Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είναι όντως τόσο πιο γρήγορος ο Samsung απ' τον Corsair στα χαρτιά;

http://www.anandtech.com/bench/Product/400?vs=742

According to this, αλλα και με οσα review/συγκριτικα διαβασα ειναι αρκετα πιο γρηγορος.

Οσον αφορα το προβλημα μου, εμενα η δικη μου (αυθαιρετη) υποθεση ειναι πως ειτε δεν "εκατσε" καλα το restore απο image που ειχε φτιαχτει με τον προηγουμενο δισκο, ειτε ο samsung 840 pro εχει εξ'ορισμου τοσο αισθητα πιο αργο bootime (πανω απο 4sec) απο τον force 3, το οποιο παντως αδυνατω να εξηγησω για ενα δισκο που σε ολων των ειδων τα bench tests εμφανιζεται απο λιγο εως πολυ γρηγοροτερος, αλλα παντα γρηγοροτερος. Αρα επειδη δυσκολευομαι να πιστεψω πως ειναι θεμα δισκου, μαλλον δεν θα μπορεσω να αποφυγω την γνωστη μεθοδο του... format.

Εχω φυσικα και την επιλογη να βαλω πισω τον force 3 (τον 840 δωραεαν τον πηρα και δεν με νοιαζει να τον αφησω εκτος λειτουργιας, ο force 3 αραζει σε συρταρι και παραμενει ετοιμοπολεμος) αλλα θαρρω οτι κανενας που ειχε αυτους τους 2 δισκους στα χερια του δε θα πηγαινε πισω στον force3, o oποιος για 2 χρονια που τον χρησιμοποιησα αποδειχθηκε τιμιοτατος και σβελτος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

καλησπερα σε ολους, θα ηθελα να ρωτησω επειδη ειναι να κανω φορματ και να βαλω τα 8αρια ισχυουν τα ιδια βηματα για τον ssd οπως καναμε και στα 7αρια; ευχαριστω

Σχετικα με το θεμα μου. Ο υπολογιστης μου εκτος απο τον main ssd εχει και εναν wd ezrx30 (3tb hdd). Μολις τον αποσυνδεσω το boot time γινεται σε χρονο 0 (καμια 11-12 δευτερολεπτα συνολο). Μολις τον συνδεσω θελει 30 δευτερολεπτα για boot.

Το περιεργο λοιπον ειναι, οτι με τον force 3 να κανει boot δεν ετρωγε αυτο το σκαλωμα ακομα και με τον wd ezrx30 συνδεδεμενο. Αντε ο force3 να εκανε 15-20sec boot με τον σκληρο συνδεδεμενο.

Δεν αλλαξα κατι στα καλωδια, ουτε και τη θεση των sata.

Αν θυμαμαι καλα sata0 τον 840 pro (εκει που ηταν προηγουμενως ο force 3 δηλαδη) και ο wd ezrx30 εκει που ηταν, νομιζω sata1.

Ohanispal δεν καταλαβες. Εννοω την αριθμηση των sata ports πανω στην μητρικη, που αν θυμαμαι καλα ετσι παεο. Αυριο θα δοκιμασω thresh και θα επανελθω.

Gigabyte z68 ud3 η μητρικη.

• Super Moderators

μην βάλεις δίσκο πάνω στον marvel controller πάντως, κάντον disable κιόλας από την στιγμή που δεν χρησιμοποιείται...

• Like 1

Ναι τους τελευταιους.

Γενικα keep in mind και εστιασε/εστιαστε στο οτι την ιδια στιγμη με το ιδιο cloned λειτουργικο (αρα settings hardware και software/drivers κλπ ειναι ολοιδια), ο corsair force 3 bootarei σε 15sec και ο 840 pro σε 30sec.

Ο δευτερος bootarei σε 10-12sec αν αποσυνδεσω τον wd30ezrx και δεν εχει κανενα προβλημα με τις επιδοσεις σε benches κλπ.

ΕΠισης στο 30sec booting του 840 pro, κατι σκαλιζει ο wd30ezrx στην starting screen των windows (εξαιτιας αυτου εχω το delay στο boot), και ακουω ενα "ηχητικο loop" απο τον Hdd καθολη αυτη τη διαρκεια. Τρ-τρ-τρ 5-6 φορες, σε ισα χρονικα διαστηματα και ολοιδιος θορυβος. Σαν κατι να προσπαθει να διαβασει και να παιρνει timeout. Οι δισκοι εχουν τρεξει chkdisk και ειναι οκ.

Αρα κολλαει ξεκαθαρα διαβαζοντας κατι απο τον wd. Το ερωτημα ειναι γιατι να κολαει με τον εναν ssd και οχι με τον αλλο. Περιεργα πραγματα.

Ισως, αν ξεβαρεθω, να του περασω καθαρο λειτουργικο γιατι αυτο ειναι cloned με windows backup&restore, απο τον ενα ssd στον αλλον. Απλα ειναι η περιεργεια που με τρωει, καθως ειναι απτα πλεον παραξενα προβληματα που εχω δει.

Feedback: Το προβλημα φαινεται πως προερχοταν απο το clone ssd to ssd. Με format και επανεγκατασταση win7/drivers στον samsung, το boot time επανηλθε σε φυσιολογικους χρονους αντιστοιχους του corsair force 3.

ανάμεσα στους Samsung 840 120 και 256, OXI pro και οι 2, είναι εμφανής η διαφορά ταχύτητας?

ειδικά σε γράψιμο, στη πράξη.

θα είναι σε laptop με sata2, i5 πρώτης γενιάς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...