Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαλησπερα και απο εμενα.

Διαβασα σχεδον ολο το topic για να μπορεσω να καταλαβω τι στο περιπου παιζει με τους ssd.

Κατ αρχην να πω και γω τα συνχαρητηρια μου στο παλικαρι που εκανε αυτο το topic.

Λοιπον διαβασα με προσοχη ολα αυτα που ειπατε αλλα (κατ αρχην εχω τον OCZ AGILITY 3 60gb) και μητρικη (EVGA 680i SLI)

δεν μπορεσα να βρω πουθενα το AHCI το οπιο αποτι καταλαβα κανει μεγαλη διαφορα ,ωστε να το ενεργοποιησω.

Απο εκει και περα τα πρωτα 3 tips  θα τα κανω αλλα ηθελα να ρωτησω αν θα δω αισθητη διαφορα στην ταχυτητα του pc..

Ευχαριστω για ολα προκαταβολικα..

(τα specs του pc τα εχω στην υπογραφη)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πιο πολύ τα Tweaks είναι για την ''υγεία'' του SSD παρά για τις επιδόσεις.

Πάντως αξίζει να τα κάνεις, γιατί κερδίζεις αρκετά GB..

Firefox - χρήση της μνήμης ως cache αντί του σκληρού:

Ανοίγουμε τον Firefox -> πληκτρολογούμε about:config στο address bar -> Enter -> διπλό κλικ στο browser.cache.disk.enable όπου ορίζουμε την τιμή ως False -> Right-Click οπουδήποτε-> New -> Integer -> Preference Name "disk.cache.memory.capacity" -> value memory size in KB. Βάζουμε π.χ 32768 για 32MB, 65536 for 64MB, 131072 for 128MB, κλπ. -> restart Firefox.

Με την παραπάνω διαδικασία γλιτώνουμε τα μικρά writes του firefox στον ssd, ενώ συγχρόνως αυξάνεται και η ταχύτητα.

Σε σύστημα με 4gb μνήμη,ποια θεωρείτε ιδανική τιμή για σωστή απόδοση του συστήματος και του firefox;

παιδια μια ερωτηση. εφτιαξα υπολογιστη την τριτη και εβαλα αυτον τον ssd
http://www.skroutz.gr/s/2506637/Samsung-840-Series-120GB-2-5-inch-SSD.html
σημερα ειδα στο hdd sentinel οτι το health του ειναι 99%. πως ειναι δυνατον να επεσε σε ουτε μια βδομαδα? τι μπορω να κανω για να τον συντηρησω και να τον ξανακανω 100%?

Αν αληθεύει το 99% δεν ξαναγίνεται 100. Πέρασες το τελευταίο firmware? Aν όχι, πέρασέ το, μπορεί έτσι να διορθωθεί. Το magician της samsung τι σου λέει?

Mην δίνεις σημασια στο 99%.. Και εμένα ο 830 εχει 99% απο τοτε που τοην πηρα εδω και 6 μηνες εκει έχει μείνει μάλλον ειναι bug του sentinel.

Eγω αυτό που έχω παρατηρήσει ειναι οτι στον 830 και όχι μονο απο τον δικο μου αλλα και απο φίλων οτι δεν διαβάζουν τα προγράμματα σωστά τον δίσκο πχ με το ssd life δεν βγάζει καμία ένδειξη παρα μόνο οτι είναι υγιείς και έχει ταδε ώρεσ λειτουργίας. Επίσης το πρόγραμμα αναφέρει οτι ο 830 δεν υποστηρίζει τη "εξαγωγή" πληροφοριών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...