GiOrGoSk21 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Έχεις κάνει στα Windows το registry fix που χρειάζεται ΠΡΙΝ πας στο BIOS για να αλλάξεις σε AHCI mode; Μήπως δεν το έχεις κάνει και φταίει αυτό; Και γενικά το σωστό είναι πρώτα να βάλεις το AHCI mode και μετά τα κάνεις όλα τα tweaks που θες. Κι άντε τα tweaks οκ πες, τους drivers της Intel όμως που λέω στο παραπάνω ποστ μου να τους περάσεις αφού πρώτα έχεις μπει σε AHCI mode. Στο BIOS, ποιες είναι οι 2 επιλογές που λες; Όσο για το Hot Plug, αν δεν συνδέεις και αποσυνδέεις συχνά το δίσκο απ' το κουτί με το pc σε λειτουργία (κάτι που δεν το νομίζω, ειδικά εφόσον μιλάμε για τον κύριο δίσκο που έχει πάνω το λειτουργικό), άφησέ το disabled. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
harmem2001 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Nαι, ειχα κανει το registry fix πριν το bios και τους drivers τους περασα τωρα πριν απο λιγο. Δεν αλλαξε κατι. Το προβλημα ειναι οτι στο μπουταρισμα δε βρισκει το αρχειο στον ssd, δε βρισκει dvd και παει στην τριτη επιλογη που μαλλον ειναι επιλογη δικτυου γι΄αυτο και εμφανιζει αυτο το μηνυμα του mac address. Πρεπει εγω να μπω στο bios και να ορισω να μπουταρει απο την αποθηκη. Θα δοκιμασω τωρα με το dvd των win να κανω ελεγχο repair της εγκαταστασης στον ssd μηπως μου διορθωσει το λαθος και δημιουργησει ξανα το αρχειο που χαθηκε. Νομιζω οτι το προβλημα ξεκιναει απο το γεγονος οτι οταν εκανα install τα win7, για αγνωστο λογο το μικρο partition των 100 mb του συστηματος μου το δημιουργησε οχι στον ssd που εβαλα το λειτουργικο αλλα στο δισκο αποθηκη. Τωρα μαλλον με την αλλαγη σε achi κατι χαθηκε και μαλλον κατι διαβαζει απο το μικρο partition της αποθηκης που ειναι σχετικο με το μπουταρισμα των win. Ακυρο αυτο για τις δυο επιλογες. Λαθος δικο μου. Εννοω το hot plug. Προσπαθησα να λυσω το προβλημα με το repair αλλα δε μου εμφανιζε καν το λειτουργικο του ssd και μου ζητουσε drivers για τον ssd. Οποτε κατεφυγα στην κλασικη και σιγουρη λυση του φορματ αφου ομως πρωτα αυτη τη φορα αποσυνδεσα το δισκο αποθηκη και εκανα install μονο μ´ ενα δισκο πανω για να μη γινει μπερδεμα ξανα. Εκανα φορματ και στο μικρο partition του δισκου αποθηκη και ολα καλα. Τωρα πρεπει να τα περασω ολα παλι απο την αρχη αλλα τουλαχιστον με achi ενεργοποιημενο πριν το install των win 7 και χωρις να εχω κανει ακομη κανενα tweak, το μπουταρισμα του ssd δεν εχει καμια σχεση με το προηγουμενο. Τωρα μπουταρει σφαιρα!!! Τελος καλο, ολα καλα !! Sent from my iPhone using InsomniaΚαι κατι τελευταιο παρακαλω.. Τις ενημερωσεις των windows τις ενεργοποιουμε κανονικα; Χρειαζονται πραγματικα ή τσαμπα χωρο τρωνε απο τον ssd ? Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiOrGoSk21 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Άμα τα έχεις αυθεντικά τα Windows κάνε update, δεν κάνει κακό, ίσα ίσα... Τώρα αν θες τα download και το install των updates να γίνεται αυτόματα ή να το κάνεις εσύ manually, το ορίζεις όπως σου αρέσει. Αν είναι σπασμένα, συνήθως απενεργοποιούμε το Windows update και, αν θέλουμε updates, τα κάνουμε manually. Αλλά κι εκεί θέλει προσοχή στο ποια updates να περνάς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
harmem2001 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Σπασμενα, αρα τις κοβω εντελως!!! Ευχαριστω πολυ!! Sent from my iPhone using Insomnia Μετα την εγκατασταση των win 7 ultimate 64 bit, των drivers, καποιων utilities απο το cd του motherboard και kaspersky internet security, εχω ελευθερο χωρο μονο 67,3 gb στο ssd. Αυτο ειναι λογικο; Και την πρωτα φορα ειχε συμβει κατι αναλογο, ετρεξα το TFC που καθαριζει temp files και ο διαθεσιμος χωρος ανεβηκε καπου στα 82 Gb απο τα 111. Στη δευτερη εγκατασταση εκανα παλι το ιδιο, κατι εγραψε για μεγεθος αρχειων που θα σβησει (δεν προλαβα να δω) αλλα νομιζω δεν αδειασε καθολου. Οσες φορες και να το τρεξω δε σβηνει τιποτα. Δεν ειναι λογικο να εχω μονο 67/111 στον ssd. Τι προτεινετε να κανω; Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
