Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στο πρώτο μύνημα αναφέρεται για την cache στην RAM το: disk.cache.memory.capacity

Αλλά γενικά πολλοί αναφέρουν κυρίως το  browser.cache.memory.enable   σε συνδυασμό με το browser.cache.memory.capacity . Πιο είναι πιο σωστό;

Δεν υπάρχει ρύθμιση disk.cache.memory.capacity, είναι λάθος. :unsure:

Η επιλογή cache μόνο στην μνήμη είναι πιο γρήγορη υπό συνθήκες. Αν δηλαδή ανοίγεις δεκάδες διαφορετικά sites καθημερινά και δεν επανέρχεσαι στα ίδια κάθε μέρα, τότε θα δεις μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα, αφού η αργή cache δεν βοηθάει. Επειδή όμως οι περισσότεροι ανοίγουμε κάποια κλασικά favorite sites κάθε μέρα, η επιλογή cache στο δίσκο (default) είναι καλύτερη. Κι έτσι όμως με disk cache, αν ανοίγεις καινούργια sites θα είναι ελαφρώς χειρότερα από την memory cache. Κατι χάνεις, κάτι κερδίζεις... ;)

Μια υβριδική λύση είναι ramdisk με δυνατότητα εγγραφής των περιεχομένων στο δίσκο, στο τέλος του session ή όταν βρίσκεται σε idle κατάσταση ο υπολογιστής. ΜΟΝΟ με αυτό τον τρόπο υπάρχει πραγματικό κέρδος για κάθε browsing συνήθεια, γιατί τα δεδομένα της mem cache δεν χάνονται μετά από restart.

Για παράδειγμα:

Link.png Site: Create a dynamic RamDisk with ImDisk Toolkit

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

καλησπέρα στουσ γνώστες . υπολόγιζα να αγοράσω έναν ssd samsung 840 evo γύρω στα 80 ευρώ αλλά παρατήρησα ότι η μητρική μου δεν υποστηρίζει AHCI. έχει μόνο μια επιλογή στο BIOS "on chip sata mode" με επιλογές disabled-auto-enhanced-non combined.

πάμε για αλλαγή μητρικής?

η μητρική μου

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3485#ov

Κάνε της αναβάθμιση το BIOS (πρόσεξε ποιά revision έχεις) και ψάξε λίγο τις ρυθμίσεις να βρεις το AHCI.

Αν και η μητρική σου έχει southbridge το Intel ICH7, του οποίο ο ελεγκτής sata δεν υποστηρίζει AHCI απ'όσο θυμάμαι, ενώ οι άλλες παραλλαγές του ICH7 υποστηρίζουν.

Επειδή δεν θα πάρεις το μέγιστον από τον SSD σου, δεν χρειάζεται να αγοράσεις μητρική για παλιό η/υ. Σίγουρα όμως θα πάρεις με τον SSD τα μέγιστα από τον η/υ που τώρα διαθέτεις, αρκεί να θυμηθείς να αναβαθμίσεις και τους drivers του ελεγκτή sata.

Επιπλέον, ο SSD είναι κάτι που θα κρατήσεις και στον υπόμενο η/υ σου.

Καλημέρα πάιδες,

¨εχω ενα σοβαρό πρόβλημα.

Χτες αγόρασα εναν ssd kingston v300 120 GB. Εγκατέστησα κανονικά τα w7 64 bit χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η μητρική μου είναι η παρακάτω https://www.asus.com/Motherboards/P5Q3/

'Οταν όμως κάνω restart μετα τα windows update ο υπολογιστής ναι μεν κάνει boot αλλά μένει στην ταπετσαρία των w7 και δεν φορτώνει..

Κλανείς καμμία λύση?

Παιδιά, σε ahci mode παίζει ρόλο αν θα το γυρίσω πρίν την  εγκατάσταση των windows ή μετά;

Επίσης ότι updates σχετίζονται με τους drivers των SATA της μητρικής μου που θα τους βρώ.

Έρχεται την Τρίτη o SSD  (840 evo) και θέλω να είμαι ψιλοπροετοιμασμένος.

Έχουμε και λέμε: Αποσυνδέω τον HDD->βάζω το CD των windows 8 και το επιλέγω απο το boot priority-> συνδέω τον SSD και γυρνάω μέσω bios σε ahci mode-> εγκαθιστώ τα windows στον SSD->βάζω τον SSD σε boot priority->κάνω updates στο δίσκο μέσα απο το site της εταιρίας και στο mobo επίσης απο την asus. Ξεχνάω κάτι; Επίσης μιας και η μητρική μου υποστηρίζει SATA 3, trim θα υποστηρίζει σίγουρα, έτσι;

Ευχαριστώ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

μπορεί να με κατευθύνει κάποιος; συγκεκριμένα , δε μου δουλεύουν οι εντολές στο cmd για το trim και για το hibernate. το λειτουργικό είναι windows 7 64 ultimate . μου λέει πως δεν είμαι administrator στην πρώτη και στη δεύτερη μου λέει bad commαnd or file name.

