Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

τα win8/8.1 δεν κάνουν defrag στους SSD αλλά trim...

Τότες το έχω επαναφέρει όπως ήταν πριν πιστεύω τώρα νάνε καλά,γιατί στο tip λέει πως το κάνουμε disable.

Μήπως τα tips δεν ισχύουν για τα Windows 8.1 και άδικα τα εφαρμόζουμε;;

post-97453-0-34300400-1402857405_thumb.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators

μόνο το συγκεκριμένο ουσιαστικά...

μην νομίζεις πάντως, το έχω κάνει κι εγώ disable και το κάνω manually γιατί δεν μου αρέσουν τα scheduled...

Ας μείνουμε on topic όσο αφορά SSD tips - tweaks & trim support οτι λέει το νήμα δηλαδή , για ποιόν κατασκευαστή δίσκων προτιμάμε ποιους συγκεκριμένα και γιατι υπάρχει και poll εδώ http://www.insomnia.gr/topic/525990-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE-%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CF%83%CF%84/

Αυτο ειναι δισκων ΓΕΝΙΚΩΣ εμενα δεν με ενδιαφερει το γενικο ποστ δισκων αλλα ΜΟΝΟ των ssd δισκων κατι που το τοπικ που παραθετεις δεν ειναι και δεν νομιζω να υπαρχει εξου και ρωτησα γι' αυτο και το λογο τον εξηγησα σε προηγουμενο ποστ μου.

Εχω αδικο δηλαδη το οτι η παυλα σημαινει ή το ενα ή το αλλο?

Αυτο ειναι δισκων ΓΕΝΙΚΩΣ εμενα δεν με ενδιαφερει το γενικο ποστ δισκων αλλα ΜΟΝΟ των ssd δισκων κατι που το τοπικ που παραθετεις δεν ειναι και δεν νομιζω να υπαρχει εξου και ρωτησα γι' αυτο και το λογο τον εξηγησα σε προηγουμενο ποστ μου.

Εχω αδικο δηλαδη το οτι η παυλα σημαινει ή το ενα ή το αλλο?

Αν δεν σε καλύπτει το συγκεκριμένο θέμα με το poll για τους δίσκους μπορείς κάλλιστα να ανοίξεις ενα αλλο θέμα ωστε να γίνει συζήτηση για οποιον θέλει να συμετάσχει και να πει τις απόψεις του για δίσκους γενικότερα και ειδικότερα , το SSD tips - tweaks & trim support ειναι αυτο που γράφει δεν αναφέρεται πουθένα για συγκεκριμένες μάρκες και αν ειναι καλύτερες οι οχι.

Βγήκαμε αρκετά offtopic οποτε για οτιδήποτε αλλο θέλεις ευχαρίστως σε pm

• Like 2

Μα εγω δεν μιλησα ποτε για συγκεκριμένη μαρκα.

Μιλησα ΓΕΝΙΚΑ για δισκους ssd και ρωτησα απλα ποια ειναι η καλυτερη απο την εμπειρια των παιδιων.

Και μπορεις σε παρακαλω πολυ να μου πεις γιατι εχουμε βγει οφ τοπικ αφου ο τιτλος του τοπικ λεει ssd tips δεν ειναι ssd tip για το ποιον δισκο να παρεις και ποιος ειναι ο καλυτερος?

Αν δεν ειναι ssd tip αυτο τοτε τι ειναι?

Χθες εγκατέστησα το ssd tweaker.Δεν πείραξα απολύτως τίποτα από τα τικαρισμένα και έκανα το standard optimization.Είδα 30%-40% βελτίωση στο boot και στο power off παρόλο που είχα κάνει ότι optimization είχε το samsung magician.Πλέον μπαίνω στο logιn σε 7-9 sec.

Παραθέτω το link από κάτω για όσους θέλουν να το δοκιμάσουν/πειραματιστούν.

http://www.elpamsoft.com/?p=ssd-tweaker

Λοιπον εχω ενα Dell 17r se 7720 i7-3610QM και του εβαλα εναν msata intel 525 120gb και ειχα και εναν μηχανικο πανω 750gb 7200rpm

Εκανα ολα αυτα που πρεπει να κανουμε για τους ssd

Λογω οτι ειναι msata πρεπει να κανω κατι αλλο;

Να πω οτι εκανα εγκατασταση με ρυθμισμενο το bios σε efi mode

Το φορητο εκτος απο θεση για τον msata εχει δυο θεσεις για 2.5 σκληρους αλλα δεν εβαλα 2.5 ssd και θυσιασα να εχω sata3 ssd για να μπορεσω αργοτερα να βαλω ακομα εναν μηχανικο για αποθηκευση.

Ως γνωστο οι msata ειναι sata2

Δεν ξερω τι διαφορα εχει αυτο το σπεσιαλ firmware LLLi που φοραει ο δισκος μου.

Παιδια εβαλα εναν ssd επιτελους σε ενα dell n5110 ειναι σε achi ,η υποδοχη που εμπαινε ο σκληρος ειναι sata 3 κ εβαλα τον kingstom v300 120gb και οι ταχυτητες ειναι οι παρακατω στην εικονα ,τι να κανω τι λαθος εχει γινει ?εχουν περαστει ολοι οι οδηγοι,πειραξα το value σε 0 στο start οπως λεει ο οδηγος κ επειτα πηγα στο bios κ αλλαξα σε achi .

post-128617-0-84707400-1403400461_thumb.png

Οι V300 απο το 505 firmware και μετα ειχα προβλημα γιατι εχουν μαπα τσιπακια.

Οπως βλεπω εχεις με το 525 firmware, ειχα παρει και εγω απο μια προσφορα εναν με 525 και τον πηγα πισω.

Περισσοτερα μπορεις να διαβασεις εδω.....

http://www.insomnia.gr/topic/516371-ssd-kingston-v300-128gb-60%E2%82%AC-msystems-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%83/?hl=%20v300

• Like 1

Με ποιον τροπο μπορω να δω αν η θυρα msata που εχω στο φορητο ειναι sata3 η sata2

Ο δισκος intel 525 ειναι sata3 οπως διαβασα.

image.jpg

Το Speccy μου βγαζει αυτα...

INTEL SSDMCEAC120B3
    Manufacturer    Intel
    Heads    16
    Cylinders    14.593
    Tracks    3.721.215
    Sectors    234.436.545
    SATA type    SATA-III 6.0Gb/s
    Device type    Fixed
    ATA Standard    ACS2
    Serial Number    CVLI3280040Y120E
    LBA Size    48-bit LBA
    Power On Count    6 times
    Power On Time    0,5 days
    Speed    Not used (SSD Drive)
    Features    S.M.A.R.T., APM, NCQ, TRIM, SSD
    Transfer Mode    SATA III
    Interface    SATA
    Capacity    111 GB
    Real size    120.034.123.776 bytes

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...