Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Θεωρητικά σου δίνει την δυνατότητα να βγάλεις και τον C αλλά στην πράξη εκεί είναι εγκατεστημένο το λειτουργικό οπότε αν τον βγάλεις λογικά καπούτ θα πετάει καμιά μπλε οθόνη.

Οποιονδήποτε άλλο δίσκο εκτός από αυτόν του συστήματος μπορείς να τον προσθαφαιρείς όσες φορές θες με το pc ανοιχτό αλλά υπάρχουν μερικοί που δεν το συστήνουν αυτό καθώς κόβεις κάπως απότομα την παροχή του ρεύματος στους δίσκους και αυτό ίσως έχει άσχημες συνέπειες κάποια στιγμή για αυτό καλό είναι να κλείνεις τελείως το pc και να βάζεις/βγάζεις τον δίσκο που θες.

Αυτή η δυνατότητα λέγεται hot plug.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hot_swapping

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιδια γιατι φαινεται ο ssd και o hdd σαν αφαρεμενοι;

Untitled.png

Γιατί έχεις ενεργοποιήσεις το AHCI φυσιολογικό είναι,αυτό σου δίνει την δυνατότητα να αφαιρείς/προσθέτεις και σκληρούς δίσκους και να τους ανιχνεύει άμεσα το λειτουργικό χωρίς να χρειάζεται επανεκκίνηση σαν usb φλασακια δηλαδή.

Σε εμενα αυτη την επιλογη την εχει στο bios αλλα καπου ειχα διαβασει πως αν κανεις τον δισκο "αφαιρουμενο" τον κανεις ποιο αργο.

Σε εναν OCZ Agillity 60gb που εχω σε ενα μινι pc στο Toolbox προγραμματακι που εχει υπαρχει αυτη η εντολη (send trim command to the drive) τι κανει αυτο;

Ο δισκος παντως εχει trim το δειχνει το crystaldiskinfo

Σε εμενα αυτη την επιλογη την εχει στο bios αλλα καπου ειχα διαβασει πως αν κανεις τον δισκο "αφαιρουμενο" τον κανεις ποιο αργο.

Σε εναν OCZ Agillity 60gb που εχω σε ενα μινι pc στο Toolbox προγραμματακι που εχει υπαρχει αυτη η εντολη (send trim command to the drive) τι κανει αυτο;

Ο δισκος παντως εχει trim το δειχνει το crystaldiskinfo

Βασικά το AHCI δεν κάνει μόνο αυτό κάνει και πολλά άλλα και είναι προτιμότερο από το παλαιότερο IDE και όχι δεν κάνει το δίσκο πιο αργό,το αντίθετο.

αν έχεις Intel mobo installαρε το Intel RST και δεν θα βλέπεις πλέον τα safely remove...

Μηπως εννοείς Intel chipset;Γιατί εγώ που είμαι σε P45 έχω εγκαταστήσει το RST και βλέπω κανονικά την επιλογή ασφαλής κατάργησης.

• Super Moderators

Μηπως εννοείς Intel chipset;Γιατί εγώ που είμαι σε P45 έχω εγκαταστήσει το RST και βλέπω κανονικά την επιλογή ασφαλής κατάργησης.

nope, το RST εννοώ, δεν θα του δείχνει μετά τους δίσκους για safely remove, όπως φαίνεται κι από το παραπάνω post...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παιδια παω να μεταφερω την εικονικη μνημη απτον ssd c στον hdd(e) και μου πεταει μηνυμα οτι υπαρχει   εγω τωρα τι να πατησω;

image.png

κατι ασχετο : στο βημα β που λεει για το Hibernate ειναι η αναμονη-αναστολη λειτουργιας  η αποθηκευει τα δεδομενα στον δισκο σε περιπτωση που ξεμινει το λαπτοπ απο μπαταρια;
Επεξ/σία από alex00a

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mόλις πέρασα τον 850 pro. Πώς σας φαίνονται οι τιμές? H πρώτη φωτογραφία είνιαι με standard drivers microsoft και η δεύτερη με τους amd (Να συμπληρώσω ότι έχω κάνει όλα τα tweaks, δεν τρέχω σε performance mode).

post-83747-0-22034200-1420888800_thumb.jpg

post-83747-0-20575200-1420894117_thumb.jpg

Επεξ/σία από achilles_g_

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...