Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παιδιά πλέον μετά από τόσο καιρό κυκλοφορίας των ssd δίσκων έχουν κανένα μειονέκτημα που με το καιρό τους κάνει δύσχρηστους?

Εννοώ σε μοντέλα όπως ο samsung 840 evo pro ή άλλοι κορυφαίοι ssd δίσκοι.

Εν ολιγης τι πρέπει να προσέξει ένας νέος χρήστης των ssd δίσκων?

Ποια τα πλεονεκτήματα τους πέρα από την ταχύτητα τους και ποια τα μειονεκτήματα τους?

Επίσης τι μπορεί να κερδίσουμε ή χάσουμε με ένα firmware update?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ όλους σας για την βοήθεια σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι SSD δίσκοι δεν παθαίνουν τίποτα απολύτως.Ο νέος χρήστης μπορεί να κάνει τα tweaks που υπάρχουν στην πρώτη σελίδα για καλύτερη λειτουργία/υγεία του SSD, όχι ότι χωρίς αυτά θα πάθει κάτι(Το AHCI είναι υποχρεωτικό για τη μέγιστη δυνατή απόδοση).Το μόνο μειονέκτημα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η τιμή τους σε σχέση με έναν HDD, αλλά και πάλι είναι σε πολύ καλά επίπεδα πλέον.Τώρα το firmware update μπορεί να έχει βελτιστοποιήσεις που θα αυξήσουν την ταχύτητα του SSD ή μπορεί να έχουν κάποια συγκεκριμένα λυμένα προβλήματα και δεν διατρέχεις κίνδυνο στο να χάσεις ή να πάθει κάτι αρκεί να ακολουθήσεις τα σωστά βήματα εγκατάστασής του.

Νομιζω τα tweaks που αναφερουν στο πρωτο τοπικ τα κανουν ηδη αυτοματα τα προγραμματα που δινωνται μαζι με τον οποιο ssd.

Π.χ. με τους samsung ssd δινετε το Magician που τα κανει ολα αυτα με ενα κουμπι.

Ετσι δεν ειναι?

να κανω μια ερωτησει...

περασα windows 8.1 και στην εκκινησει αργη να φωρτοσει τα προγραμματα καμια σχεση με τα 7ρια ξερετε γιατι η πρεπει να κανω καποια ρυθμησει. εννοω εχω παρατηρισειπως τα προγραμματα τα ανοιγει πιο γρηγορα απο τα 7ρια αλλα ειναι πιο γρηγορα στην εκιννησει τα 7ρια

δεν ξερω πιο update εννοεις αυτα που εχει βγαλει η microsoft τωρα πιο ειναι αυτο που λες εσυ? λεω πως γινονταν πιο γρηγορα η εκεινησι των 7 απο οτι γιναιτε στα 8 μεγαλι η διαφορα

να ρωτησω, ποιες οι διαφορες μεταξυ 2 ssd με ιδιες ταχυτητες εγγραφης/αναγνωσης? βλεπω σε benchmark καποιοι ssd να παιρνουν διπλασιες βαθμολογιες/points . 

Για να αποδώσει τα μέγιστα ένας SSD, θέλει τα εξής :

AHCI 

Latest Intel RST

Intel Chipset Drivers

OS optimizations

Latest firmware

Πολλοί δεν έχουν κάποιο από τα παραπάνω γι΄ αυτό και βγάζουν χαμηλότερες βαθμολογίες.

• Like 1

Καλά αυτό εξυπακούεται, ανάθεμα και αν περιμένει κάποιος με Sata 2 να έχει ίδιες επιδόσεις με άλλον που έχει Sata 3.Διαφορά με το μάτι δεν υπάρχει, αλλά τα νούμερα στα benchmarks διαφέρουν.

Tι δεν υπαρχει ?Διαφορα με το ματι sata 2 με 3?  Εκει ειναι ολη η διαφορα παρα στους drivers ,ενταξει δεν λεμε να εχεις drivers πριν 2 χρονια .Το sata 2 σου κοβει την μιση ταχυτητα στο boot σε σχεση με το sata 3 oσο σου κοβει και στα benchmarks δηλαδη .

Το Sata 2 με το Sata 3 στο μάτι δεν έχει ουδεμία διαφορά.Το λέω εγώ που έχω δοκιμάσει λειτουργικό και στον Intel 320(Sata 2) και στον 840 Pro(Sata 3).Ίδιο ακριβώς boot time, ίδια ταχύτητα στα προγράμματα, άντε να είναι λίιιιιιιιιγο πιο γρήγορος ο Sata 3, αλλά σε καμία περίπτωση η διαφορά δεν είναι όπως αυτή των benchmarks.

Ναι και εγω εχω δοκιμασει και μαλιστα τον ιδιο ssd 840 pro  και σε sata 2 και σε sata 3 και εχει φανερη διαφορα στο boot των windows .Στα games οι διαφορες οντως ειναι ανεπαισθητες ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...