haris013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 για να μην μειώνεται η ζωή του δίσκου είναι αυτό με τον ff(απλά δες τι ανοχή έχουν οι ssd στις εγγραφές θα καταλάβεις οτι δεν χρειάζονται πλέον τα tweaks αυτά) όσο για το ευρετήριο είναι για τον ίδιο λόγο,για να μην κάνει μικρά writes ο ssd. όλα τα tweaks του οδηγού σχεδόν για αυτό το λόγο γράφτηκαν, απλά σου εξηγώ οτι δεν έχει νόημα πλέον. όσο αφορά την απόδοση είναι το achi , το trim και οι sata drivers. http://techreport.com/review/26523/the-ssd-endurance-experiment-casualties-on-the-way-to-a-petabyteδες εδώ μερικά endurance tests (έχει και ποιο πρόσφατα που βάράνε πάνω απο 1pb...) για να χαλάσει λοιπόν ο ssd ή να δυσλειτουργεί πρέπει να περάσουν πολλάααααα χρόνια καθημερινής χρήσης. ο οδηγός αναφερόταν στους ssd πρώτης γενιάς κυρίως που είχαν ακόμα θεματάκια όσο αφορά την αντοχη και την αξιοποιστία τους.
funbreaker Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Ωραία, οπότε καλό θα ήταν να αλλάξει το 1ο post και να αναφέρεται με έντονα γράμματα ποιά από αυτά αφορούν δίσκους παλιάς γενιάς για να μην μπερδεύεται ο κόσμος. Σχετικά με το ευρετήριο που το κατήργησα χωρίς να ξέρω, πόσο όγκο γλίτωσα από τον δίσκο? Να το επαναφέρω ή καλύπτομαι και έτσι λόγω της ταχύτητας του δίσκου? 1
haris013 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Ωραία, οπότε καλό θα ήταν να αλλάξει το 1ο post και να αναφέρεται με έντονα γράμματα ποιά από αυτά αφορούν δίσκους παλιάς γενιάς για να μην μπερδεύεται ο κόσμος. Σχετικά με το ευρετήριο που το κατήργησα χωρίς να ξέρω, πόσο όγκο γλίτωσα από τον δίσκο? Να το επαναφέρω ή καλύπτομαι και έτσι λόγω της ταχύτητας του δίσκου? καλά δεν χάνεις κάτι απο το indexing, ούτε χώρο γλυτώνεις(μερικά kb ίσως?),βοηθάει για ποιο γρήγορες αναζητήσεις. δεν έχει νόημα να το ξανα ενεργοποιήσεις καθώς έχεις ssd άλλα ούτε είχες λόγο να το απενεργοποιήσεις καλύπτεσε και έτσι λόγο ταχύτητας λοιπόν για να απαντήσω στο ερώτημά σου 1
pigeon Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Για να συμπληρώσω μόνο για το θέμα του firefox, αν τελικά βάλεις την cache του στη μνήμη, τα 64mb είναι αστείο ποσό, βάλε 384 ή 512 να έχει νόημα. Εξαρτάται κι από τη ram που έχεις διαθέσιμη βέβαια. Αλλος τρόπος, αν είσαι αρκετά χέστης μη σου πάθει κάτι ο ssd από τις εγγραφές (like me ), απλά μεταφέρεις το cache folder σε μηχανικό δίσκο. (browser.cache.disk.parent_directory) Ολα αυτά σε μια μεγάλη παρένθεση γιατί όπως λένε όλοι, είναι υπερβολή.
funbreaker Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Οπότε θα το επαναφέρω στον ssd. Απορώ πως δεν κράσαρε μόνο με τα 64mb που του έδωσα.
pigeon Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δεν κρασάρει απλά όταν ανοίγεις νέες σελίδες σβήνει τα παλιότερα της cache ή τα μεταφέρει στο swap file (not so sure γι'αυτό) 2
funbreaker Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δεν κρασάρει απλά όταν ανοίγεις νέες σελίδες σβήνει τα παλιότερα της cache ή τα μεταφέρει στο swap file (not so sure γι'αυτό) Για να το browser.cache.disk.enable επαναφέρω όπως ήταν έκανα διπλό κλικ στο και έγινε true. Για το disk.cache.memory.capacity έκανα διπλό κλικ επάνω του και πάτησα επαναφορά. Δεν υπήρχε διαγραφή. Η τιμή άλλαξε απο 64MB σε "αλφαριθμητικό". Σωστά το έκανα? 1
omghi2u Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 παιδια εχω 2 samsung 840 evo 250gb each ... εδω και κανα δυο μηνες αρχισα να νιωθω οτι γινονται αργοι... ο ενας ειναι 45gb free κ ο αλλος 120gb. τεσπα... κατεβασα απο το site της samsung το firmware που ειχαν για τους 840 evo (samsung ssd 840 evo performance restoration) και τωρα η κατασταση ειναι 3 φορες χειροτερη. σε φαση να κολλαει στα παντα οταν ανοιγουν για πρωτη φορα. restart/reboot λες και εχω μηχανικο σκληρο 1.5+ λεπτο , ανοιγω κανα game e.g cs:go και οταν παω να μπω σε ενα map κανει 2-3 λεπτα. το ιδιο και σε αλλα παιχνιδια. τι φαση? μηπως εχουν φαει με το firmware τπτ corrupt τα αρχεια και θελουν format? αν εχετε καμια αλλη ιδεα pls go ahead.