επίσης , όταν είχα πάνω σε raptor το λειτουργικό και τα προγράμματα μου έτρωγε το πολύ 20 gb. τώρα μετά από τη νέα εγκατάσταση στον ssd χωρίς όλα τα προγράμματα , σχεδόν τα μισά, και χωρίς καν κάρτα ήχου με τα προγράμματα της, μου τρώει 40gb. απενεργοποίησα το system restore και πήγε 37. γιατί τέτοια διαφορά στη χωρητικότητα και μάλιστα με λιγότερα προγράμματα περασμένα;

πριν είχα μνήμη 6 gb τώρα 16gb εάν παίζει κάποιο ρόλο αυτό.ευχαριστώ.

gdriver για να δουλέψουν οι εντολές που προσπαθείς πρέπει να τρέξεις το cmd σαν admin. Ο επιπλέον χώρος καταλαμβάνεται γιατί έχεις pagefile και hibernate ενεργά στον ssd σου και αφού έχεις αυξήσει τη ram σου, αυξάνεται το recommended pagefile size.

Για να κερδίσεις τον κατειλημμένο χώρο, πρέπει να μεταφέρεις το pagefile σε μηχανικό δίσκο. Κάνε αυτό:

Winkey + R ----> systempropertiesadvanced ---> Performance Settings ---> Advanced --> Virtual Memory.

Εκεί κάνεις αυτό (επιλογή: no paging file) για το C αλλά παράλληλα ενεργοποιείς ένα όμοιο pagefile στον hdd σου πχ. D:

Χρειάζεται restart στα windows για να πάρει τις αλλαγές.

Για το hibernate γράψε αυτό σε elevated cmd:

powercfg –h off

Δεν ξέρω αν είναι σωστό να κλείσεις το system restore, μπορείς απλά να μειώσεις το χώρο που χρησιμοποιεί.

gdriver για να δουλέψουν οι εντολές που προσπαθείς πρέπει να τρέξεις το cmd σαν admin. Ο επιπλέον χώρος καταλαμβάνεται γιατί έχεις pagefile και hibernate ενεργά στον ssd σου και αφού έχεις αυξήσει τη ram σου, αυξάνεται το recommended pagefile size.

Για να κερδίσεις τον κατειλημμένο χώρο, πρέπει να μεταφέρεις το pagefile σε μηχανικό δίσκο. Κάνε αυτό:

Winkey + R ----> systempropertiesadvanced ---> Performance Settings ---> Advanced --> Virtual Memory.

Εκεί κάνεις αυτό (επιλογή: no paging file) για το C αλλά παράλληλα ενεργοποιείς ένα όμοιο pagefile στον hdd σου πχ. D:

Χρειάζεται restart στα windows για να πάρει τις αλλαγές.

Για το hibernate γράψε αυτό σε elevated cmd:

powercfg –h off

Δεν ξέρω αν είναι σωστό να κλείσεις το system restore, μπορείς απλά να μειώσεις το χώρο που χρησιμοποιεί.

φίλε μου σε ευχαριστώ για την απάντηση. εχω απενεργοποιήσει το pagefile λόγω της αρκετης ram. από αναφορές στο διαδίκτυο όλοι έλεγαν απο 8 gb και πάνω για απενεργοποίηση το pagefile. έτσι λοιπόν το pagefile το ξεφορτώθηκα.για το hibernate θα το δοκιμασω. ευχαριστώ πολυ για το χρόνο σου.

• Like 1

Το pagefile το είχα κι εγώ κλειστό για 5-6 μήνες περίπου χωρίς καθόλου προβλήματα. Απλά έχει αναφερθεί οτι υπάρχουν κάποιες μυστήριες εφαρμογές με ιδιαίτερη προτίμηση στο pagefile. Μπορεί να είναι και μύθος... :huh: 

λοιπόν λύθηκε το πρόβλημα με το hibernate και ξαναγύρισα στα 25 gb. τελικώς πολύς χώρος δεσμευμένος από αυτό. 13 gb ελευθερώθηκαν. σε ευχαριστώ.

για το pagefile δεν το έχω ψάξει περισσότερο΄, μόνο για το πόσο αχρέιαστο είναι με πολλή μνήμη. κάποτε ένα παιδί μου είπε να αλλάξω και μία ρύθμιση όπου να ανακετευθύνω τους πόρους του συστήματος στα backround services και όχι στα programms γιατί έτσι και αλλιώς τα προγ΄ραμματα χρησμοποιούν τα backround services για να λειτουργήσουν. όμως όταν το έκανα αυτό ξεκίνησαν πολλά κολλήματα και περίεργες καθυστερήσεις. έτσι το ξαναγυρισα στα προγράμματα και όλα καλά.(προς το παρόν).

Το pagefile το είχα κι εγώ κλειστό για 5-6 μήνες περίπου χωρίς καθόλου προβλήματα. Απλά έχει αναφερθεί οτι υπάρχουν κάποιες μυστήριες εφαρμογές με ιδιαίτερη προτίμηση στο pagefile. Μπορεί να είναι και μύθος... :huh:

Τέτοια εφαρμογή που μου έρχεται στο μυαλό ως παράδειγμα είναι το photoshop (τουλάχιστον μέχρι κάποια έκδοση που το παρακολουθούσα) και το Doom 3. Παλιές περιπτώσεις κυρίως...

• Like 1

(...) κάποτε ένα παιδί μου είπε να αλλάξω και μία ρύθμιση όπου να ανακετευθύνω τους πόρους του συστήματος στα backround services και όχι στα programms γιατί έτσι και αλλιώς τα προγ΄ραμματα χρησμοποιούν τα backround services για να λειτουργήσουν.

Mόνο σε web server pc έχει νόημα αυτό και δεν ξέρω αν υπάρχει πραγματικό όφελος τώρα με τις 2-4-8πύρηνες cpu :huh:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...