Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά στην gigabyte UD3P στο bios το mode είναι σε ahci, ωστόσο στην επιλογή onchip sata port4/5 type έχει ως default IDE αντί για As. Πρέπει να το αλλάξω να το βάλω στην επιλογή As Sata type ή να το αφήσω ως έχει;

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βρήκα και άλλους με το ανάλογο θέμα,

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=391179

λένε στη samsung ότι το πρόβλημα είναι σε κάποιες καταχωρήσεις στο registry

που δεν έφυγαν σωστα.

έκανα πάλι uninstall με revo unistaller και νέα εγκατάσταση καθαρή αλλά πάλι τα ίδια.

δείτε παρακάτω το παλικάρι έχει το ίδιο πρόβλημα:

http://tweakers.net/downloads/32991/samsung-magician-44.html

Ξέρει κανείς Ολλανδικά να μου πει τι έκαναν σε αυτή την περίπτωση;

Ή ξέρει κανείς κανέναν τρόπο να καθαρίσω οτι υπολείματα υπάρχουν στη registry από παλαιότερες εγκαταστάσεις του samsung magician?

Βγαίνει η λύση στο θέμα μου με ενημέρωσε η Samsung:

Thank you for your patience!

Unfortunately I cannot offer an error fix through TeamViewer any more. Samsung will be releasing Magician Tool 4.5 in the beginning of December, which should be fixing this problem.

Kind Regards,

Δημοσ.

Για όσους έχουν θέμα με το hdsentinel που βγάζει 99% την υγεία του ssd, μετά από επικοινωνία μαζί τους με ενημέρωσαν ότι ο ssd δεν έχει κανένα πρόβλημα και μάλλον είναι bug των windows και αυτό που πρέπει να κάνω είναι secure erase τον δίσκο και μετά format

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Sandisk Ulta Plus 128GB σε Sata2

post-161982-0-32655800-1416331199_thumb.jpg

post-161982-0-03534100-1416364068_thumb.jpg

Το Intel RST αρνείται πεισματικά να μπει,είναι απαραίτητο;

Επεξ/σία από 8elwADSL
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να κάνω μια ερώτηση εδώ για να μην ανοίγω καινούριο θέμα.

Στο σύστημα της υπογραφής μου, σήμερα αναβάθμισα την ram από τα 6 στα 12GB. Αμέσως παρατήρησα ότι στον ssd μου από εκεί που είχα ~74GB ελεύθερα, τώρα μειώθηκαν στα ~68GB. Να φανταστώ έχει κάτι να κάνει με το swapping των windows ή το page file ή κάτι τέτοιο;

Από τα tips που προτείνονται στα πέριξ αλλά και εδώ, δεν έχω πειράξει το page file.

Χρειάζεται να κάνω κάποια ρύθμιση ή να αφήσω τα πράγματα ως έχουν; Αν βοηθάει το σύστημα μου ο χώρος που δεσμεύτηκε για τις ανάγκες της ram ok, αλλά αν είναι να χάνω χώρο τσάμπα, να το αλλάξω άμα γίνεται.

Ευχαριστώ πολύ.

edit: την βγάλαμε την άκρη, το page file μου είναι στα 12286Mb ~= 12Gb. Προτείνεται να το μειώσω, ή θα χάσω σε απόδοση;

Επεξ/σία από kosegdit
  • Like 1
Δημοσ.

Πήγαινε στις ρυθμίσεις για το page file , ξετικάρε την επιλογή για αυτόματο υπολογισμό σε όλους τους δίσκους , και βάλε στοv SSD custom 1024 και 1024 ελάχιστο και μέγιστο αντίστοιχα , πάτα set , ΟΚ και κάνε restart.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ Κοσμά.

Μια τελευταία ερώτηση, αν το βάλω περισσότερο πχ 4096, αυτό σημαίνει πως θα χρησιμοποιεί 4Gb από τον δίσκο, και θα αφαιρεί περισσότερα προγράμματα από την ram, ακόμα και αν δεν χρειάζεται;

• Like 1
Δημοσ.

Ναι δεν υπάρχει λόγος να το βάλεις παραπάνω. Το καλύτερο ειναι να απενεργοποιηθεί εντελώς το page για οικονομία χώρου σε συστήματα με μεγαλύτερα απο 4gb ram αλλά επειδή μερικά προγράμματα το χρειάζονται , καλό ειναι να έχεις λίγο. Μπορείς να ρίξεις και μια ματιά στο παρακάτω Link http://www.overclock.net/t/1133897/windows-7-ssd-tweaking-guide

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν προγράμματα που και 1 εκατομμύριο RAM να έχεις, θέλουν page file για να τρέξουν, οπότε προτείνεται να το έχεις ενεργοποιημένο σε έναν δεύτερο δίσκο και να το αφήσεις.

Δημοσ.

o OCZ agility 3 μετά απο 3 χρόνια άψογης συμπεριφοράς άρχισε να μου κάνει νερά.Έπεσε στο μισό το read/write στα benchmarks και η βαθμολογία στα windows απο 7,4 στο 5,9.Σε καθημερινή χρήση δέν έχω δεί διαφορές.

Δημοσ.

το ocz toolbox δεν έχει κάποιο εργαλείο optimization,έχει μονο εργαλεία για firmware update και trim command.Τωρα μολις είδα οτι έχει βγεί firmare update παω να το περάσω.

Δημοσ.

Υπάρχουν προγράμματα που και 1 εκατομμύριο RAM να έχεις, θέλουν page file για να τρέξουν, οπότε προτείνεται να το έχεις ενεργοποιημένο σε έναν δεύτερο δίσκο και να το αφήσεις.

Δηλαδή εγώ που έχω το pagefile στο δεύτερο δίσκο τον μηχανικό είμαι κομπλε;

Δεν παίζει ρόλο σε ποιον δίσκο θα το βάλεις;

Ο C είναι ο SSD ο D ο HDD

post-161982-0-69914400-1416521636_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...