Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ahci ειναι.

Δεν μπορεις να κανεις dual boot με ηδη εγκατεστημερνο λειτουργικο για να φτιαξεις dual boot συστημα θα πρεπει να κανεις εγκατασταση και τα δυο λειτουργικα οποτε η πατας F9 η δεν υπαρχει κατι αλλο.

http://windows.microsoft.com/en-us/windows/install-multiple-operating-system-multiboot#1TC=windows-7

Σύμφωνα με αυτό που έστειλες, αν εγκαταστήσω τα 8.1 στον ssd θα μπορώ να κάνω dual boot.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Σιγουρα; δοκιμασε το. Η γνωμη μου ειναι πως αν καταφερεις dual boot να αφησεις τα 7 στον παλιο δισκο και να βαλεις τα 8.1 στον καινουριο γιατι μεταβαση στα 8.1 θελεις να κανεις ποιος ο λογος να βαλεις τα καινουρια Windows στον παλιο δισκο;

Στον καινούριο θα βάλω τα 8.1

Σύμφωνα με αυτό γίνεται το dual boot.

Απλά αυτό αναφέρεται σε εγκατάσταση λειτουργικών σε partitions του ίδιου δίσκου,

Ελπίζω να δουλέψει και σε μένα που θα είναι σε διαφορετικούς δίσκους.

Αντε καλα φορμαρισματα. Δεν θα μεινεις και πολυ με τα 7 θα σε κερδισουν τα 8.1

Κι όμως παράτησα ήδη τα 8.1 και επιστρέφω στα 7.

Ο λόγος είναι πως η μέγιστη ανάλυση που υποστήριζαν για το laptop μου είναι 1600x900 και μου φαινόταν χάλια. Έκανα update τους drivers αλλά δεν γινόταν τίποτα.

Οπότε λέω να μετακινήσω τα Win7 στον ssd και να φτιάξω ένα άλλο διαμέρισμα στον HDD με win8.1 μόνο για να παίζω.

Επίσης απορώ γιατί λες πως θα με κέρδιζαν τα 8.1

Μου φαίνονται τελείως άβολα και ακαλαίσθητα.

Οταν τα μαθεις θα σου φανουν καλυτερα.

Ξέρω γω ίσως, αλλά νομίζω πως θα πάει χαμένος ο ssd μέχρι να τα μάθω και να  ξαναστήσω στο σύστημα οπότε καλύτερα τα win8 να μπουν στον hdd προς το παρόν.

Διαβάζω threads με συγκρίσεις των 2 λειτουργικών και οι απόψεις διίστανται.

γ. Firefox - χρήση της μνήμης ως cache αντί του σκληρού:

Ανοίγουμε τον Firefox -> πληκτρολογούμε about:config στο address bar -> Enter -> διπλό κλικ στο browser.cache.disk.enable όπου ορίζουμε την τιμή ως False -> Right-Click οπουδήποτε-> New -> Integer -> Preference Name "disk.cache.memory.capacity" -> value memory size in KB. Βάζουμε π.χ 32768 για 32MB, 65536 for 64MB, 131072 for 128MB, κλπ. -> restart Firefox.

Με την παραπάνω διαδικασία γλιτώνουμε τα μικρά writes του firefox στον ssd, ενώ συγχρόνως αυξάνεται και η ταχύτητα.

Απ ότι κατάλαβα, η ενέργεια αυτή μεταφέρει την μνήμη cache του ff στην RAM.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τί τιμή είναι καλύτερο να δώσω στο memory size?

Έδωσα 64mb, επαρκεί ή μπορεί να προκύψει πρόβλημα?

(δεν ξέρω καν τι είναι αυτή η memory cache του ff)

Απ ότι κατάλαβα, η ενέργεια αυτή μεταφέρει την μνήμη cache του ff στην RAM.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τί τιμή είναι καλύτερο να δώσω στο memory size?

Έδωσα 64mb, επαρκεί ή μπορεί να προκύψει πρόβλημα?

