Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ισχύουν αυτά που λες, τα περισσότερα tweaks μπορεί να μην έχουν άμεσο όφελος για τον μέσο χρήστη, αλλά έχουν για τους Benchmarkers π.χ

Όσο για τα tweaks του SSD που αναφέρονται στην πρώτη σελίδα, είναι απαραίτητα για να παραμένει ''υγιής'' ένας SSD.

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

βασικά κυρίως για τους benchmarks, όχι για τους υπόλοιπους οι οποίοι μπορεί να μην είναι "μέσος χρήστης"...

Δημοσ.

καλησπέρα σας.

θέλω να μου δώσετε μια εξήγηση σύμφωνα με τις παρακάτω screenshots γιατί βραδιάτικα κοντεύω να σαλτάρω. !!

η motherboard είναι μια Asus M3N78

η πρώτη δίχνει τον SSD 

17071679.png

Η δευτερη δίχνει εναν παμπάλαιο SATA 2 HDD
17241423.png

και η τρίτη το benchmark του SSD
18110865.png

με τους default ahci drivers εχω τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα , αλλά και με τους drivers της nvidia για το chipset.

Δημοσ.

Υπαρχει port που να δουλευει σε σατα 1? Δεν αναφερει πουθενα κατι τετοιο το motherbord. (supports 5 xSATA 3 Gb/s ports)...

Sent from my HTC Desire using Insomnia

Δημοσ.

Αγορασε ο κολλητος τον δισκο KINGSTON SV300S37A/120G V300 SSD 120 GB SATA3 2.5'' RETAIL σε προσφορα.

εχει μια μητρική ASUS P5K που απ'οτι βλεπω υποστηριζει SATA2.
Αυριο θα τον εγκαταστησουμε. Χρειαζεται κατι συγκεκριμενο να προσεξω κατα την εγκατασταση; Δεν ξερω τι παιζει πλεον με τους SSD.. Υποστηριζει Trim ή δεν ασχολουμαστε πλεον με αυτο;;;

• Super Moderators
Δημοσ.

για πριν το installation του OS ναι, για μετά κάποια από αυτά που είναι στην αρχή του topic

για το trim είναι θέμα OS, πχ Windows XP δεν υποστηρίζουν...

Δημοσ.

δηλαδη για τους SSD μετραμε τες με διαφορετικα προγραμματα απ'οτι στους μηχανικους δισκους;
και μαλιστα εξαρταται και απο ποιο controller εχουν;

Δημοσ.

Παιδια η λειτουργια του trim ειναι κατι που κανει αυτοματα ο ssd οταν σβησω καποια αρχεια ή πρεπει να το κανω εγω με καποιο τροπο manually ?

Eπισης στο samsumg magician εχει το temporary file clean up .Aυτο ποσο συχνα πρεπει να το κανω ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...