tarantules Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Για να μην ανοίγω νέο θέμα, και επειδή το κατέχετε το θέμα ssd, μια ερώτηση: Σε μητρική που υποστηρίζει SATA2 , εαν πάρω τον Samsung 850 Pro 128GB , αξίζει τον κόπο να πάρω έναν SATA3 controller ή τον αφήνω τον δίσκο ως έχει; Υπόψην είμαι με μηχανικό δίσκο πάνω και η αγορά του συγκεκριμένου δίσκου θεωρώ οτι είναι προτιμότερη από έναν SATA2 (κυρίως) λόγω της εγγύησης των 10 χρόνων που δίνει η Samsung. Μητρική δεν παίζει να αλλάξω για τα επόμενα 2-3 χρόνια.
SPANK Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Για να μην ανοίγω νέο θέμα, και επειδή το κατέχετε το θέμα ssd, μια ερώτηση: Σε μητρική που υποστηρίζει SATA2 , εαν πάρω τον Samsung 850 Pro 128GB , αξίζει τον κόπο να πάρω έναν SATA3 controller ή τον αφήνω τον δίσκο ως έχει; Υπόψην είμαι με μηχανικό δίσκο πάνω και η αγορά του συγκεκριμένου δίσκου θεωρώ οτι είναι προτιμότερη από έναν SATA2 (κυρίως) λόγω της εγγύησης των 10 χρόνων που δίνει η Samsung. Μητρική δεν παίζει να αλλάξω για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Όχι δεν αξίζουν αυτοι οι controlers το σκεφτόμουν και εγώ αλλα προτίμησα να τον αφήσω σε sata 2 mode στην μητρική
tarantules Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Ok.Σε ευχαριστώ! BTW ίδια μητρική έχουμε.Επεξεργαστή έχω τον 965 1
alldaynews Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Είμαι καλά??Γιατι μου φαίνονται μικρά τα νούμερα
MoviemakerGr Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 #UPDATE ξέρω ότι είσαστε αρκετοί εκεί έξω με CRUCIAL MX-100 SSDsΚυκλοφόρησε λοιπόν καινούριο Firmware (MU02) must be..η διαδικασία είναι σχετικά απλή πάτε σε αυτόν τον σύνδεσμο http://www.micron.com/products/solid-state-storage/storage-executive-softwareκαι κατεβάζετε την εφαρμογή Storage Executive Software ανάλογα το λειτουργικό σας. Εγκαθιστάτε και τρέχετε επιλέγοντας διαδοχικά α) firmware updates β) update firmware now. To update είναι "αναίμακτο" αλλά όπως πάντα καλό είναι να έχουμε ένα backup ..Στο τέλος μετά την επανεκκίνηση πρέπει να έχετε την παρακάτω εικόνα.. 1
Πέτρος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Καλή η σκέψη σου...αλλά εμένα το δίσκο δεν τον βλέπει (OS δίσκος, 7χ64 κλπ, "run as admin", κλπ, κλπ) 0-0-0 είναι δηλωμένος στα win... Δεν καταλαβαίνω. Έκανα και επανεκκίνηση μήπως και...τπτ. Να φταίει που το εγκατέστησα στο Program Files (στον ίδιο το δίσκο, δλδ?) Ιδέες? Ευχαριστώ. εδιτ: Κοιτάζοντας το "read-me", δεν αναφέρει τον ΜΧ100 στους υποστηριζόμενους! Δηλώνω προβληματισμένος, πώς το έκανες?
MoviemakerGr Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 για το firmware update λες ? Κάνει επανεκκίνηση μόνο του δεν χρειάζεται να κάνεις εσύ .. μήπως βιάστηκες ? Εμένα με 8.1 πήγε νερό..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα