peris72 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2013 Σήμερα εγκατέστησα τον Samsung Evo 120 GB στο laptop και τα αποτελέσματα μου φαίνονται υπερβολικά καλά ή δείχνουν ότι θέλουν τα προγράμματα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viper2005 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Δεν είμαι σίγουρος που να κάνω την ερώτηση γιαυτο και την κάνω και εδώ: Θα κάνατε ενα mirrored volume of 2 ssd για να βάλετε κάποια vm σε οχι επαγγελματικό περιβάλλον? Thanks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HeavySmok Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, μόλις παρέλαβα τον Samsung 120Gb Sata III 840 EVO. Έκανα εγκατάσταση τα windows 8 32bit. Αλλά έχω πρόβλημα με το Magician, αν και τον βλέπει και μου κάνει το benchmark στην αρχή (όταν ανοίγω το πρόγραμμα) μου λέει πως δεν υπάρχει δίσκος ssd στο σύστημα. Αλλά τον αναγνωρίζει στην παρακάτω εικόνα. Όπως τον βλέπει και το σύστημα. Η μητρική έχει 6 θύρες Sata II και έχω συνδέσει στην πρώτη τον ssd και σε μία άλλη έναν παλιό που έχω. Τα αποτελέσματα για sata II νομίζω πως είναι καλά γιατί απ'ότι έχω καταλάβει πέφτουν στο μισό σε σχέση με sata ΙΙΙ. Η μητρική μου είναι αυτή: http://www.msi.com/product/mb/K9N-SLI-Platinum.html Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2013 από HeavySmok Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viper2005 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 ερωτηση αυτα τα νουμερα ειναι ασχημα για εναν vertex2? thanks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 τρέξε ένα ΑΤΤΟ για σιγουριά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
viper2005 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2013 normal φαίνονται... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nek4d Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Καλησπέρα, μόλις παρέλαβα τον Samsung 120Gb Sata III 840 EVO. Έκανα εγκατάσταση τα windows 8 32bit. Αλλά έχω πρόβλημα με το Magician, αν και τον βλέπει και μου κάνει το benchmark στην αρχή (όταν ανοίγω το πρόγραμμα) μου λέει πως δεν υπάρχει δίσκος ssd στο σύστημα. ... Η μητρική μου είναι αυτή: http://www.msi.com/product/mb/K9N-SLI-Platinum.html Το magician εχει προβλημα με τις παλιες μητρικες που δεν υποστηριζουν ahci. Μην αγχωνεσαι, παιζει μια χαρα και ετσι το μηχανακι. Σε νεα μητρικη με ahci θα παιζει καλυτερα, αλλα σε σχεση με τον μηχανικο που ειχες πριν, σιγουρα "πεταει". (Υπαρχουν αλλα εργαλεια και οδηγοι για βελτιοστοποιηση παραυτα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HeavySmok Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2013 Το magician εχει προβλημα με τις παλιες μητρικες που δεν υποστηριζουν ahci. Μην αγχωνεσαι, παιζει μια χαρα και ετσι το μηχανακι. Σε νεα μητρικη με ahci θα παιζει καλυτερα, αλλα σε σχεση με τον μηχανικο που ειχες πριν, σιγουρα "πεταει". (Υπαρχουν αλλα εργαλεια και οδηγοι για βελτιοστοποιηση παραυτα). Σε ευχαριστώ για την απάντηση, σε σχέση με τον μηχανικό όντως πετάει. Θα μπορούσες να μου αναφέρεις τα εργαλεία ή κάποιον οδηγό για βελτιστοποίηση ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rosspy Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2013 αντιγραφω αυτουσια την ερωτηση μου απο το θεμα του samsung evo(κλειδωσε μονο οτι εχει σχεση με τις παραγγελιες) εαν κανω εγκατασταση απο την αρχη κ πριν απο αυτη εχω αλλαξει σε ahci mode,εν