Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όσο αφορά τους drivers οχι απλα θα περάσεις της μητρικής απο πάνω (αμα διαβάσεις τον οδηγό θα σου λυθεί η απορία τι και πως) οσο αφορά το defrag, hibernate κτλπ πήγαινε στην πρώτη σελίδα του θέματος και θα δείς

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Γεια σας παιδιά μια ερώτηση θέλω να κάνω για το ΑΗCI.Αγόρασα τον 850 evo και θέλω να τον βάλω ως boot disk στο Pc.Θα κάνω και format μαζί.Αρχικά αποσυνδέω τον ΗDD, συνδέω τον SSD και μπαίνω bios για να αλλάξω απο ide se ahci..Χρειάζεται να κάνω και κάτι ακόμα πριν αλλάξω το ide στα bios όπως drivers η κατευθείαν ? Επίσης μετά το format πρέπει να βάλω και το Intel® Rapid Storage Technology ?

Όχι είσαι έτοιμος. Το IRST βάλ' το αν θες, δεν είναι υποχρεωτικό όμως. Πρόσεξε απλά τον ssd να τον έχεις στο πρώτο slot. Δηλαδή στο sata0 ή sata1, αναλόγως από που ξεκινάει η αρίθμηση

Έβαλα τον samsung  850 evo σε marvell sata 3.Την έκανα και AHCI. Έχω MOBO την GA-X58-UD3R και αποσο είδα δεν έχει άλλη sata 3..Για τον marvell δεν έβαλα drivers ..χρειάζεται η έχουν γίνει PREINSTALL με τον δίσκο?Γενικά διάβασα ότι οι marvell είναι αρκετά αργοι.

sqt7oy.jpg

μπορεί κάποιος να μου πει την γνώμη του ? Έχω βάλει τον ssd σε marvell 9128...πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερο να τον βάλω σε sata II ICH10R? έχω πελαγώσει από το πολύ search :/

Καλησπέρα στην παρέα, πήρα για ένα φίλο ένα 128gb samsung 850 pro.

Τόσο καιρό δουλεύει με ένα 256gb crucial m4, Για να βγάλει τον παλιό και να βάλει τον samsung πρέπει 

να κάνει κάποια ρύθμιση στο bios ή απλά τους αλλάζει και κάνει format στον samsung?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγόρασα τον Crusial M500 120GB. Θα μπει στο laptop HP G72 που απ όσο νομίζω έχει SATA II.

Έχω πάρει disk caddy και το έβαλα στην θέση του DVD Drive για να έχω πάνω 2 δίσκους.

Δεν εγκατέστησα ακόμη λογισμικό, δοκίμασα όμως την ταχύτητά του με τα εξής αποτελέσματα για τον ssd  και τον hdd:

SSD (θέση dvd drive):

post-123340-0-70036500-1426188530_thumb.jpg

HDD, 5400rpm (θέση δίσκου):

post-123340-0-16509500-1426188487_thumb.jpg

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

1. Τον ssd να τον βάλω στην θέση του dvd ή να βάλω εκεί τον hdd? Έχουν συνήθως sata II και οι 2 θέσεις ή παίζει η σύνδεση του dvd να έχει χαμηλότερη ταχύτητα. Απ τις εικόνες με την ταχύτητα μπορώ να το καταλάβω? Γενικά τι συνίσταται ως προς την επιλογή των θέσεων?
  2. Τί λειτουργικό προτείνετε να βάλω στον ssd? Στον hdd έχω win7 64.
  3. Γίνεται να έχω λειτουργικό και στους 2 και να υπάρχει στην εκκίνηση ερώτηση για το από που να γίνει το boot κάθε φορά?
Επεξ/σία από funbreaker

Καλύτερα να τον βάλεις κανονικά στην θέση που ειναι ο μηχανικός ειναι και καινούργιος ssd οποτε καλύτερα εκει , αν και δεν το γνωρίζω με σιγουριά φαντάζομαι οτι θα ειναι καλύτερα απο θέμα ταχύτητας να τον βάλεις εκει παρά στο hdd candy και δεν βλέπω και τον λόγο βασικά γιατι να μην το κάνεις ετσι.

Όσο αφορά το λειτουργικό ειναι καθαρά δικό σου θέμα τι σου αρέσει κατα την γνώμη θα σου έλεγα να δοκιμάσεις να δείς και τα 8.1 64bit. 

Όσο αφορά την αλλη ερώτηση σου ναι μπορείς να το κάνεις αυτο με τα λειτουργικά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...