Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2012 μην κάνεις crossposting, καλύτερο στο άλλο topic
k_dinos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπερα και απο μενα παιδες, θα ηθελα να κανω μια ερωτηση γιατι ειμαι ολιγον noob με τους ssd και οσο εψαξα δεν καταλαβα ακριβως τι πρεπει να κανω. Στο pc μου τωρα εχω πανω εναν wd caviar black, και θα του βαλω τωρα εναν ocz agility 3 καινουριο, μπορει να μου πει καποιος ακριβως τι πρεπει να κανω πριν το φορματ? Δηλαδη να τον συνδεσω τωρα πριν το φορματ, ρυθμισεις Update και τετοια. (θα βαλω windows7 64) thanks και sorry γιατι θα τα εχετε πει χιλιαδες φορες αλλα δεν τα πολυκαταλαβα Και εγώ θα βάλω έναν Vertex 4 αυτές τις μέρες, πρέπει να ακολουθήσουμε όλα τα βήματα της 1ης σελίδας?
TheRiddler Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπέρα, αν και ξέρω ότι μπορεί και να έχει ξαναδιατυπωθεί το θέμα, θέλω τα φώτα σας. Αγόρασα τον OCZ vertex 4 128GB, έκανα εγκατάσταση των windows 7, έλεγξα ότι έχει το σωστό firmware,ρύθμισα το BIOS για να λειτουργεί το SATA3 σε AHCI mode, ακολούθησα πιστά τον οδηγό στο 1ο ποστ και ενεργοποίησα και το AHCI στα windows μέσω της registry σύμφωνα με οδηγίες. Παρ'όλα αυτά οι ταχύτητες που μετράω με ATTO διαφέρουν των ονομαστικών του κατασκευαστή (390MB/s read αντί για 550 και 230MB/s write αντί για 430). Αποτελεί πρόβλημα αυτό, ή είναι φυσιολογικό; Θα μπορούσε να φταίει ο controller της μητρικής μου; ( http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3272#dl )
phanispal Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Λογικά ναι, λόγω του Marvell chipset βλέπεις τέτοια νούμερα.
akisk Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπέρα, αν και ξέρω ότι μπορεί και να έχει ξαναδιατυπωθεί το θέμα, θέλω τα φώτα σας. Αγόρασα τον OCZ vertex 4 128GB, έκανα εγκατάσταση των windows 7, έλεγξα ότι έχει το σωστό firmware,ρύθμισα το BIOS για να λειτουργεί το SATA3 σε AHCI mode, ακολούθησα πιστά τον οδηγό στο 1ο ποστ και ενεργοποίησα και το AHCI στα windows μέσω της registry σύμφωνα με οδηγίες. Παρ'όλα αυτά οι ταχύτητες που μετράω με ATTO διαφέρουν των ονομαστικών του κατασκευαστή (390MB/s read αντί για 550 και 230MB/s write αντί για 430). Αποτελεί πρόβλημα αυτό, ή είναι φυσιολογικό; Θα μπορούσε να φταίει ο controller της μητρικής μου; ( http://www.gigabyte....spx?pid=3272#dl ) Αυτό φταίει. Την ίδια m/b έχουμε. Δοκίμασε να αναβαθμίσεις το firmware του Marvell controller (link, ψάξε το Firmware pour MV-91xx Version 2.2.0.1125b). Το έκανα και είδα σημαντική διαφορά με έναν agility 3.
