Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκέφτομαι να πάρω καινουριο ssd. Ειμαι μεταξύ των crucial M500 και hyperx 3k. Θέλω να τον πάρω από ένα φιλικό μαγαζί και μπορώ να έχω τον πρώτο ~65Ε την δευτέρα και ~85Ε τον δεύτερο αλλά αυτός θα αργήσει. Βλέπω ότι η διαφορά είναι στο write. Επειδή σκέφτομαι να πάρω δυο για raid 0, αξίζει να δώσω 40Ε παραπάνω για τον hyperx;

Σκέφτομαι και τους 840 EVO αλλά εκεί πρέπει να δώσω σχεδόν ενα 50αρι παραπάνω και έχουν και το γνωστό πρόβλημα.

Επεξ/σία από Ntenteras
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παιδιά έχω το παρακάτω θέμα:

post-267224-0-68264300-1415356721_thumb.jpg

εδώ και πολύ καιρό δεν μπορώ να ενεργοποιήσω το rapid mode παρόλο που έχω όλα τα requirements.

αυτό ίσχυει απο την προ-προηγούμενη αλλαγή firmware.

όχι δλδ αυτή που έλυνε το bug της ταχύτητας που είχαν οι 840 evo, αλλά το προηγούμενο.

Πρίν από τότε το rapid mode ενεργοποιούνταν κανονικά.

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω τον ssd samsung  840 ενο περιπου 6 μήνες. Όπως διαβαζα στο forum και συγκεκριμένα σε αυτή την ενότητα βρήκα για ενα bug το οποίο είχανε. Μπορεί κάποιος να μου πει..

1)Πως μπορώ να δω αν έχω το ίδιο πρόβλημα

2) Τι κατεβάζω για να το λύσω..

Ευχαριστώ πολύ.

Το τελευταιο firmware του δισκου και καντο για να λυθει αυτο το προβλημα.

μολις εκανα τις μετρήσεις μου και ειναι αυτες..επειδη δεν εχω ιδέα απο αυτα ξέρει κανεις να μου πει πως το βλέπει;

24bn21k.png

νομιζω ότι εκανα σωστα την εγκατασταση του firmware και πήρα τωρα τα εξης αποτελεσματα...ειναι ενταξει;

abnn7r.png

μολις εκανα τις μετρήσεις μου και ειναι αυτες..επειδη δεν εχω ιδέα απο αυτα ξέρει κανεις να μου πει πως το βλέπει;

24bn21k.png

νομιζω ότι εκανα σωστα την εγκατασταση του firmware και πήρα τωρα τα εξης αποτελεσματα...ειναι ενταξει;

abnn7r.png

κανε ότι λένε τα παιδιά εδώ:

http://www.insomnia.gr/topic/542344-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%AE-bug-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-samsung-ssd-840-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-840-evo/

Παιδιά έχω το παρακάτω θέμα:

attachicon.gif111.jpg

εδώ και πολύ καιρό δεν μπορώ να ενεργοποιήσω το rapid mode παρόλο που έχω όλα τα requirements.

αυτό ίσχυει απο την προ-προηγούμενη αλλαγή firmware.

όχι δλδ αυτή που έλυνε το bug της ταχύτητας που είχαν οι 840 evo, αλλά το προηγούμενο.

Πρίν από τότε το rapid mode ενεργοποιούνταν κανονικά.

Βρήκα και άλλους με το ανάλογο θέμα,

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=391179

λένε στη samsung ότι το πρόβλημα είναι σε κάποιες καταχωρήσεις στο registry

που δεν έφυγαν σωστα.

έκανα πάλι uninstall με revo unistaller και νέα εγκατάσταση καθαρή αλλά πάλι τα ίδια.

δείτε παρακάτω το παλικάρι έχει το ίδιο πρόβλημα:

http://tweakers.net/downloads/32991/samsung-magician-44.html

Ξέρει κανείς Ολλανδικά να μου πει τι έκαναν σε αυτή την περίπτωση;

Ή ξέρει κανείς κανέναν τρόπο να καθαρίσω οτι υπολείματα υπάρχουν στη registry από παλαιότερες εγκαταστάσεις του samsung magician?

Καλησπέρα παιδιά, έφτιαξα ένα raid 0 από ssds. Τα tweaks του πρώτου ποστ ισχύουν για δίσκους σε raid; Λέει ότι τότε δεν υποστηριζόταν το trim σε raid, αυτό ισχύει ακόμα; Από που εξαρτάται αν υποστηριζεται το trim; από την μητρική; από τον ίδιο το δίσκο; από το λειτουργικό; Ακόμη, μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι ακριβώς κάνει το achi Mode; Εγώ που έχω raid μπορώ να έχω και raid και achi μαζί;

Μια ερωτησούλα γιατί θα με τρελάνει αυτός ο ssd. Κάνω την ρύθμιση για το system protection (αρχικό ποστ/Free up disk space (γ)), δηλαδή κάνω turn off system protection και από κάτω delete, και ρυθμίζω τη χρήση χώρου στο δίσκο στο 2% (αν και δε νομίζω ότι χρειάζεται αυτό αφού από πάνω έχω κάνει απενεργοποίηση). Το θέμα μου είναι ότι ενώ είναι απενεργοποιημένο και έχω κάνει διαγραφή, μετά από 2-3 restart και λίγη χρήση του υπολογιστή, η τρέχουσα χρήση έχει αυξηθεί από 0 bytes στα 500MB και όλο και αυξάνεται με την ώρα. Τι γίνεται;

http://gyazo.com/cfe4983fc012fb586e224ad64bc89327

Τη χρήση την βλέπεις στο system restore? Με το restore κλειστό; :wacko:

(Αν βλεπεις χρήση γενικά στο C:\, βάλε αυτό εδω FolderChangesView (portable, 160kb) και παρακολούθησέ το λίγο.)

24bn21k.pngνομιζω ότι εκανα σωστα την εγκατασταση του firmware και πήρα τωρα τα εξης αποτελεσματα...ειναι ενταξει;

abnn7r.png

ταχύτητες sata2 βλέπω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...