συνεχεια οταν θα κανω boot κ θα θελω να επιλεξω τον παλιο hdd δισκο με τα xp θα μπορω να τον επιλεξω κανονικα ή θα υπαρχει καποιο προβλημα εξαλλου δεν εχω βρει καποια λυση για το πως να επιλεγω αναμεσα τους(δεν βρισκω τετοια επιλογη στο bios) πριν το boot,απλως αποσυνδεω αυτον που δε θελω να φανταστω οτι πρεπει να μπαινω στο bios καθε φορα κ να επιλεγω αναλογα ποιον δισκο θελω να τρεξω απο sapa(ή καπως ετσι) σε ahci για πειτε αν ειναι να ξανακανω install Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pagratios Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Μόλις σέταρα τον samsung 840 evo 120 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geopro Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Οι πρώτες μέρες "συμβίωσης" με τον Samsung 840 EVO 120GB κυλούν αρκετά ομαλά.Αν και χωρίς ahci ,λόγω ασυμβατότητας της μητρικής, είμαι αρκετά ευχαριστημένος.Η κλωνοποίηση του λειτουργικού από το hdd στον ssd έγινε πανεύκολα με το migrate της Samsung.Το μόνο παράξενο είναι ότι κατά την εκκίνηση των windows 7 64 bit ultimate (ελληνικά) , χάθηκε το γραφικό περιβάλλον με τις περιστρεφόμενες "σφαίρες" που καταλήγουν στο σχηματισμό της σημαίας των windows 7.Αυτό αντικαταστάθηκε με το μήνυμα "Windows starting" (από που το βρήκε άραγε και την "μπάρα" που "φορτώνει"Έκανα κάποιες δοκιμές με το GParted live cd ,ξετικαροντας το boot flag από την πολύ μικρή κατάτμηση των 100 ΜΒ (η οποία είχε δημιουργηθεί στην αρχική αρχική εγκατάσταση των windows 7 ) και τικαροντας το boot στον κυρίως τόμο του C.Αυτό δεν απέδωσε και το αποτέλεσμα ήταν να μην "μπουταρει" με αυτή τη ρύθμιση.Οπότε επέστρεψα πίσω στις αρχικές ρυθμίσεις ,βαζοντας boot flag στην πολύ μικρή κατάτμηση των 100 ΜΒ Ούτε και η επιδιόρθωση εγκατάστασης με το dvd των windows απέδωσε καρπούς .....Γνωρίζει κανείς πως θα καταφέρω να έχω το "κανονικό περιβάλλον εκκίνησης" (με τις περιστρεφόμενες "σφαίρες") ή μήπως κακώς ασχολούμαι ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zvarthangalos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Με μητρική αυτή http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3258#ov που υποστηρίζει AHCI SATA III 6Gbps έχω τα παρακάτω αποτελέσματα με τον 840 EVO 120 GB είμαι σε καλό δρόμο η κάτι δεν πάει καλά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GiOrGoSk21 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Παρακάτω και τα δικά μου νούμερα, από Samsung Magician, AS SSD, ATTO, CrystalDiskMark. (Νέο PC, Samsung EVO 120GB πάνω σε μητρική ASUS H87 PRO, Windows 7 Ultimate SP1 64bit) 1). Με Rapid Mode disabled: 2) Με Rapid Mode enabled: Επίσης, κάποια στιγμή νομίζω ότι πρέπει να εμπλουτιστεί λίγο το 1ο ποστ του topic με λίγα ακόμα πραγματάκια που αντικειμενικά κάνουν καλό στον SSD. Έγινε κι ένας μικρός χαμός με το Samsung EVO τις προάλλες με την προσφορά του πλαισίου και τσίμπησαν όλοι SSD, οπότε υπήρξαν κια πολλά posts με ερωτήσεις για tweaks κλπ. Προς το παρόν παραθέτω σε spoiler (για να μην γίνει σεντόνι προφανώς) τις ρυθμίσεις που έκανα εγώ και τις έστειλα σε pm σε ένα μέλος του forum που μου ζήτησε λίγη βοήθεια. Ορίστε. Καταρχήν, αν δεν έχεις κάνει firmware update στον ssd, να το κάνεις. Μέσα από το Samsung Magician γίνεται κι αυτό με ένα κλικ. Επίσης πέρνα και τους drivers της Intel, αν δεν το έχεις κάνει: https://downloadcent...