Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χρωστάω 4 Points. Ένα run έκανα μόνο από περιέργεια. Δεν έχω κάνει κανένα tweak αν και δεν ξέρω αν και πόσο θα βοηθούσαν.

Περιεργο 4k-64thrd read εχει.......

Μην ξεχναμε ομως πως εχουν βγει και ενα σωρο FW απο τοτε που βγηκαν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέρα παιδιά,μετά την παρακίνηση του φίλου nikos21aek περιμένω τον παρακάτω σκληρό…

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/Intel-Postville-X25-V-40GB-SSD-2-5-SSDSA2MP040G2R5-Retail-SSDSA2MP040G2R5.htm

Τι πρέπει να μάθω για την καλή λειτουργία του…?

Θα εγκαταστήσω windows 7 με περίπου 25gb για το λειτουργικό μαζί με προγράμματα.Ο υπολογιστής χρησιμοποιείται μόνο για επεξεργασία φωτογραφίας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε Νίκο τώρα που έχω φρέσκα windows 7 64bit μαζί με τα προγράμματα που χρειάζομαι είναι ακριβώς 24 gb.Πάντως δεν με έπαιρνε οικονομικά να πάω

για 80άρη.

Επεξ/σία από Giannisrethymno

Κάτσε ρε Γιάννη 40gb είναι ή 24gb;

Πήγαινε στην πρώτη σελίδα αυτού του thread και κάνε τα Free up disk space tweaks στον μηχανικό σου να δείς πόσο περίπου σου πιάνουν μετά.Αν είσαι μέχρι 25gb πήγαινε στον 40άρη.Αν όχι περίμενε.

Λάθος νούμερο έγραψα Νίκο.24gb είναι ο χώρος που πιάνουν τώρα τα 7άρια μαζί με τα προγράμματα.Άρα θα είμαι εντάξει με τον 40άρη.Καλά δεν τα λέω?

Α είπες πρίν ότι σου πιάνουν 40gb γιαυτό.Κάνε και τα tweaks του 1ου ποστ να δείς πόσο θα είσαι..Να αν ο σκληρός προορίζεται για αυτά τα προγράμματα που έχεις και δεν πρόκειται να εγκαταστήσεις τίποτε άλλο υπερτεράστιο,μια χαρά θα είσαι.

Με αναβαμθμισεις στα Windows, και γενικα ολο και κατι νεο θα εγκαταστησει τα 40GB ειναι οριακα.....Πολυ οριακα, ασε που δεν ειναι ακριβως 40 αλλα καπου 38.

Δε νομίζω να μην μου φτάνουν ρε παιδιά...

Μέσα θα έχω μονάχα photoshop cs5,capture nx,adobe reader,google chrome,win rar,nero,vlc.Δεν νομίζω να μην φτάσουν.Διάβασα τις οδηγίες Νικόλα,εύκολες φαίνονται δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.Θα δοκιμάσω το απόγευμα και τα Free up disk space tweaks να σας ενημερώσω.

Ε πάνω από 10gb πρόγραμμα "καινούριο" δεν νομίζω να του έρθει να εγκαταστήσει..

---------- Προσθήκη στις 12:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:27 ----------

Διάβασα τις οδηγίες Νικόλα,εύκολες φαίνονται δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.

Ποιές οδηγίες;Κάνε τώρα μισό λεπτάκι τα tweaks που γράφονται στο πρώτο πόστ να δείς πόσο θα σου πάει...

Ε και να μου έρθει δεν θα το εγκαταστήσω σε αυτόν τον υπολογιστή.

Τα tweaks εννοούσα με τη λέξη οδηγίες Νικόλα.Όταν με το καλό έρθει και τον εγκαταστήσω θα τα κάνω.

Παιδια συγνωμη για το offtopic αλλα για τους μηχανικους χρειαζεται αναβαθμιση drivers ,firmware ktl ?Yπαρχει καποιος αντιστοιχος οδηγος σαν αυτον που εγραψε ο Liopyr?

Σταθερά τόσους μήνες με τον 30άρη, είμαι στα 15GB usage / 50%, το μόνο που περνάω σε partition μηχανικού είναι τα games.

Λίγη προσοχή θέλει στα temp files, είτε πρόκειται από installation (π.χ τα extract από τους drivers της nvidia μετά από κάθε αναβάθμιση τα σβήνω ~150MB), treesizepro, και άγιος ο μάρξ.

Παιδια συγνωμη για το offtopic αλλα για τους μηχανικους χρειαζεται αναβαθμιση drivers ,firmware ktl ?Yπαρχει καποιος αντιστοιχος οδηγος σαν αυτον που εγραψε ο Liopyr?

Δεν χρειάζεται, αν εξαιρέσουμε περιπτώσεις ελαττωματικής παρτίδας που διορθώνεται με fw update όπως οι 7200.11 της Seagate.

Άσχετο, δε με ικανοποιεί μέχρι στιγμής το 1.6 fw της OCZ.

Παρατηρώ μία ανεξήγητη πτώση στις επιδόσεις, από ~200/150MB/s ---> 180/100MB/s. (read/write).

Νίκο σου δουλεύει καλά εσένα;

Τελείως μπόμπα.10/6/10 το έκανα.και χθές που έκανα ένα παρόμοια νούμερα είχα και γιαυτό δεν το αποθήκευσα.

oczvertex120gb61010.png

Και αυτό είναι από την πρώτη-δεύτερη μέρα που πήρα το σκληρό ~πριν 8-9 μήνες.

oczssd120gb.jpg

Πολύ έπεσε πάντως το write σε εσένα.Και ο pred7ator τέτοια νούμερα έχει στον 30άρη με το 1.6 και μου φάνηκαν χαμηλά..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...