nikos21aek Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Ναι ρε συ εντάξει.Για πλάκα σου κόπιαρα την μισή φράση γιατί ήταν πιασιάρικη. Αλλά.. If application requires hot-plug drive support or redundant disks τότε AHCI σε όλες τις άλλες περιπτώσεις suggested πάλι AHCI.Δεν γράφει και πουθενά ότι είναι καλύτερο να το έχεις με IDE. Mόνο στα comments γράφει ένας: here appears to be a flaw in the Microsoft AHCI driver, large secondary hard drives (ex. 1TB) will disappear after the computer enters sleep mode. Installing the Intel RST driver 9.6 driver has solved the problem for a number of people including me. Αλλά δεν μου έχει τύχει εμένα ποτέ και να μου τύχει δηλαδή δεν νομίζω να χρειαστεί κάτι παραπάνω από μια επανεκκίνηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stamatisx Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 (επεξεργασμένο) Το boottimer το έχετε δοκιμάσει να δείτε πόσο γρήγορα ο SSD φορτώνει τα Windows? Προσωπικά το χρησιμοποιώ και σαν benchmark για να δω πόσο κάτω μπορώ να ρίξω το χρόνο εκκίνησης. π.χ http://img99.imageshack.us/f/recordi.png/ Επίσης αυτό που έχω δοκιμάσει και έχω δεί βελτίωση είναι να αλλάξω το cluster size από 4Κ σε 64k. Το access time είναι πολύ μικρότερο πλέον. Με 64Κ cluster size http://img696.imageshack.us/f/64ksecure.png/ Με 4Κ cluster size http://img132.imageshack.us/f/4kbench.png/ Στο registry αλλάζω και τα εξής LargeSystemCache HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management, αλλάζω το LargeSystemCache από 0 σε 1 Memory Usage of the NTFS file system HKEY_LOCAL_MACHINE \System \CurrentControlSet \Control \FileSystem NtfsMemoryUsage = 2 (Normal = 1, Increased = 2; Default = 1) Disable the 8.3 Name Creation on NTFS Partitions HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem NtfsDisable8dot3NameCreation On the Edit menu, click DWORD. By default, η τιμή είναι 0. Στο Data field το αλλάζουμε σε 1. Disable the NTFS Last Access Time Stamp HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem NtfsDisableLastAccessUpdate = 1 (0 = disable, 1 = enable) Επίσης απενεργοποιώ και το readyboot Computer Management -> performance -> Data Collector Sets -> Startup Event Trace Sessions διπλοπάτημα στο Readyboot και στην καρτέλα του trace session απεπιλέγω το enable για να απενεργοποιηθεί. http://img132.imageshack.us/f/readybootdisable.jpg/ και μετά διαγράφω ότι είναι μέσα στο φάκελο C:\Windows\Prefetch Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2010 από stamatisx Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Έχω παρατηρήσει πως μέχρι και να φύγει το logo των win7, ότι δίσκο και να έχεις κάτω από ένα σημείο δεν πέφτει το boot time. Μετά το logo φορτώνει σε 5" ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stamatisx Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Το logo των Windows το έχω απενεργοποιήσει, έτσι γλυτώνω μερικά extra δευτερόλεπτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos21aek Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Σταμάτη με SLC είσαι ή έτσι το γράφεις στην υπογραφή; Με disable το readyboot κερδίζεις τίποτα σημαντικό ή ψιλοπράγματα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nik.K Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Αυριο θα ανεβασω Bench απο τον Agility 2 100GB. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stamatisx Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Σταμάτη με SLC είσαι ή έτσι το γράφεις στην υπογραφή; Με disable το readyboot κερδίζεις τίποτα σημαντικό ή ψιλοπράγματα; Νίκο, με SLC είμαι, το readyboot όπως το superfetch και το prefetch δεν έχουν νόημα να τρέχουν μιας και το access time του SSD είναι πολυ μικρό και το ίδιο για όλα τα σημεία (NANDs), αυτές οι υπηρεσίες στοχεύουν κυρίως τους HDDs. Με τη απενεργοποίηση του, το κέρδος σε επιδόσεις είναι μικρό όχι όμως αμιλητέο, κερδίζεις μακροπρόθεσμα λόγω της μείωσης των read-writes και της μικρότερης φθοράς του SSD και ξεφορτώνεσαι και μια επιπλέον διεργασία. Για κάποιο λόγω το screenshot από το boottimer δε φαίνεται στο προηγούμενο post και έτσι το επισυνάπτω ως σύνδεσμο εδώ: http://img99.imageshack.us/f/recordi.png/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos21aek Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Ρε Σταμάτη πήγα και έκανα αυτά που γράφεις και ανέβηκα 1,5sec. Τα ξαναέβαλα τώρα όπως ήταν.Ούτε που με νοιάζει αλλά πως σκατά το έχεις πάει 7,5 δευτερόλεπτα;Εμένα στα 28,3 είναι.Ο SLC την κάνει την διαφορά ή έχεις κάνει της παναγιάς της μόντες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stamatisx Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Ρε Σταμάτη πήγα και έκανα αυτά που γράφεις και ανέβηκα 1,5sec. Τα ξαναέβαλα τώρα όπως ήταν.