® RST)&lang=eng (κατέβασε το SetupRST.exe). Όσον αφορά τις ρυθμίσεις τώρα... Τσέκαρε αρχικά αυτό που λέει για το trim εδώ (εκεί που λέει δλδ Πώς μπορούμε να δούμε αν το trim είναι ενεργοποιημένο από το λειτουργικό; και Πώς βλέπουμε αν το trim είναι ενεργοποιημένο από τον δίσκο; ). Μετά στο Samsung Magician, πας στο OS Optimization--->Advanced. Κάνε το Hibernation Mode Deactivate, εκτός κι αν χρησιμοποιείς το hibernation και σου χρειάζεται. (Manually μπορείς να το κάνεις κι όπως περιγράφεται στο βήμα 7 εδώ.) Κάνε το Indexing Service/Search Deactivate. Στο παραπάνω link του insomnia με τις ρυθμίσεις, αναφέρεται ο manual τρόπος. Κάν' το εσύ απ' το Samsung Magician και πήγαινε μετά και τσεκαρέ το για επαλήθευση στον SSD σου --> Properties και δεν αν είναι ξεκλικαρισμένο το "Allow files on this drive to have contents indexed in addition to file properties". Επίσης στο Control Panel-->All Control Panels--> Administrative Tools--> Services βρες το "Windows Search"-->Properties και καν' το stop και disabled, αν δεν είναι ήδη. Κάνε το Prefetch/Superfetch Deactivate. Επαλήθευση: Πήγαινε μετά πάλι στα Services και δες αν είναι disabled το "Superfetch" και μετά αυτό (εκτός απ' την παράγραφο που λέει για Write-Cache Buffer Flushing προφανώς). Τα Write Cache Buffer και Write-Cache Buffer Flushing εγώ θα πρότεινα να μην τα πειράξεις. Εγώ στη μόνη περίπτωση που ίσως έκανα Deactivate το Write-Cache Buffer Flushing (μόνο αυτό, το άλλο πάλι δε θα το πείραζα) θα ήταν αν είχα το pc πάνω σε ups, που αυτή τη στιγμή δεν έχω για το νέο μου pc. Τα υπόλοιπα τα κάνεις μόνος σου, απλά το Samsung Magician σε πάει αμέσως στο αντίστοιχο παράθυρο όταν πατάς το "shortcut". Κάνε απενεργοποίηση του System Restore, όπως περιγράφεται στο link του insomnia. Και μετά κάνεις αυτό που λέει εδώ για το Defragment. Ο SSD, λόγω μηδενικού χρόνου απόκρισης, δεν έχει ανάγκη την ανασυγκρότηση. Κι όχι μόνο αυτό... Η ανασυγκρότηση κάνει και κακό στον SSD γιατί κάνει πολλά reads και writes (κυρίως το 2ο είναι το κακό) στο δίσκο, μειώνοντας τη ζωή και το performance του δίσκου. Γι' αυτό πάντα προτείνεται να το κλείνουμε και να μην κάνουμε ποτέ manually ανασυγκρότηση. Επίσης για το pagefile, αν έχεις πολλή RAM πάνω, το απενεργοποιείς. Διαφορετικά καλό είναι να υπάρχει. Εγώ προσωπικά είμαι με 8GB RAM (ντακς δεν είναι και λίγα, πολλοί άλλοι με τόση RAM το απενεργοποιούν) κι έχω βάλει 1GB στον SSD κι άλλα 3GB στο μηχανικό HDD που έχω πάνω (δες εδώ πως). Άλλοι πάλι βάζουν μόνο στον HDD. Δική σου η απόφαση. Και βέβαια, να κάνεις αυτό που λέει στο link του insomnia: γ. Firefox - χρήση της μνήμης ως cache αντί του σκληρού. Εναλλακτικά, άλλαξε τοποθεσία στον profile folder του firefox και πήγαινέ τον στον μηχανικό σου δίσκο (δες εδώ κι εδώ). Έγω έχω κάνει το 2ο, αλλά αν δω ότι μένει πολλή RAM ανεκμετάλλευτη, θα κάνω το 1ο. Εννοείται ότι το ίδιο πρέπει να κάνεις και για οποιονδήποτε άλλο browser χρησιμοποιείς. Τέλος, κάνε αυτό που λέει εδώ στο βήμα 12 (αν και θεωρώ έχει λίγη εως καμία σημασία). Απλά μετά άλλαξε και το χρόνο που θες εσύ για την Οθόνη (Display) , γιατί στο προφίλ αυτό νομίζω βάζει στην Οθόνη 15λεπτά από default. Αυτά. Τώρα στο Samsung Magician υπάρχει και το OP(Over Provisioning), αν θες κάν' το στο Recommended ποσοστό 10% (ή γενικά από 7 εώς 20 maximum, αλλά οι περισσότεροι βάζουν το 10%), απλά θα σου φάει τόσο ποσοστό του δίσκου(το κάνει unallocated). Αν έχεις ανάγκη το