(δεν ξέρω καν τι είναι αυτή η memory cache του ff)

δεν χρειάζεται να κάνεις όλες αυτές τις διαδικασίες, οι σημερινοί ssd έχουν τεράστια αντοχή και λειτουργουν καλά για πάνω απο 1Pb writes. απλά χρησιμοποίησε κανονικά τον ssd σου.

δεν χρειάζεται να κάνεις όλες αυτές τις διαδικασίες, οι σημερινοί ssd έχουν τεράστια αντοχή και λειτουργουν καλά για πάνω απο 1Pb writes. απλά χρησιμοποίησε κανονικά τον ssd σου.

Κάτσε, αυτό το κάνουμε για να προστατεύσουμε τον δίσκο απ την φθορά με τις πολλές εγγραφές ή για να βελτιώσουμε την ταχύτητά του?

Ο δίσκος μου πάντως δεν είναι και η τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Είναι ο Crucial M500 και μου δίνει αυτές τις ταχύτητες:

post-123340-0-22695700-1426689743_thumb.jpg

Κάτσε, αυτό το κάνουμε για να προστατεύσουμε τον δίσκο απ την φθορά με τις πολλές εγγραφές ή για να βελτιώσουμε την ταχύτητά του?

Ο δίσκος μου πάντως δεν είναι και η τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Είναι ο Crucial M500 και μου δίνει αυτές τις ταχύτητες:

attachicon.gifaa.JPG

μια χαρά είσαι, αυτό το κάνεις για να μην κάνει εγγραφές ο ff στον δίσκο.γενικά πέρα απο το να έχεις τον δίσκο σε achi mode και να βάλεις τους drivers δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. μην μεταφέρεις/αλλάξεις page files κλπ.συμπεριφέρσου σαν να είναι απλός ένας δίσκος.

το μόνο που προσέχεις είναι το achi mode και να μην κάνουν defrag τα windows στον ssd.(συνήθως καταλαβαίνουν οτι είναι ssd και δεν κάνουν defrag). 

Το ευρετήριο να μην το καταργήσω?

οχι, δεν υπάρχει λόγος να κάνεις οτιδήποτε παραπάνω απο αυτά που σου ανέφερα.

http://www.overclock.net/t/1156654/seans-windows-7-install-optimization-guide-for-ssds-hdds

ρίξε εδώ μια ματιά, μπορείς αν θες να απενεργοποιήσεις το hibernate ή το windows restore για να γλυτώσεις χώρο π.χ αλλά γενικά δεν χρειάζεται να κάνεις κάποιο tweak.

μια χαρά είσαι, αυτό το κάνεις για να μην κάνει εγγραφές ο ff στον δίσκο.. 

Για να μην κάνεις εγγραφές και καθυστερεί επειδή είναι αργός σε 4Κ

ή

για να μην μειώνεται η διάρκεια ζωής του απ τις πολλές εγγραφές πράγμα που δεν έχει νόημα στους νέους δίσκους?

οχι, δεν υπάρχει λόγος να κάνεις οτιδήποτε παραπάνω απο αυτά που σου ανέφερα.

http://www.overclock.net/t/1156654/seans-windows-7-install-optimization-guide-for-ssds-hdds

ρίξε εδώ μια ματιά, μπορείς αν θες να απενεργοποιήσεις το hibernate ή το windows restore για να γλυτώσεις χώρο π.χ αλλά γενικά δεν χρειάζεται να κάνεις κάποιο tweak.

Και το ευρετήριο δεν αναφερόταν στο 1ο ποστ για βελτιώση ταχύτητα αλλά για προστασία του χρόνου ζωής που πλέον δεν έχει νόημα?

Αν είναι έτσι τότε θα πρέπει να αλλαχθεί το 1ο ποστ να μην μπερδεύεται ο κόσμος.

Εγώ τώρα που κατήργησα το ευρετήριο να το ξαναφτιάξω η είμαι καλά και έτσι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...