Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εγω εκανα με το προγραμμα intel ssd toolbox πατωντας στο intel ssd optimizer και μετα run και με το που τελειωσε μου ειχε βγαλει στο 2 partition του δισκου intel ssd κατι αρχεια που ξεκιναγανε με trim.... βεββαια εγω τα εσβησα γιατι ηταν κατι kb το καθε ενα και λογικα υποθετω οτι ητανε log files.

Πως μπορω να δω αν πραγματικα γινεται αυτοματα trim οταν ο δισκος ssd ειναι σε idle κατασταση(Οταν δεν κανω απολυτως τιποτα με το δισκο δηλαδη)?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ξερει καποιος αν μπορεις να δεις αν το trim ειναι στο αυτοματο ή οχι ας μου πει τον τροπο.

Και μπορει να μου πει καποιος τι ακριβως ηταν τα αρχεια που δημιουργησε το intel ssd toolbox στον 2 partition του δισκου?

Τελικα επειδη εχω μπερδευτει στον EVO 840 με εγκατεστημενο το Samsung Magician κανουμε disable το defrag η οχι;

Στον υπολογιστη δεν υπαρχει μονο ο EVO αλλα και ενας απλος δισκος sata

ασφαλώς και δεν χρειάζεται να το κάνει disable εφόσον έχει win8/8.1

^^ Αυτό. Σε win8/8.1 το defrag αναγνωρίζει τους SSD και κάνει trim.

Ελεγχος για Trim ενεργοποιημένο, πρέπει να επιστρέφει 0.

C:\> fsutil behavior query disabledeletenotify

Αν γράψουμε αυτό σε powershell command

Get-EventLog -LogName Application -Source "microsoft-windows-defrag" | Sort-object timegenerated -desc | Format-List timegenerated, message

αυτό φέρνει όλα τα defrag events και φαίνεται αν έχει κάνει trim πχ.

TimeGenerated : 18/2/2015 4:54:22

Message       : The storage optimizer successfully completed retrim on Win8 (C:)

TimeGenerated : 30/1/2015 22:28:31

Message       : The storage optimizer successfully completed retrim on Win8 (C:)

Τελος, στον task scheduler και στο φάκελο \Microsoft\Windows\Defrag, το ScheduledDefrag να μην είναι disabled.

• Like 1

Απ' οτι ξερω και τα μαμα προγραμματα του καθε ssd δισκου αλλα και ολοι στο νετ λενε οτι σε κανεναν ssd δισκο δεν ειναι σωστο να κανουμε defrag και ουτε να ειναι ενεργο.

Όσο αφορά το defrag περισσότερο κακό νομίζω κάνει αμα το χρησιμοποιείς συνέχεια παρα καλό και αναφέρομαι σε όλους τους δίσκους

Δεν καταλαβες στους μηχανικους κανει δουλεια το defragment γιατι στην ουσια παιρνει ολα τα κομματια ενος αρχειου και τα βαζει το ενα μετα το αλλο με αποτελεσμα να εχει μικροτερα loading times στους μηχανικους δισκους.

Στους ssd ομως αλλαζει το πραγμα γιατι ειναι παντελως άχρηστο το defragment γιατι εκτος του οτι ολα τα αρχεια διαβαζονται σχεδον στιγμιαία ειναι ανουσιο να κανεις defragment.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...