χώρο, δεν πειράζει, μην το κάνεις. Δεν είναι και τίποτα εξαιρετικά τρελό, είπαμε. Τέλος είναι και το Rapid Mode. Το οποίο τρώει ένα ποσοστό της RAM και επεξεργαστική ισχύ. Αυτό το βλέπεις και μόνος σου στη στήλη Required. Αυτό δεν είναι ξεκαθαρισμένο αν είναι καλό ή κακό να το έχουμε enabled. Αρκετοί το έχουν enabled, επίσης αρκετοί όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εκτινάσσει τα νούμερα αν δεις τα benches ή τεστάρεις κι εσύ τον δικό σου. Εγώ προσωπικά δεν το έχω enabled, ίσως το βάλω κάποια στιγμή. Δίνει εντυπωσιακά νούμερα πάντως. **Και κάτι τελευταίο που ξέχασα να αναφέρω πιο πάνω, καλό είναι να αλλάξεις και τον TEMP folder των Windows και να τον πας σε 2ο δίσκο μηχανικό. Δες εδώ πως γίνεται. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2013 από GiOrGoSk21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
harmem2001 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Καλημερα σ´ ολους!! Εχω εναν samsung 840 evo 120gb και γενικα νομιζω οτι bootαρει αργα τα win7 ultimate 64 bit. Χθες ετρεξα πρωτη φορα το samsung magician. Ειδα εκει οτι δεν ηταν ενεργοποιημενο το achi mode, στο sata interface δεν ελεγε τοποτα και διπλα στο OS Optimazation λεει "not configured" . Πριν απο λιγες ημερες ειχα κανει καποιες αλλαγες απ´ αυτες που αναφερονται στο πρωτο post και σημερα συμπληρωσα με οδηγιες-tweaks που υπαρχουν στο post του φιλου πιο πανω, με σκοπο να τρεχει πιο γρηγορα ο ssd. Μετα τις σημερινες τελευταιες αλλαγες, εκανα restart με σκοπο να μπω στο uefi για να αλλαξω το ide σε achi. Παρατηρησα οτι εκανε πολυ αργο shut down και καποια στιγμη εκανε πραγματι το restart ζητωντας αν θελω να μπω σε safe mode. Πραγματι ετρεξα το safe mode και στη συνεχεια απλα εκανα restart. Στη ουσια δηλαδη μπηκε στο safe mode και αμεσως εκανα restart για να μπω στο uefi. Στη συνεχεια αλλαξα το ide σε achi και εκανα save. Κανωντας restart λοιπον δεν bootαρει καθολου απο τον ssd. Βγαζει ενα μυνημα για mac address ο κερσορας αναβοσβηνει και γυριζει σα να μετραει κατι και τρεχει το uefi bios utility. Απο εκει λοιπον αν δωσω προτεραιοτητα στο dvd , τρεχει κανονικα το dvd των win7 αλλα οταν οριζω να bootαρει απο τον ssd μπαινει παντα στο uefi, ενω πριν οταν οριζα τον ssd bootαρε κανονικα. Πειραματιζομενος παρατηρω οτι bootαρω στα windows τελικα μονο αν μεσω του uefi bios επιλεξω απο το boot menu, τον αλλο δισκο μου, που στην ουσια ειναι η αποθηκη μου!! Ξεκινωντας τα windows, βγαινει ενα μηνυμα απο το magician ρωτωντας αν θελω να κανει το magician αλλαγες στον υπολογιστη μου και δινω ok. To anchi mode ειναι πλεον "on" διπλα στο sata interface λεει sata 6gb/s connected και μου μενει το OS Optimazation που παραμενει "not configured". Εχει καταλαβει καποιος τι συνεβη; Πως θα λυσω το θεμα του bootaρισματος; Πρεπει να μπαινω uefi και να οριζω το δισκο αποθηκη. Παιζει καποιο ρολο σ´ αυτο το μικρο partition των 100mb system reserved που δημιουργειται αρχικα απο τον δισκο αποθηκη; Απο εκει bootαρε και πριν δηλαδη; Αφου λυθει αυτο το θεμα, τι να κανω για το os optimazation? Στη μια φωτο ειναι το αρχικο μηνυμα πριν μπει στο uefi και μετα ειναι η μετρηση που εκανα στο magician και στο CrystalDisk Και κατι τελευταιο.. Στο uefi οταν εβαλα το achi υπηρχουν και δυο ακομη επιλογες. Τι βαζω εκει; Επισης στο hot plug κατω απο τον ssd τι βαζω; enable? Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα