Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μιας και πλεον οποιονδηποτε ssd και να παρεις θα εχεις ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα ταχυτητας με οποιονδηποτε μηχανικο δισκο και ολα αυτα τα tweaks που λετε απλα να σας δωσουν μερικα ms παραπανω που αν το καλοσκεφτουμε ειναι σιγα  τα οα.

Θελω να κανω ενα ερωτημα που πιστευω θα βοηθησει πολυ κοσμο που σκεφτεται την αγορα ssd.

Ποια ειναι η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ με αποδειξεις μαρκα για ssd δισκο και γιατι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η χειρότερη με την έννοια πατάτα δεν ξέρω αν υπάρχει, για αξιοπιστία θα πήγαινα ή σε Intel ή σε Samsung εγώ προσωπικά.Τώρα εγώ τους πιο ''μάπα'' θεωρώ τους ADATA, δεν έχω δει κάποιο πρόβλημα κάπου αλλά δεν έχω δει και κανέναν να τους προτείνει.Επίσης για τα tweaks, βοηθάνε περισσότερο στην υγεία του SSD και όχι τόσο στη ταχύτητα, άσε που κάποια είναι και για να κερδίσεις χώρο(Page File etc).

• Like 1

Επίσης για τα tweaks, βοηθάνε περισσότερο στην υγεία του SSD και όχι τόσο στη ταχύτητα (..)

..κι έρχεται η MS με το update 1 και σε πετάει ~20gb έξω από τον προυπολογισμό, με το καλησπέρα. :P :-D

Εγώ παράγγειλα τον KINGSTON SV300S37A/240G για το laptop μου.

Από reviews που διάβασα κανείς δεν είχε παράπονα.

Πια είναι τα πιο σημαντικά tweaks που πρέπει να κάνω εκτός του trim που είναι και το πιο αναγκαίο;

Έχω την μητρική MSI P965 Platinum που δεν υποστηρίζει SATA3. Αγόρασα τον Kingston V300 120GB (http://www.e-shop.gr/product?id=PER.345373) με σκοπό να δουλεύει με SATA2 και εγκατέστησα τα WIndows 7. Είναι ενεργοποιημένο το TRIM στα Windows, ο δίσκος έχει το τελευταίο firmware της Kingston. Αφού εγκατέστησα τα windows έμαθα ότι πρέπει να βάλω στο bios την επιλογή AHCI. Πήγα να το επιλέξω αλλά δεν έμπαινε στα windows μετά. Βάζοντας το fix της microsoft που αναφέρεται εδώ (http://support.microsoft.com/kb/922976) τελικά μπαίνει κανονικά στα windows τώρα με AHCI στα bios. Επειδή δεν έχω δει ΤΡΕΛΗ διαφορά στις επιδόσεις ρωτάω:

Παίζει ρόλο σε ποια θύρα θα τον συνδέσω (SATA 1 - SATA 6) που υπάρχουν στη motherboard?(όλες αυτές είναι ICH8R).

Υπάρχει και μια θύρα SATA JMicron JMB361. Μπορώ να τον συνδέσω σε αυτήν?Κι αν ναι, θα έχει διαφορά?

Έχω κάνει κάτι λάθος (επιλογή AHCI αφού είχε γίνει η εγκατάσταση των windows...) ή γενικότερα υπάρχει κάτι άλλο να κάνω σε συνδεσμολογία και ρυθμίσεις στο bios (εκτός από τα tweaks) ώστε να πιάνει τις μέγιστες δυνατές ταχύτητες με SATA2?

Εγώ παράγγειλα τον KINGSTON SV300S37A/240G για το laptop μου.

Από reviews που διάβασα κανείς δεν είχε παράπονα.

Πια είναι τα πιο σημαντικά tweaks που πρέπει να κάνω εκτός του trim που είναι και το πιο αναγκαίο;

Τον παρέλαβες? Καλός είναι αλλά με τα ίδια λευτά θα μορούσες και καλύτερο...

πχ http://www.e-shop.gr/product?id=PER.306079

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αφου το καθυστέρησα οσο δεν πάει, σήμερα πήρα τον πρώτο μου SSD... :P Samsung Evo 840 120gb...

τον έχω σε maximum reliability mode, rapid on, και εχω τα παρακάτω... πόσο καλά είναι? η βλέπετε κάτι περίεργο? τα random reads δεν ειναι χαμηλά?

fHoIsBu.png

μετά απο BIOS update (είχα ενα αρχαίο) και εγκατάσταση IRST drivers, εχουμε τα παρακάτω...

απορώ αν αλλάξω σε performance απο reliability αν ανέβει και άλλο (και αν εχει νόημα)

rKmUArC.png

Επεξ/σία από Luciddream

Χαμηλά είναι ναι, το rapid mode καλύτερα άστο κλειστό γιατί έχεις καλύτερες επιδόσεις.Είναι πιο πολύ για να ''εντυπωσιαστείς'' από τα νούμερα που θα σου βγάλει το benchmark.

Χαμηλά είναι ναι, το rapid mode καλύτερα άστο κλειστό γιατί έχεις καλύτερες επιδόσεις.Είναι πιο πολύ για να ''εντυπωσιαστείς'' από τα νούμερα που θα σου βγάλει το benchmark.

και τα 92 χαμηλά?

να κανω μια ερωτησει εχω τα 8ρια και το εχω βαλει καθε μερα να κανει defrag μονο του αλλα τιποτα ξερετε γιατι δεν γιναιτε αυτοματα?

ααα οκ ευχαρηστω

να κανω και μια αλλη ερωτησει ενεργοποισα το AMD ACHI BIOS ROM  θα δω καμια διαφορα σε ταχυτητες η μιτρικη μου ειναι η  asrock fm2a75 pro 4

Το Seq read είναι χαμηλό, τα IOPS μια χαρά είναι.Έβαλες το latest RST που είναι ο 13.0.1.1000 ;

το τελευταιο που βλεπω να δινει η intel ειναι το 12,9,0,1001

δεν ειδα να υπαρχει η 13,0,1,1000

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...