Ούτε που με νοιάζει αλλά πως σκατά το έχεις πάει 7,5 δευτερόλεπτα;Εμένα στα 28,3 είναι.Ο SLC την κάνει την διαφορά ή έχεις κάνει της παναγιάς της μόντες; Το συγκεκριμένο νούμερο είναι με τον πιο αργό επεξεργαστή που είχα σε αυτό το laptop, τον Τ9600 αλλά υπερχρονισμένο στα 3,412 GHz, και όπως σωστά το έθεσες με της παναγιάς της μόντεςμιας και αποτελεί χρόνο απο benchmark και όχι από standard setup. Οι χρόνοι που συνήθως έχω σε νορμάλ εγκατάσταση παίζουν μεταξύ 13-17 sec ανάλογα με το πόσα startup items και πόσα services τρέχουν κατά την εκκίνηση.O SLC κάνει τη διαφορά αλλά αυτό δε σημαίνει οτι δε μπορεί να γίνει και με κάποιο MLC. Όσο για το οτι άνεβηκε κατά 1,5 sec , τι να πώ είναι λίγο περίεργο, συνήθως το ανάποδο γίνεται. Είσαι σίγουρος οτι δεν τρέχει το prefetch? Την αύξηση του 1.5 sec με ποιά διαδικασία τη χρονομέτρησες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos21aek Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Με το boottimer.Σίγουρος είμαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stamatisx Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Νίκο, οι χρόνοι που θα δείς με το boottimer επιρρεάζονται από πολλές παραμέτρους, μια από αυτές είναι και τα προγράμματα που τυχόν να τρέχουν στο παρασκήνιο και μπορούν να επιρεάσουν το χρόνο αυτό. Π.χ μπορεί να τρέχει κάποιο update απο κάποιο πρόγραμμα και να καθυστερεί η σύνδεση με το internet με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο χρόνος ολοκλήρωσης και κατά συνέπεια ο χρόνος που θα γράψει το boottimer. Χωρίς να έχω πρόσβαση στον κώδικα του συγκεκριμένου προγράμματος, υποθέτω οτι μετράει το χρόνο από τη στιγμή που ξεκινάνε να φορτώνουν τα Windows μέχρι να εκτελεστεί κάποιο συγκεκριμένη διεργασία ή το πρόγραμμα να ανιχνεύσει ένα συγκεκριμένο ποσοστό αδράνειας στη CPU. Η συγκεκριμένη τιμή του 1,5 δευτερολέπτου είναι αποτέλεσμα του μέσου όρου απο διάφορες μετρήσεις ή απο μόνο μια μέτρηση? Όταν το επανέφερες ο χρόνος βελτιώθηκε κατά 1,5 δευτερόλεπτα? Επίσης χρησιμοποιήσε και άλλα προγράμματα να δείς αν οφέλησε καθόλου τις επιδόσεις του SSD. (δε ξέρω αν δοκίμασες και τα άλλα registry tweaks απο το άλλο μου post και αν είδες κάποια βελτίωση, κυρίως τα 2 τελευταία κάνουν τη διαφορά σε μένα, τα 2 πρώτα οχι) Γενικά πάντως όσο λιγότερο logging κάνει το λειτουργικό σύστημα τόσο λιγότερα IO, τόσο πιο καλές θα είναι οι επιδώσεις του SSD στα benchmarks (γι' αυτο μου φαίνεται περίεργο που σου αυξήθηκε ο χρόνος) τόσο όμως αυξάνεται και ο κίνδυνος για αστάθεια και απώλεια δεδομένων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TirkaS Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Μια απορία: Σε μένα στο crystaldiscinfo το trim είναι highlighted και στην αντίστοιχη εντολή στο cmd παίρνω την τιμή 0 (win 7 Ultimate x64). Όμως: α. Λειτουργικό: Προς το παρόν, μόνο τα windows 7 - server 2008 R2 και linux (υπό προϋποθέσεις που δε γνωρίζω) υποστηρίζουν. Τελικά λειτουργεί το trim στον ssd μου ή όχι;;; Κατα τα άλλα πολύ καλή δουλειά στον ts!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos21aek Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Η συγκεκριμένη τιμή του 1,5 δευτερολέπτου είναι αποτέλεσμα του μέσου όρου απο διάφορες μετρήσεις ή απο μόνο μια μέτρηση? Όταν το επανέφερες ο χρόνος βελτιώθηκε κατά 1,5 δευτερόλεπτα? Αποτέλεσμα 2-3 μετρήσεων.Θα δω και θα σου πω.Δεν έχω ξανακάνει επανεκκίνηση από τότε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liopyr Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Μια απορία: Σε μένα στο crystaldiscinfo το trim είναι highlighted και στην αντίστοιχη εντολή στο cmd παίρνω την τιμή 0 (win 7 Ultimate x64).Όμως: Τελικά λειτουργεί το trim στον ssd μου ή όχι;;; Κατα τα άλλα πολύ καλή δουλειά στον ts!! Γιατί να μην λειτουργεί; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Schizoid Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Καλημέρα και συγχαρητήρια liopyr για την καλή δουλειά! Έχω να προσθέσω ότι καλό είναι να τσεκάρουμε που και πού τις ρυθμίσεις που έχουμε κάνει στο σύστημά μας, εφόσον χρησιμοποιούμε κάποιο πρόγραμμα αυτόματης συντήρησης ή μετά από κάποια καίρια αναβάθμιση του windows update. Αυτό που συνέβη σε μένα είναι ότι μετά από extreme tweaking, χρησιμοποιώντας σαν βάση αυτές τις ρυθμίσεις: http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?72945-Advanced-User-Windows-7-Complete-Installation-Guide-For-SSD-s-%28for-normal-use-most-of-these-tweaks-are-NOT-needed. έτρεξα το TuneUp Utilities , με αποτέλεσμα κάποια από τα tweaks μου να επανέλθουν στις αρχικές τους ρυθμίσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα