mike299 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Μόλις τέλειωσα την εγκατάσταση μου πρώτου μου SSD, ένα Samsung 840 Pro 128GB Διάβασα αρκετές και χρήσιμες πληροφορίες στα forum που γράφουν για το τι να κάνεις για την σωστή λειτουργιά ενός SSD, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν τα έκανα όλα σωστά. Καταρχήν η μητρική μου είναι η Gigabyte Site: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2765#sp">GA-X48T-DQ6 (SATA 2, ICH9R). (Ξέρω ότι θα σκεφτείτε που πάω με sata 2, αλλά η αλλαγή του δίσκου ήταν εκτός προγράμματος μιας και με άφησε ο raptor μου, και αναβάθμιση υπολογίζω να κάνω σε κανένα χρόνο). AHCI mode, λειτουργικό win 8 Pro x64, , intel Chipset driver 9.3.0.1026. Ένα θέμα που αντιμετώπισα είναι δεν ήταν δυνατή η εγκατάσταση του τελευταίου intel RST 11.7 καθότι μου εμφανίζει μήνυμα ότι δεν είναι συμβατό το H/W μου. Φαντάζομαι ότι είναι φυσιολογικό λόγο παλαιότητας, αλλά και ο τελευταίος που φαίνεται να είναι συμβατός (10.8.0.1003) μου πεταει error στην μέση της εγκατάστασης (framework error) και δεν ολοκληρώνεται. Για να κάνω εγκατάσταση τον AHCI driver, τον έκανα χειροκίνητα με χρήση των αρχείων του 10.8.0.1003_f6flpy-x64. Στο device manager δείχνει να είναι σωστή η έκδοση ο driver. Μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο? Είναι απαραίτητο μα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του RST ή μόνο με τον driver είμαι οκ? Επίσης το TRIM σύμφωνα με αυτή την Site: http://www.station-drivers.com/forum/viewtopic.php?f=32&t=4023">μέθοδο που δημοσιευσε ο ati8assos δείχνει να λειτουργεί (χρειάστηκε restart για να μηδενιστούν οι τιμές, αλλά ο αρθρογράφος το θεωρεί φυσιολογικό). Σας επισυνάπτω benchmark για να δείτε τις ταχύτητες και να μου πείτε αν θεωρείτε ότι είναι ok για sata 2. Ξέρει κανένας τι ακριβώς είναι το Over Provisioning που κάνει το Samsung Magician? Αξίζει να το έχω ενεργοποιημένο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Στο λέει τι κάνει, δημιουργεί ένα συγκεκριμένο χώρο στον SSD το οποίο χρησιμοποιείται μόνο από τον Controller και σου λέει πως αυτό βοηθάει την διάρκεια ζωής του SSD αλλά και την ισορροπία του στις επιδόσεις. Θέλω να το ψάξω λίγο όμως προτού το ενεργοποιήσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MasterX Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2013 επειδη αυριο θα κανω φορματ και ξανα εγκατασταση Windows 7 στον υπαρχων SSD Intel SSDSA2M080G2GC 80GB X25-M τι προτεινετε να κανω (εκτος απο αυτα που λεει στην αρχη του νηματος); Δηλαδη κατα την εγκατασταση κανω απλο quick format? Κατι αλλο για να αδειασω το δισκο, πχ manual trim (ο δισκος υποστηριζει trim); Και κατι για ελεγχο του δισκου, να δω αν ειναι σε καλη κατασταση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Super Moderators Share Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 πρέπει να έχει tools η intel... και κανονικό quick format να κάνεις δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MasterX Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Βλέπω οι περισσότεροι δεν έχετε περάσει το Intel RST με αποτέλεσμα να έχετε χαμηλότερες επιδόσεις. Όπως προείπε και ο ThReSh, πρώτα περνάμε τους Intel Chipset Drivers με αυτή τη διαδικασία γιατί αλλιώς δεν περνιούνται σωστά και μετά περνάμε τον τελευταίο Intel RST που είναι ο 11.7.1013 ψαχνοντας για τον τον Intel Rapid Storage Technology Driver μπερδευτηκα... στο site της μητρικης μου εχει την εκδοση 10.6.0.1002.. στο Google τα πρωτα αποτελεσματα δεν ηταν για τον 11.7.1013 .. τελικα ειναι αυτος ο σωστος; Intel® Rapid Storage Technology (Intel® RST) RAID Driver και αν ναι, γιατι τον αναφερουν σαν (RAID) λες και ειναι ειδικα μονο για RAID? φανταζομαι εννοουν οτι υποστηριζει και το RAID.. ετσι; (γιατι αυτος στο site της μητρικης μου ειναι 11ΜΒ, ενω αυτος στο site της intel 300KB ????) επισης, μπορει καποιος να μου πει πως θα βρω τους drivers για το Intel® P55 Express Chipset ? Το site της Intel με εχει καταμπερδεψει.. δεν βγαζω ακρη.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Ναι, εννοούν την Raid υποστήριξη. Αυτός είναι ο οδηγός(iata_cd.exe) Αυτός που υπάρχει στο Site της μητρικής σου είναι παλιός RST.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MasterX Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 τον f6flpy-x64.zip κατεβασα.. win7 64bit θελω.. αυτος που ειπες εχει καμια διαφορά εκτος απο τις γλωσσες; τους drivers για το Intel® P55 Express Chipset ξερεις πως θα τους βρω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Κατέβασε τους τελευταίους που υπάρχουν στο station-drivers.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MasterX Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 δεν μπορεσα να βγαλω ακρη.. station εννοεις το Download Center? εψαξα με διαφορους τροπους.. βαζω " P55 Express Chipset" και δεν βγαζει τιποτα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 http://www.station-drivers.com/page/intel%20chipset.htm 9.4.0.1014 WHQL Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
di_kanio Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2013 Πριν δύο μέρες πήρα έναν Samsung ssd 840 series 120 GB. Απλώς πριν το βάλω για πρώτη φορά, θέλω να ρωτήσω: 1. αν χρειάζεται να κάνω format ή είναι ήδη φορμαρισμένος από το εργοστάσιο; 2. Στο manual που είχε μαζί, κάπου λέει « supported partition types: MBR, GPT »,δηλαδή δεν θα είναι πλέον NTFS ; Αν όχι ποιό να επιλέξω; Το MBR ή GPT; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MasterX Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 http://www.station-drivers.com/page/intel%20chipset.htm 9.4.0.1014 WHQL σε ευχαριστω! λογικο ειναι που τα κατεβαζετε απο κει.. στης intel δεν βγαζεις ακρη.. ειναι τιποτα αλλο χρησιμο απο κει να κατεβασω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Όχι, εφόσον έβαλες τους RST και τους chipset drivers τέλειωσες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Πριν δύο μέρες πήρα έναν Samsung ssd 840 series 120 GB. Απλώς πριν το βάλω για πρώτη φορά, θέλω να ρωτήσω: 1. αν χρειάζεται να κάνω format ή είναι ήδη φορμαρισμένος από το εργοστάσιο; 2. Στο manual που είχε μαζί, κάπου λέει « supported partition types: MBR, GPT », δηλαδή δεν θα είναι πλέον NTFS ; Αν όχι ποιό να επιλέξω; Το MBR ή GPT; Εφόσον θα στήσεις σε αυτόν το λειτουργικό σύστημα, κάνε του ένα γρήγορο φορμάρισμα και είσαι κομπλέ. NTFS θα είναι, το MBR και το GPT (GUID) αφορούν άλλα πράγματα. Φαντάσου τα σαν ένα είδος ευρετηρίου. Μην σε προβληματίζει αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atomakis Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2013 Καλυτεροι ειναι οι οδηγοι της Intel για το chipset και για το achi ή των windows 8; Οταν δεν περασω της Intel, το σημα των windows το περναει αστραπιαία κατα την εκκίνηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα