Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

στα windows 8 πως κάνουμε απενεργοποιηση του digragmentation ??

Στα windows 8 εάν δεν κάνω λάθος αυτό γίνεται αυτόματα μόλις αναγνωρισθεί ο ssd

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators

στα win8 όταν τους κάνεις "defragment" στους SSDs, γράφει trimmed...

οπότε δεν ξέρω κατά πόσο κάνει πράγματι defrag κι όχι trim :P

Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα θέμα που έχω.. Αγόρασα τον SSD Samsung 840 Evo και προσπαθώ να κάνω boot από CD (έχω κάνει την επιλογή από τα bios) για τα windows και μου λέει ότι δεν βρίσκει συσκευή να bootαρει, ενώ με τον παλιό τον HDD κάνει boot. Τον δοκίμασα μετά τον SSD και ως εξωτερικό, με τον hdd εσωτερικό, και ενώ κάνει επιτυχής αναγνώριση δεν μου τον εμφανίζει.. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Ευχαριστώ.

Καλησπέρα πήρα ενα samsung 840 evo 120GB ειναι μέσα περασμένα τα windows 8.1 PRO x64 με 6GB RAM και 2 games ακολούθησα όλα τα βήματα και tips που αναφέρονται και έχω ενεργοποημένο και το rapid mode.
Η μητρική μου είναι η Αsus P5QL PRO οπότε ο ssd ειναι συνδεδεμένος σε sata 2  με ενεργοποιημένα achi mode smart trim και τα λοιπα τσεκαρισμένα όλα.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα μου η πρώτη φώτο είναι ακριβως μετα το format(χτές) με περασμένους drivers όσους ήταν συμβατοί τους άλλους του κατέβασε αυτοματα και περασμένο το RST που λέτε αλλα του 2009 αυτό που είχε το cd της μητρικής  και οι άλλες δύο μόλις πριν φώτο είναι πριν απο λίγο. 

Δεδομένου οτι είναι sata 2 η μητρική μου τι παίζει με την δευτερη και τριτη φώτο;

gallery_243582_778_75458.jpg

και η δεύτhttp ://www.insomnia.gr/uploads/gallery/album_778/gallery_243582_778_103501.jpg

gallery_243582_778_136244.jpg

δεύτερη και τρίτη φώτο 

Υ.Γ:Εντάξει απο ταχυτητα και απόρκιση σε οτιδήποτε σας χρήστης για το οτιδήποτε έμεινα φουλ ευχαριστημένος premiere cs6 after effect c6 όλα πάρα πολύ πιο γρήγορα τα windows ανοίγουν και είναι έτοιμα σε 8 δευτερόλεπτα μετα το logo της Αsus.Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για της προτάσεις σας γιατι με βάση αυτές πήρα αυτον τον δίσκο.

Θα στησω αυτες τις μερες ενα νεο κουτι και απο το παλιο θα κρατησω τους ssd.

Στον samsung 830 θα μπει το λειτουργικο και καποια προγραμματα και στον vertex καποια αλλα.

Χρειαζεται να κανω καποια προεργασια πρωτα (κανα secure erase κλπ) ή απλα να τους αδειασω, να τους βαλω στο νεο κουτι και να περασω τα windows (στον 830 στην προκειμενη)?

Καλημερα...Πηρα εναν τετοιο http://www.skroutz.gr/s/2506637/Samsung-840-Series-120GB-2-5-inch-SSD.html και εκανα format σε AHCI που ηταν ηδη ενεργοποιημενο και δεν εχω αλλαξει τιποτα δεν εχω βαλει ουτε drivers....Σε ενα test που εκανα εχω READ 385 και WRITE 176....

Τον πηρα απο ενα παιδι που εδινε μονο αυτον σφραγισμενο...Τα Drivers που λες απο το CD του ή της MB; Οι ταχυτητες ειναι καλες; θα κανω και τις ρυθμισεις που δινεται εδω στην πρωτη σελιδα...

Ποιο απο αυτα; https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=17882&ProdId=2101&lang=eng&OSVersion=Windows%207%20%2864-bit%29*&DownloadType=Software%20Archives

Και για το chipset ποιοι ειναι;

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&ProdId=816&DwnldID=20775&ProductFamily=Software+Products&ProductLine=Chipset+Software&ProductProduct=Intel®+Chipset+Software+Installation+Utility&lang=eng

για chipset είναι αυτοί, Intel® Chipset Device Software (INF Update Utility) 9.4.0.1026

αφού τους περάσεις βάζεις και τους τελευταίους Intel RST

Επεξ/σία από ThReSh

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...