Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τι ειδικό καλώδιο είναι αυτό που κάνει την μητρική να διαβάζει δύο δίσκους σε μια υποδοχή; Μπορείς να το βγάλεις μια φωτογραφία σε παρακαλώ; Αν όντως είναι έτσι όπως τα λες πάρε 2 καλώδια sata και συνδεσε κάθε δίσκο ξεχωριστά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μπορει να φευγει ενα καλωδιο και να εχει 3 βυσματα δεν υπαρχει τετοιο καλωδιο sata

Μηπως εχεις μπερδεψει το καλωδιο τροφοδοσιας των δισκων με τα καλωδια sata???

xbox360-cable-sata-lector-1.gif

sata cable

images?q=tbn:ANd9GcRyZk69g0dafsJmDwt3rJ3

sata power cable

Δεν μπορει να φευγει ενα καλωδιο και να εχει 3 βυσματα δεν υπαρχει τετοιο καλωδιο sata

Μηπως εχεις μπερδεψει το καλωδιο τροφοδοσιας των δισκων με τα καλωδια sata???

xbox360-cable-sata-lector-1.gif

sata cable

images?q=tbn:ANd9GcRyZk69g0dafsJmDwt3rJ3

sata power cable

Ναι αυτό. Κι εμένα κάτι δε μου κολλούσε αλλά επειδή είμαι ζαλισμένος είπα να το αφήσω σε σας. :P :lol:

To θέμα είναι πως δεν μπουτάρει αν το βάλω σε AHCI mode. Αλλά απ ότι κατάλαβα από τις 6 θύρες SATA τις 0-3 τις βάζει σε AHCI mode και έχει επιλογή για τις 4-5 να μπουν σε IDE οπότε μάλλον πρέπει τον μηχανικό να τον βάλω στην 4-5.

Γιατί δε μπουταρει; Εσύ στον ssd δε θέλεις να βάλεις λειτουργικό; Το έχεις εγκαταστήσει ήδη; Αν προσπαθήσεις να μπουταρεις από τον hdd που ήδη έχει λειτουργικό, το οποίο εγκαταστηθηκε με λειτουργία ide, τότε είναι φυσιολογικό να μην μπουταρει. Θα χρειαστεί φορματ με ahci Mode για να δουλέψει ο hdd σαν boot drive.

Δεν μπουταρει γιατι εχεις κανει εγκατασταση σε ide mode και θα πρεπει να κανεις μια αλλαγη στο registry των Windows πριν το γυρισεις σε ahci

http://www.insomnia.gr/topic/512485-%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-ahci-%CF%83%CE%B5-windows-7-vista/?hl=%2Bahci

• Like 1

Για να τα πάρουμε από την αρχή. Υπήρχε ο hdd με το λογισμικό μέσα, ήταν ο βασικός δίσκος. Μπήκε ο ssd στον οποίο εγκαταστάθηκε το λογισμικό χωρίς να πειραχθεί τίποτα από τα bios ώστε να είναι αυτός ο βασικός δίσκος. Στη συνέχεια συνδέθηκε και ο hdd χωρίς να πειραχθεί τίποτα και σ αυτόν. Το μηχάνημα μπουτάρει από τον ssd. Mάλλον είναι αυτό που λέει ο LLLEFTERIS...

καλησπερα παιδια,μια ερωτηση θα ηθελα να κανω για ενα προβληματακι που εχω.

πριν κανω το φορματ στο samsung magician σε εναν 840 pro series που εχω μου ελεγε κανονικα οτι ηταν συνδεδεμνο με SATAIII,τωρα μου λεει οτι ειναι συνδεδεμενο με SATAII. Εντωμεταξυ λογω αγορας καινουργιου κουτιου αναγκαστικα να το ξεστησω το παλιο οποτε ειδα οτι το καλωδιο ηταν συνδεδεμενο σε SATAIII θυρα οπως παντα,ετσι το ξαναεβαλα στην ιδια θυρα και παλι το samsung magician μου λεει οτι δουλευει με SATAII.

τι ακριβως μπορει να συμβαινει;

http://prntscr.com/751jzg

εδω μια φωτογραφια μου το μηνυμα και επισης και ενα benchmark του ssd για να δειτε μηπως ειναι λαθος και το μηνυμα,γιατι οπως ειπα πριν το φορματ σιγουρα εδειχνε SATAIII συνδεση.

http://prntscr.com/751kee

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...