Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κανονικά ναι.
Εμένα και στους δύο δίσκους επειδή ήθελα να κάνω Firmware update πριν κάνω RAID και δεν είχαν λειτουργικό μου έλεγε ότι δεν μπορεί, οπότε το έκανα από Boot. Θέλει να βλέπει λειτουργικό δηλαδή.

Πάντως μέχρι στιγμής στο Raid δεν βλέπω διαφορά από μονό δίσκο και μάλιστα από τον intel. Μάλιστα περισσότερη ταχύτητα έβλεπα πριν μιας και έκανα αντιγραφή από τον έναν SSD στον άλλον. Τώρα δεν έχω που να στείλω δεδομένα με τόσο μεγάλη ταχύτητα.
Αυτό που έλεγα πάντα για το Raid δηλαδή. Μόνο νούμερα στα Bench και αυτά μάλιστα μειώνονται στα 4K (ίσως λόγω Cluster size). 64 έχω βάλει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εχω εναν ocz octane 128gb sata3.

Στο προηγουμενο λαπτοπ με c2d και sata2 επιανα ~180mb write στο τωρινο με b980 + sata3 πιανω περιπου τις μισες ταχυτητες(αλλα τα read ειναι εκει που θα πρεπε) και στα δυο ειχα win8.

Το εχω ψαξει αρκετα και μαλλων καταληγω στο οτι φταινε οι drivers της intel (στο προηγουμενο ετρεχε με drivers των 8).

Δοκιμασα να τους κανω uninstall αλλα το μηχανημα crashare στο boot των win8.

Καμια ιδεα του πως μπορω να τους αλλαξω σε drivers των win8 αναιμακτα?

ρε παιδια αν μπορει καποιος να με βοηθησει ξερω οτι δν κανει να γινεται ανασυγκροτηση σε ssd αλλα εκανα απλα καποιες αναλυσεις και ιδου...201306102228.png επισης η αποδοση εχει πεσει απελπιστικα!ευχαριστω για οποια βοηθεια!

• 2 εβδομάδες αργότερα...

μια απορία και απο μένα,

1, βάζω το bios σε ACHI mode,

2.κάνω εγκατάσταση τα windows 8,

3.βάζω το πρόγραμμα της Samsung (magician ), στην περίπτωση μου για ρυθμιση / παραμετροποίηση, σωστά ?

μετά , θα συνδέσω τον ΗDD, πως θα του αφαιρέσω το λειτουργικό που είχε πριν ?

μια απορία και απο μένα,

1, βάζω το bios σε ACHI mode,

2.κάνω εγκατάσταση τα windows 8,

3.βάζω το πρόγραμμα της Samsung (magician ), στην περίπτωση μου για ρυθμιση / παραμετροποίηση, σωστά ?

μετά , θα συνδέσω τον ΗDD, πως θα του αφαιρέσω το λειτουργικό που είχε πριν ?

To λειτουργικο που ειχε πριν θα το αφαιρεσεις ακριβως πριν το εγκαταστησεις στον SSD .Θα σου βγαλουν τα windows κατα την εγκατασταση τους διαθεσιμους δισκους και τα οποια partitions εχεις κανει και πρωτα θα επιλεξεις τον hdd θα πατησεις erase-delete θα τα καθαρισεις ολα απο εκει και μετα install στον ssd τα windows 8 .

Για να μην ανοίγω νέο θέμα αφού ή ερώτηση μου έχει να κάνει γενικά με τους ssd..

Αν γεμίσει ένας ssd πέφτει η απόδοση του ?

Μου φαίνεται λίγο πιο αργο το boot και η βαθμολογία στα windows 7 απο 7.9 που μου τον είχε μου τον πήγε 7.7 !!

Τον Corsair Force 3 έχω.

Κι εγώ τον ίδιο έχω, στα 128GB.

-Αν γεμίσει ένας SSD, λογικό είναι να πέφτει η απόδοσή του, αλλά όχι σε τραγικά επίπεδα. Η καθυστέρηση στο boot μπορεί να οφείλεται και στο ότι ενδέχεται να έχει βαρύνει το λειτουργικό και να φορτώνουν περισσότερα προγράμματα απ' ότι στην αρχή.

- Το Windows Experience Index δε λέει και πολλά, προφανώς μετά από κάποιο update αλλάζει η βάση δεδομένων και επειδή βγαίνουν ταχύτεροι δίσκοι από τους δικούς μας, είναι ψιλολογικό να πέφτει η βαθμολογία των δικών μας. Εξάλλου και στα σοβαρά να πάρουμε το δείκτη εμπειρίας, στην ουσία είναι σύγκριση μεταξύ διάφορων υποσυστημάτων.

Eιχα μεχρι σημερα εναν corsair force 3 120gb τον οποιο αντικατεστησα με εναν samsung 840 pro 128gb. Ακολουθησα διαδικασια windows backup+restore στον νεο δισκο, ολα καλα, εβαλα και το samsung magician, εκανα και update firmware.

Ομως, μου τρωει αισθητα περισσοτερο χρονο για να bootarei (στην loading screen των windows 7 αραζει περιπου 4 δευτερολεπτα παραπανω). Δικαιολογειται καπως αυτο?

Κατα τ'αλλα απο ssd optimization settings ειμαστε κομπλε (λογω και του προυπαρχοντος ssd), τα benchmark tests βγαζουν τις ταχυτητες που πρεπει να βγαζουν, κοντα στις ονομαστικες του και γενικα στη χρηση ειναι οκ. Αλλα με προβληματιζει πως ενας πιο γρηγορος δισκος σε ολα καθυστερει αισθητα στο boot!

Μπορω να ζησω και με αυτο anyway, αλλα ψαχνω καμια πιθανη ιδεα για το τις πταιει.

YΓ. Δεν τιθεται θεμα bottleneck , μιλαμε για z68 chipset + 2500k clocked CPU και ο δισκος ειναι ενωμενος σε sata3 port.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...