Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Seq read είναι χαμηλό, τα IOPS μια χαρά είναι.Έβαλες το latest RST που είναι ο 13.0.1.1000 ;

δοκίμασα να βάλω 13.0.1.1000 αλλά δεν το έπαιρνε, οπότε έβαλα 12.9.0.1001. μάλλον επειδη ειμαι σε win 8.1 δεν τους επαιρνε? δεν ξέρω... πόσο πρέπει να ειναι το Seq Read?? :whistle:

έκανα και άλλο benchmark...... :fear:

QGzt8fm.png

άλλαξα και καλώδιο SATA και τώρα εχω αυτα:

PqeKbQi.png

το τελευταιο που βλεπω να δινει η intel ειναι το 12,9,0,1001

δεν ειδα να υπαρχει η 13,0,1,1000

http://www.station-drivers.com/index.php/downloads/Drivers/Intel/Chipsets/Rapid-Storage-Technology-%28RST%29/Drivers/Intel-Rapid-Storage-Technology-Version-13.0.1.1000-WHQL/

Επεξ/σία από Luciddream
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ευχαριστω

2 διαφορετικα λαπτοπ

το ενα windows 8 και το αλλο windows 7 και τα 2 64bit

βγαζει το μήνυμα οτι η πλατφορμα δεν υποστηρίζεται

Επεξ/σία από tempes

ευχαριστω

2 διαφορετικα λαπτοπ

το ενα windows 8 και το αλλο windows 7 και τα 2 64bit

βγαζει το μήνυμα οτι η πλατφορμα δεν υποστηρίζεται

τελικά τους πέρασα, απλά ήθελε upgrade τα windows σε 8.1 με το τελευταιο μεγάλο update..

edit: ωχ... άρχισε τα κολλήματα.. γυρναω στους 12.9

8saYSKk.png

Γιατί δεν τους έπαιρνε ; Και ΄γω 8.1 έχω και τους παίρνει κανονικά..Μήπως έχεις παλιό chipset ; Πρώτα κάνουμε uninstall τους παλιούς RST και μετά install τους νέους.

οχι σε νεο install windows ήταν... μετά το update τους πήρε, αλλα δεν τους δούλευε.. μου έβγαζε στο AS benchmark οτι χρησιμοποιεί τους drivers της microsoft. Z68 chipset εχω.

μπορώ να δοκιμάσω και πάλι αλλα πόση διαφορα εχει απο τους 12.9 σε 13.1 ? τόσο μεγάλη?

όπως και και να χει δεν εχω καταλάβει τι νούμερα έπρεπε να εχω... τα νούμερα που βρίσκω με λίγο google είναι χειρότερα απο τα δικά μου.

πάντως μπαίνει πολύ γρήγορα στα windows αλλα και σε multiplayer games φορτώνω πιο γρήγορα σχεδόν απο όλους.

Παίδες μόλις έφυγε η παραγγελία για έναν ssd 840 evo, θα μπει σε σύστημα με μητρική p5k deluxe sata 2, μνήμη 6gb και τον e8500, θα βάλω τα win7 64άρια, πρέπει να ρυθμίσω κάτι στον δίσκο ??

Ή απλά θα κάνω εγκατάσταση και είμαστε οκ ????

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες μόλις έφυγε η παραγγελία για έναν ssd 840 evo, θα μπει σε σύστημα με μητρική p5k deluxe sata 2, μνήμη 6gb και τον e8500, θα βάλω τα win7 64άρια, πρέπει να ρυθμίσω κάτι στον δίσκο ??

Θα βάλεις το magician και θα κάνεις τις ρυθμίσεις που χρειάζεται απο εκεί. Το μόνο που θα κάνεις απο πριν ειναι να ενεργοποιήσεις το AHCI απο τα BIOS πριν το φορμάτ

Επεξ/σία από xaniared
  • Like 1

Μπορει και μετα αλλαζοντας μια τιμη μεσω regedit.

Μια ερωτηση παιδια. Θα μπορουσα να χρησιμοποιησω ενα sata 6gb/s controller pci για να εκμεταλευτω τις δυνατοτητες του ssd ?? Σε sata 2 ειμαι τωρα 278 τυχαια αναγνωση και εγραφη

Αφού περάσεις τα Win7 κάνε και μια αναβάθμιση στους ACHI drivers (τους έκανα update μέσα απ' τα Win7). Τον evo τον έχω και εγώ σε sata 2 σε gigabyte μητρική που έχει socket 775. Πριν κάνω την αναβάθμιση στο hard disk sentinel μου έβγαζε ότι το  η ιδιότητα TRIM δεν υποστηριζόταν. Αφού έκανα την αναβάθμιση (δεν έβαλα τη πλέον σύγχρονη έκδοση, αλλά μια, νομίζω του 2011, που στη περιγραφή θυμάμαι έλεγε ότι καλύτερα να έβαζα αυτή για το σύστημά μου) στο sentinel πλέον δείχνει ότι η λειτουργία TRIM είναι ενεργοποιημένη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Edit : Ολα καλά έκανα update τον Inter ICH9R controller και τον αντικατέστησα με τον standard achi controller των windows 7. 100% απόδοση και trim working :)

Εγώ παρόλο που φαίνεται να έχω TRIM enable το sentinel μου βγάζει απόδοση 80% στον evo840. Μου αναφέρει οτι το TRIM υποστηρίζεται αλλα ειναι disabled. Να αναβαθμίσω controller του δίσκου η λειτουργικό. Το θέμα ειναι οτι ελέγχοντας με την εντολή στο cmd το έχω ενεργοποιημένο. Τον μοναδικό driver που δεν μπορώ να περάσω με τίποτα και ίσως φταίει ειναι o intel ich9r lpc interface controller 2916. Δεν βρίσκω τιποτα.

Η μητρική μου ειναι ASus p5e και εχω ACHI και εγκατεστημένα win7 x64. Υπαρχει περίπτωση να δείχνει λάθος το sentinel ? Δεν θυμάμαι ποια έκδοση έχω.

Επεξ/σία από kosmasgr

Καλησπέρα παιδιά. Page file πόσο να ορίσω ελάχιστο και μέγιστο ? Δεν ασχολήθηκα καθόλου με αυτήν την ρύθμιση. Το σύστημα μου έχει 8gb ram

Intel Rapid Storage Technology Version 13.0.2.1000 beta

Καλησπέρα παιδιά. Page file πόσο να ορίσω ελάχιστο και μέγιστο ? Δεν ασχολήθηκα καθόλου με αυτήν την ρύθμιση. Το σύστημα μου έχει 8gb ram

Κλείστο τελείως.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...