpg

Παλαιο PC...

Δεν το εμφανιζει στο managment το εμφανιζει ομως στα properties.

Eχω μαρκαρει και τον 840pro που δεν δειχνει τιποτα!

attachicon.gif20150810_210923.jpg

http://www.thewindowsclub.com/system-reserved-partition-windows

Εδω θα δεις με λεπτομερειες τι ειναι ακριβως.

Κι εγω το εχω και ειναι 100ΜΒ.

Aπο την στιγμη που δεν στο εμφανιζει στους δισκους σου δεν υπαρχει λογος να σε ανησυχει απο καμια αποψη.

Ουτε ειναι τεραστιο νουμερο αλλα ουτε και επιδρα στις επιδοσεις.

https://technet.microsoft.com/en-us/magazine/gg441289.aspx

Παιδιά έχω ένα καλώδιο sata αλλά μου το έδωσε ένας φίλος ως sata 2.. Υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός στα καλώδια η όλα τα sata καλώδια είναι ίδια;

Δεν υπάρχει θέμα, όλα τα ίδια είναι.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο samsung magician να προτιμήσω maximum performance η maximum reliabillity; Και τι εχετε να πειτε για το rapid mode; Αν το αφησω ανοιχτο θα βλαψω τον ssd μου;

Επεξ/σία από GiwrgosP-

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Πρώτη φορά με SSD.

Έκανα αρχικά κάτι αλλαγές μόνος μου. Ύστερα είδα το Samsung Magician που με μία επιλογή στο σετάρει όπως πρέπει μόνο του.

Στην καρτέλα Over Provisioning έχει επιλογή "Set OP".

Το κάνω; 

Επίσης, τον Chrome πώς τον κόβω από το να cachάρει στον δίσκο;

Ευχαριστώ^!

Στο  Lenovo G50-45 (80E300MLGM) (AMD A6-6310, Windows 8.1) θελω να βαλω Intel SSD 520 Series SSDSC2CW240A3K5 (240GB, 2.5in SATA 6Gb/s, 25nm, MLC) ...

Εκτος απο το Intel SSD Toolbox τι αλλο πρεπει να βαλω απο οδηγους;;;
πχ το Intel RST driver φανταζομαι δεν εχει καμια σχεση εδω, αφου το chipset ειναι για επεξεργαστη της AMD..

Παιδια θελω να ρωτησω κατι σχετικα με το eBay.Βρηκα εναν Samsung evo ssd και θελω να ρωτησω αν ξερετε,αν ισχυει η εγγυηση του στην Ελλαδα.Δηλ αν εχει πανευρωπαικη εγγυηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...