Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το συνεχές και υπερβολικό dafragment, όπως αυτό που έκανα εγώ κάποτε (πάντα πριν από κάθε reboot/shutdown και τουλάχιστον 5 φορές τη μέρα), παίζει να τους καταπονεί τους δίσκους (βελόνες κ.λπ.).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Οχι τους μηχανικους δεν τους καταπονεί γιατι δεν κανουν κατι διαφορετικο απο αυτο που φτιαχτικαν να κανουν οι δισκοι απλα γραφουν/διαβαζουν πολυ περισσοτερο απο το κανονικο για να βαλουν το καθε κομματι του καθε αρχειου στο σωστο σημειο του δισκου αλλα δεν χαλανε τους μηχανικους δισκους γιατι οτι κανουν κανονικα κανουν και στην ανασυγκροτηση δισκου ενω για τους ssd δεν ειναι ετσι ειναι κατι εντελως διαφορετικο.

• Super Moderators

το θέμα όμως είναι ότι ο "defrag tool" (πλέον Optimize Tool) των Windows 8/8.1/10 δεν κάνει defrag στους SSD αλλά Trim, οπότε δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις disable...

• Super Moderators

όχι ίσως, είναι καλό να το έχεις στο auto-schedule ή να το κάνεις μια στο τόσο manually...

αν έχεις windows 7 αγνοείς τα posts αυτά, εξάλλου δεν περιέχουν την φράση "windows 7"...

haris013 εγώ θα συνιστούσα έναν Arc 100. Αξιοπρεπείς ταχύτητες,3 χρονια ShieldPlus warranty που σημαίνει σε περιπτωση βλάβης στέλνεις τον σειριακο στην ocz και σου στέλνουν καινούριο, έπειτα στέλνεις το προβληματικο σε αυτούς, ολο αυτο χωρίς καν απόδειξη και χωρίς να πληρώσεις σέντι.Για περισσότερα στο θέμα

• Like 1

το θέμα όμως είναι ότι ο "defrag tool" (πλέον Optimize Tool) των Windows 8/8.1/10 δεν κάνει defrag στους SSD αλλά Trim, οπότε δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις disable...

Οι ssd όμως δεν έχουν δικό τους auto trim;

• Super Moderators

δεν βλάπτει να γίνεται σίγουρα manually μια στο τόσο...

αν το PC/SSD δεν είναι idle δεν παίζει αυτόματα το trim...

λοιπόν, ήρθε ο ssd που παράγγειλα(corsair force ls 120 gb) και θέλω να ρωτήσω το εξής.τι ακριβώς πρέπει να κάνω ώστε να δουλεύει σωστά ο δίσκος και να πάρω την βέλτιστη απόδωση?

τι ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν?

θα βάλω windows 8.1 σε καθαρή εγκατάσταση. 

λοιπόν, ήρθε ο ssd που παράγγειλα(corsair force ls 120 gb) και θέλω να ρωτήσω το εξής.τι ακριβώς πρέπει να κάνω ώστε να δουλεύει σωστά ο δίσκος και να πάρω την βέλτιστη απόδωση?

τι ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν?

θα βάλω windows 8.1 σε καθαρή εγκατάσταση. 

Πρέπει να ενεργοποιήσεις το ahci / trim και να βάλεις τους drivers για το sata , δές τον οδηγό Ενεργοποίηση του AHCI σε Windows 7 / Vista

Πρέπει να ενεργοποιήσεις το ahci / trim και να βάλεις τους drivers για το sata , δές τον οδηγό Ενεργοποίηση του AHCI σε Windows 7 / Vista

μισό λίγο,το ahci απο το bios δεν το ενεργοποιώ? 

βγάζω τον μηχανικό και βάζω τον ssd στο λάπτοπ, φορτώνω το dvd των windows και κάνω εγκατάσταση στον ssd. drivers για sata ποιους βάζω? λογικά θα μου βάλλουν τα windows τον δικό τους και θα πρέπει να τον αφαιρέσω ε?

defrag, hibernate κλπ απενεργοποιώ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...