TheRiddler Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Αυτό φταίει. Την ίδια m/b έχουμε. Δοκίμασε να αναβαθμίσεις το firmware του Marvell controller (link, ψάξε το Firmware pour MV-91xx Version 2.2.0.1125b). Το έκανα και είδα σημαντική διαφορά με έναν agility 3. Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις! Τον driver που λες δεν μπορώ να τον βάλω λόγω ασυμβατότητας με τα 64bit windows. Δεν θα έπρεπε όμως οι drivers του site να με καλύπτουν; Κάποια εναλλακτική πηγή του firmware που παραθέτεις; Ευχαριστώ
akisk Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις! Τον driver που λες δεν μπορώ να τον βάλω λόγω ασυμβατότητας με τα 64bit windows. Δεν θα έπρεπε όμως οι drivers του site να με καλύπτουν; Κάποια εναλλακτική πηγή του firmware που παραθέτεις; Ευχαριστώ Δεν είναι driver, είναι firmware. Κάτι σαν bios update! Η Gigabyte στο site της ανανεώνει πολύ σπάνια τους drivers. Firmware για τον controller δεν έχει βάλει ποτέ. Μόνο μέσω του γενικού bios update.. Το τελευταίο όμως ήταν το 2010 και δεν πρόκειται να βγάλει άλλο... Να πω πάντως ότι με τα τελευταία firmware updates (σε μένα τουλάχιστον) μεταμορφώθηκε ο 9128 και πλέον πιάνει πολύ καλές ταχύτητες.
TheRiddler Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δεν είναι driver, είναι firmware. Κάτι σαν bios update! Η Gigabyte στο site της ανανεώνει πολύ σπάνια τους drivers. Firmware για τον controller δεν έχει βάλει ποτέ. Μόνο μέσω του γενικού bios update.. Το τελευταίο όμως ήταν το 2010 και δεν πρόκειται να βγάλει άλλο... Να πω πάντως ότι με τα τελευταία firmware updates (σε μένα τουλάχιστον) μεταμορφώθηκε ο 9128 και πλέον πιάνει πολύ καλές ταχύτητες. Μάλιστα. Οδηγίες για το πως θα το κάνω υπάρχουν κάπου; Γιατί εδώ με πιάνεις αδιάβαστο. Επίσης, υπάρχει κίνδυνος; Όπως πχ με το BIOS update; Γιατί έχω τον 1055T που δεν υποστηρίζεται από το pre-installed BIOS, και αν λόγω λάθους και dual-bios γίνει "reset" χάθηκα.
akisk Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Μάλιστα. Οδηγίες για το πως θα το κάνω υπάρχουν κάπου; Γιατί εδώ με πιάνεις αδιάβαστο. Επίσης, υπάρχει κίνδυνος; Όπως πχ με το BIOS update; Γιατί έχω τον 1055T που δεν υποστηρίζεται από το pre-installed BIOS, και αν λόγω λάθους και dual-bios γίνει "reset" χάθηκα. Τρέχεις το go.bat από 32bit win (υπάρχουν live cd) και ακολουθείς τις οδηγίες. Δε θυμάμαι και εγώ ακριβώς.. Στη χειρότερη να ήθελε κάποιες μικρές τροποποιήσεις το bat αρχείο για να βρει τα paths. Κίνδυνος (για τον controller) θεωρητικά υπάρχει, αν διακοπεί η διαδικασία του update πριν αυτό τελειώσει..
k_dinos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπέρα, εγώ με την Asus P5N-D θα έχω πρόβλημα? Ξέρω οτι δεν έχει Sata 3 αλλά θα του βάλω έναν Vertex 4 για την 5ετη εγγύηση
AiWaaa Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δεν με αφήνει για κάποιο λόγο να απενεργοποιήσω το indexed :/
AiWaaa Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2012 ολα οκ. Με τις ρυθμίσεις ανέβηκαν και οι ταχύτητες 270 read 255 write όλα αυτά με sata 2
tommy_7 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2012 Πώς μπορούμε να δούμε αν το trim είναι ενεργοποιημένο από το λειτουργικό; Ρε παιδια εκανα αυτο που λετε για να δω αν το trim ειναι ενεργοποιημενο (στο cmd) και μου βγαζει αυτο: The FSUTIL utility requires that you have administrative privilages. Τι πρεπει να κανω;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα