konstantinos77 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Το superfetch αστο ανοιχτο ,τσαμπα παιδευεσαι σε τοσο βαθος δεν εχει νοημα .Ασε που βοηθαει στο performance .Deactivate κανεις στοιχεια που επηρεαζουν σε μεγαλο ποσοστο το reliability που ειναι το indexing και το οptimise drives ,τα υπολοιπα imho δεν ειναι σωστο να τα πειραζεις .Ακομα και το indexing δεν προτεινεται απο το magician να το απενεργοποιησεις αν προσεξες αλλα οκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Το optimize drives χρειάζεται, ξαναδιάβασε τι έγραψα.Είναι φτιαγμένο και για τους SSD.Το magician λέει τι προτείνει, όχι τι είναι καλύτερο, το μέγιστο θα το πετύχεις μετά από δοκιμές που θα κάνεις ο ίδιος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konstantinos77 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Οπου και αν εχω διαβασει το optimise drives προτεινουν να το εχεις στο disable οχι γιατι δινει ή αφαιρει κατι αλλα για την διαρκεια ζωης του ssd και καλα ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Κοιτάς παλιούς οδηγούς, στα 8.1 είναι βελτιωμένο και είναι μια χαρά για SSD.Εμένα μου είχαν πέσει τα write και μόλις έκανα optimize επανήλθε στα φυσιολογικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konstantinos77 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Αν ειναι ετσι να το ξανακανω enabled κανενα προβλημα .Ισχυει το ιδιο και για το windows search ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Όχι, το windows search disabled όπως και το indexing. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FLOOFLIS Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Psycho_Warhead, on 14 Dec 2013 - 01:24 AM, said: The SSD Optimization Guide Ultimate Windows 8 (And Win7) Edition Εκτός από τα γνωστά που υπάρχουν στην πρώτη σελίδα έχει και κάποια έξτρα για όσους θέλουν further optimization.Τώρα το superfetch θέλει δοκιμή από το χρήστη, άλλοι λένε ότι είναι καλύτερα στο On άλλοι λένε στο Off, προσωπικά το δοκιμάζω ακόμα.Επίσης πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείται το SSD optimization των windows, μου είχε πέσει απίστευτα το Write Seq/Iops και μόλις το έτρεξα ανέβηκε ξανά στα αρχικά επίπεδα. 'Εχω τον 840 evo 120 gb και ακολούθησα τον οδήγο. Με rapid mode πρίν είχα επιδόσεις 1150/1150 σε read/write. Μετά όμως απο τις αλλαγές το read έχει πέσει στο 300-400! Το κακό είναι οτι άλλαξα πολλά ταυτόχρονα και δε ξέρω τι απο αυτά το επηρέασε τόσο πολύ ώστε να το ξανακάνω enable.. καμμιά ιδέα ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Καταρχήν κλείστο το rapid mode, δεν προσφέρει τίποτα στο μάτι, μόνο στα benchmarks.Δεύτερον, μήπως άλλαξες θύρες στον SSD και τον έβαλες σε άλλο controller(Π.χ Marvell) ? Τα υπόλοιπα δεν υπάρχει περίπτωση να σου έριξαν τις επιδόσεις. Το σημαντικότερο όλων βέβαια είναι να έχεις εγκατεστημένους τους Intel chipset drivers και το τελευταίο Intel RST. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FLOOFLIS Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2013 Psycho_Warhead, on 15 Dec 2013 - 9:12 PM, said:Psycho_Warhead, on 15 Dec 2013 - 9:12 PM, said: Καταρχήν κλείστο το rapid mode, δεν προσφέρει τίποτα στο μάτι, μόνο στα benchmarks.Δεύτερον, μήπως άλλαξες θύρες στον SSD και τον έβαλες σε άλλο controller(Π.χ Marvell) ? Τα υπόλοιπα δεν υπάρχει περίπτωση να σου έριξαν τις επιδόσεις. Το σημαντικότερο όλων βέβαια είναι να έχεις εγκατεστημένους τους Intel chipset drivers και το τελευταίο Intel RST. Ναι τελευταίους drivers έχω + είναι στον intel controller. Δεν έχω marvell έτσι και αλλιώς. Δεν πείραξα εξάλου τίποτα απο θέμα hardware. Δεν διαφωνώ οτι το rapid είναι overkill πάντως είναι "τσάμπα" επιδόσεις και όπως και να το κάνουμε με.. πείραξε! Θα το πάω βήμα βήμα τι να κάνω.. Edit : Λοιπόν μόλις έκανα το hibernation ξανά enable το sequential read "έπιασε" τις παλιές τιμές 1000+ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Ξανατρέξε τα τεστάκια με κλειστό το rapid, γιατί σου ξαναλέω ότι δεν προσφέρει τίποτα στο μάτι εκτός από τα νούμερα στα benchmarks συν ότι σου τρώει 1GB μνήμης και σε περιπτώσεις load σου τρώει και επεξεργαστή.Άσε που και στο μάτι λένε κάπου γίνεται πιο γρήγορος με το rapid και κάπου πιο αργός σε σχέση με non-rapid mode.Το καλύτερο είναι να κάνεις εσύ ο ίδιος δοκιμές, ας πούμε boot time, load time στα games κλπ και να δεις που είναι καλύτερα. Τώρα το hibernation δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σου έκοβε τις επιδόσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Μόλις αγόρασα τον EVO, και προσπαθώ μέσα στην όλη ζαλάδα της ημέρας.. να καταλάβω τα πεταμένα Windows 8.1 έτσι όπως τα κάναν, δε μπορώ να βρίσω κιόλας. Έβγαλα το IDE και έβαλα AHCI. Έκανα την εγκατάσταση ΠΑΝΩ στον SSD (χωρίς Format, απλά κλικ για να κάνει Allocate).Μπήκα μέσα και ξεκίνησα να βάζω Random πράγματα/προγράμματαΈβαλα το Magician (τώρα θα διαβάσω τι πρέπει να κάνω..)Και έφτασα στο σημείο που λέει για τα Intel Drivers® 7 Series..Εγώ δεν έχω ούτε καν τέτοια Drivers.. Τα του Chipset τα έβαλα όμως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Federacion Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δεν ξέρω να σε βοηθήσω δυστυχώς.. Ερώτηση: να κάνουμε στον Evo 128 αναβάθμιστη το firmware ή να κρατήσουμε την βασική αρχή ότι ότι δουλευει σωστά δεν το πειράζουμε; (έβαλα το rapid mode κάπως πιο γρηγορα μου φαίνονται όλα...μήπως αυθυποβάλομαι; ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Τις καλύτερες επιλογές για τo Magician που τις βρίσκω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Εξαρτάται τι θες, έχεις 3 προεπιλογές.Αφού περάσεις το intel chipset drivers με αυτή τη διαδικασία διαφορετικά δεν μπαίνουν σωστά, περνάς και το τελευταίο Intel RST. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AiWaaa Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2013 Δοκιμάζεις και βλέπεις τι σου ταιριάζει περισσότερο. Πχ εγώ έχω maximum reliability 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα