Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μολις εκανα και εγω παραγγελια εναν 840 (απλο)... κανω κανονικα φορματ οπως και σε hdd?? και μετα ακολουθω τις οδηγιες του πρωτου ποστ ωστε να το κρατησω σε καλη κατασταση?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

http://www.insomnia.gr/topic/460168-ocz-agility-3-120gb/

όπως έγραψα κι εδώ, ΑΤΤΟ...

Ti einai to atto?

Τί είναι το ATTO;

Επεξ/σία από parsifal
greeklish

Benchmark για δίσκους, και μη γράφεις με greeklish.

Καλα ντε μην βαρας,ξεχαστηκα και εγω μια φορα σαν ανθρωπος. Δεν καταλαβα τι ενοεις benchmark για δισκους? Πιο ειναι το προβλημα μου στον σκληρο δισκο ssd ξερεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λοιπον μολις παρελαβα και εγω τον σσδ... και πηγα να αλλαξω σε ahci mode στη μητρικη και μου βγαζει δυο επιπλεον επιλογες.. amd ahci bios rom Που ειναι disabled και aggresive link power management  που ειναι enable..

edit... και μια απορια που εχω θα περασω το λειτουργικο και 1-2 παιχνιδια στο σσδ.... καποια προγραμματα που δε χρησιμοποιω πολυ και καποια παιχνιδια που δε τα πολυπαιζω μπορω να τα κανω εγκατασταση κανονικα στο 2ο σκληρο?

post-143923-0-97828700-1368113690_thumb.jpg

post-143923-0-23586700-1368113729_thumb.jpg

Επεξ/σία από sotiris123

Χθες πηρα και εγκατεστησα κι εγω τον Samsung 840 και εκανα τα περισσοτερα απο τα βηματα του τοπικ(εκτος page file και disk cleanup). Θελω να ρωτησω αν μπορω να κανω update τους drivers της μητρικης(http://www.msi.com/product/mb/P7N-SLI.html#/?div=Detail) η οποια εχει nForce 750i και 430i chipset χωρις να χασω το TRIM.

Επισης, πρεπει να αλλαξω κι εγω το mode της μητρικης απο IDE σε AHCI? Θα επηρεασει τους 2 μηχανικους δισκους που εχω? Δεν εχει επιλογη για AHCI. Οποτε ακυρο...

Ποιες ακριβως ενεργειες πρεπει να κανω με το που αγορασω τον ssd; Δεν ξαναειχα πριν. Χρειαζεται το trim support ή πλεον το εχουν ενεργοποιημενο εξ'αρχης; Τον samsung 840 θα παρω.

Οποτε θελει να κανω κατι ιδιαιτερο; Ή ο,τι ηξερα τοσα χρονια;

Ανασυγκροτηση;

Κατα την εγκατασταση των windows, προσεχω καποια ρυθμιση; 

Τιποτα απο bios;

Εγω εκανα κανονικα εγκατασταση τα windows 7 στον SSD χωρις καμια ιδιαιτερη ρυθμιση. Διαβασε το πρωτο ποστ του τοπικ και επισης δες αν η motherboard σου υποστιριζει AHCI mode. Αν ναι, πριν βαλεις τα windows στον δισκο ψαξε να δεις τι πρεπει να κανεις για να το ενεργοποιησεις μεσω BIOS.

Καλησπέρα παίδες. σήμερα εγκατέστησα τον πρώτο ssd μου, τον samsung 840 250gb, και έτρεξα As ssd και CrystalDiskInfo , αφού πρωτα έκανα κάποια από τα tweaks που λέει το αρχικό ποστ. Απλα επειδή είμαι τελειως άσχετος με αυτά θα ήθελα αν μπορείτε να με πείτε αν τα νούμερα-αυτά που γράφει είναι τα αναμενόμα,δηλαδή αν όλα πάνε καλά. Ευχαριστώ προκαταβολικά :D
ALXBYEK.png

Ξυρίζει ο δίσκος.

Σήμερα μου ήρθε εμένα και τον έβαλα ως δεύτερο για να έχω μόνο Games εκεί.

samsung840ssdbenchmark.jpg

Μπορεί τον άλλο μήνα να δώσω τον Intel και να πάρω άλλον έναν και να κάνω ένα RAID στα 500GB. :)

Καλές οι επιδόσεις, αλλά μην ξεχνάμε την αξιοπιστία.
Τους Intel τους έχω στην πρώτη θέση και είναι κάτι που φαίνεται από την τιμή τους. Ελπίζω να βγουν καλοί οι Samsung.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...