Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εξαρτάται τι θες, έχεις 3 προεπιλογές.Αφού περάσεις το intel chipset drivers με αυτή τη διαδικασία διαφορετικά δεν μπαίνουν σωστά, περνάς και το τελευταίο Intel RST.

Σε ευχαριστώ σε Σάυκο. Αυτό δεν το είχα δει ΠΟΥΘΕΝΑ που μου έστειλες. Έκανα ότι ακριβώς έδειχνε η εικόνα. Κάποιο άλλο trickάκι; κάτι άλλο που θα έπρεπε να προσέξω;

Υ.Γ: Όχι, τα Intel Chipset Drivers σταμάτησαν στο difxapi.dll (τη θυμάστε τη λίστα του extract), και έχουν μείνει εκεί.

Αμέσως το κατάφερα από Safe Mode.

Μακάρι να το κρατήσω έτσι.. το πράγμα είναι lightining fast.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καμιά φορά αργεί ή κολλάει και θέλει ριστάρτ(Και όλα αυτά γιατί η Intel δεν έχει φροντίσει να φτιάξει το installer της όπως πρέπει).Δεν υπάρχει κάτι άλλο, τα υπόλοιπα πέρα από τους οδηγούς είναι στην πρώτη σελίδα του τόπικ.

• Like 1

Ερώτηση: να κάνουμε στον Evo 128 αναβάθμιστη το firmware ή να κρατήσουμε την βασική αρχή ότι

ότι δουλευει σωστά δεν το πειράζουμε;

Οι περισσότεροι κάνουν update όποτε δουν ότι υπάρχει διαθέσιμο. Κι εγώ μέσα σε 1 μήνα και κάτι που τον λειτουργώ, 2 φορές έκανα update το firmware. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα γίνεται, πρέπει να είσαι πολύ γκαντέμης για να σου τύχει στραβή. Μετά ένα restart και τέλος. Ντακς τώρα άμα φοβάσαι τόσο, δικό σου θέμα.

Τις καλύτερες επιλογές για τo Magician που τις βρίσκω;

Για tweaks λίγο πιο ολοκληρωμένα δες λίγο εδώ στο post μου.

(κι αν δεν έχεις θέμα με τη RAM και την επεξεργαστική ισχύ σου, κάν' το enable. Όταν έγραψα το πριν κανα μήνα το pm το είχα disabled, αλλά με λίγο διάβασμα κι info πείστηκα. Όλα κομπλε.)

Λοιπόν κάνω τα πράγματα που μου παραθέτει ο GiOrGoSk21 στο Spoiler του τότε μηνύματος του.

ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΙΟΥΜΠΙΚΟ:

Έτσι όπως το έχουν κάνει το Samsung Magician.. ΠΟΤΕ είναι πραγματικά Enabled κάτι; Στο ACTIVATE ή στο DEACTIVATE; O.O

Επίσης με το Superfetch τι να κάνω; Και αν θέλει τελικά Disable να το κάνω και από εκεί και από το Configuration των W7 με τον Hardcore τρόπο;

ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΙΟΥΜΠΙΚΟ:

Έτσι όπως το έχουν κάνει το Samsung Magician.. ΠΟΤΕ είναι πραγματικά Enabled κάτι; Στο ACTIVATE ή στο DEACTIVATE; O.O

Χαχα really; :D

Όταν γράφει ACTIVATE είναι  disabled βρε. Οπότε αν πατήσεις ACTIVATE θα γίνει enabled.

Επίσης με το Superfetch τι να κάνω; Και αν θέλει τελικά Disable να το κάνω και από εκεί και από το Configuration των W7 με τον Hardcore τρόπο;

Γνώμη μου να είναι disabled. Όπως επίσης και η γνώμη του Magician.

Και στο 2ο, ναι.

• Like 1

To Superfetch είναι άχρηστο feature στους SSD με τα seek times που έχουν, συχνά το απενεργοποιούν και τα windows από μόνα τους μόλις αναγνωρίσουν τον SSD.

Παρ'όλα αυτά, και enabled να το αφήσεις, δεν θα αντιληφθείς καμία διαφορά κάπου.

• Like 1

Κάτι άλλο. Στα Page File, τι να βάλω για τους άλλους δίσκους; Το είχα ρυθμίσει πριν χρόνια (στο τελευταίο μου 4mat) και δεν θυμάμαι καν τι έβαζα.. να τα αφήσω στο System ή No Page file και στους υπόλοιπους 5 HDD που διαθέτει το σύστημα; :P

Αν ισχύει το hardware που βλέπω στην υπογραφή σου (οπότε έχεις 4GB RAM), εγώ θα έβαζα 4GB εως κι 6GB pagefile, με το 1GB στον SSD και τα υπόλοιπα σε έναν απ' τους HDDs. Δεν είναι ανάγκη να βάλεις και στους 5, να ξέρεις.

Άρα 1000 - 1000 στον EVO 120GB και 5000 - 5000 στον 2TB που έχω να είμαι σίγουρη.

Αν όλα καλά, χίλια ευχαριστώ. Μου έχει πονέσει 2 μέρες το κεφάλι να ψάχνω την κάθε μικρή λεπτομέρεια, διότι έκανα και το Format και δεν θέλω να γίνει ούτε λαθάκι.

Να είστε καλά και οι 2. Έχω πραγματικά απίστευτες ταχύτητες και στο άνοιγμα και στο κλείσιμο. 3 φορές καπάκια το κάνω, έτσι να πάει στο διάολο να το χαρώ.

Μακάρι να τον κρατήσω ακέραιο αυτόν τον ρυθμό.

Λόγω καινούριου συστήματος θα χρειαστεί να κάνω format και να ξαναβάλω τα win7 αλλά επειδή δεν μου έχει ξανατύχει με τον SSD κάνω κανονικά format όπως πάντα ή θέλει secure erase?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...