harmem2001 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Λυθηκε το προβλημα μου αφου εκανα ολα τα tweaks. Τωρα εχω 87 Gb free space. Με καθε εναρξη των win οταν μπαινω στην επιφανεια εργασιας εμφανιζεται ενα μηνυμα του. Μagician για το αν θελω να κανει αλλαγες στον υπολογιστη μου. Ειναι φυσιολογικο αυτο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiOrGoSk21 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2013 Ναι φυσιολογικό είναι. Είναι ρυθμισμένο να ξεκινάει στο startup το Samsung Magician, οπότε το βλέπουν τα Windows και πετάνε μήνυμα. Αν θες βέβαια το βγάζεις από το startup, δεν είναι απαραίτητο να τρέχει. Ή μπορείς και να κλείσεις τα μηνύματα αυτά από το User Account Control Settings αλλά με δική σου ευθύνη, καθώς δε θα λαμβάνεις καθόλου προειδοποιητικά μηνύματα όταν πάει να γίνει μια αλλαγή στα Windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katsikoula Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 παιδιά αγόρασα τον Samsung 840 Evo 250GB και εγκατέστησα αυθεντικό Windows 8.1 με ACHI εξαρχής από το BIOS. πριν καν εγκαταστήσω κάποιο πρόγραμμα και αφού έκανα τα tips του αρχικού post, είπα να τρέξω ένα benchmark με τα παρακάτω αποτελέσματα: http://prntscr.com/287iyu εδώ να σημειώσω ότι το Chipset είναι X58 και ο SSD είναι σε Sata 2. είναι καλές οι ταχύτητες? νομίζω ότι αν εξαιρέσουμε το Seq., οι υπόλοιπες μετρήσεις δεν είναι και τόσο καλές... τι μπορεί να φταίει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 ότι οι ταχύτητες που αναφέρει ο κατασκευαστής είναι για sequential κι όχι για άλλα μεγέθη αρχείων 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 βγήκε Magician 4.3, πλέον έχουν Rapid Mode κι οι 840 Pro... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Ο ναι Υπερδιαπλασιάστηκε το read..Single 840 Pro 128GB. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gεεckin0s Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 βγήκε Magician 4.3, πλέον έχουν Rapid Mode κι οι 840 Pro... Έχω τον 840 pro.Μπορείς να μου εξηγήσεις τι είναι το Rapid Mode και ποια τα πλεονεκτήματα?Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Έχω τον 840 pro.Μπορείς να μου εξηγήσεις τι είναι το Rapid Mode και ποια τα πλεονεκτήματα?Ευχαριστώ. http://techreport.com/review/25282/a-closer-look-at-rapid-dram-caching-on-the-samsung-840-evo-ssd Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gεεckin0s Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δηλαδή αυξάνεται το read speed (όπως λέει η samsung).Διαφορά στο boot των windows και των προγραμμάτων δεν υπάρχει.Επίσης χρησιμοποιεί μέχρι και 1GB μνήμης.Επιπλέον απ'ότι βλέπω διπλασιάζει περίπου το sequential read και write speed.Τα λέω σωστά?Θεωρείτε ότι αξίζει να είναι ενεργοποιημένο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Ουσιαστική διαφορά δεν υπάρχει, μόνο για τα νούμερα στα benchmarks.Κάπου μπορεί να είναι πιο γρήγορος και κάπου πιο αργός(Σε σχέση με το default mode). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 The SSD Optimization Guide Ultimate Windows 8 (And Win7) Edition Εκτός από τα γνωστά που υπάρχουν στην πρώτη σελίδα έχει και κάποια έξτρα για όσους θέλουν further optimization.Τώρα το superfetch θέλει δοκιμή από το χρήστη, άλλοι λένε ότι είναι καλύτερα στο On άλλοι λένε στο Off, προσωπικά το δοκιμάζω ακόμα.Επίσης πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείται το SSD optimization των windows, μου είχε πέσει απίστευτα το Write Seq/Iops και μόλις το έτρεξα ανέβηκε ξανά στα αρχικά επίπεδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα