Προς το περιεχόμενο

Διακόπτης on-off σε SATA εξωτερικό δίσκο

tarantules

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έβαλα έναν SATA 3,5'' σε εξωτερικό κουτί και παρατήρησα οτι δεν έχουν επιλογή τα WinXP για ασφαλή κατάργηση συσκευής όπως στις USB συσκευές.

Το ερώτημα είναι : να το σβήνω από πίσω με το διακόπτη on-off ή θα έχω πρόβλημα?

Έχω επιλογή στο κουτί για σύνδεση είτε USB είτε SATA.Προτίμησα το SATA για να έχω καλύτερη ταχύτητα.Υπάρχει διαφορά στην ταχύτητα σε σχέση με τη USB ή τα ίδια?

Παρατήρησα επίσης ότι με αναμένο το pc και σβηστό το κουτί ,όταν το ανάψω ΔΕΝ αναγνωρίζει τον SATA και δεν τον εμφανίζει πουθενά.

Πρέπει να είναι ΗΔΗ αναμένο το κουτί , και ΜΕΤΑ να ανάψω το pc...

Μήπως να το σύνδεα μέσω USB? Γιατί να μην δουλεύει ο controller SATA όπως ο controller του USB?

Δημοσ.

Το USB σου δίνει δυνατότητα να διαβάσεις με 25MB/s και να γράψεις με 12MB/s το πολύ. Η sata είναι πολύ παραπάνω ( δεν θυμάμαι πόσο ).

Όσο για τον διακόπτη on/off...ένα δίσκο που είχα εγώ και ήταν με usb είτε με ασφαλή κατάργηση τον εκλεινα,είτε εβγαζα το καλώδιο και μετά πατούσα off είτε μόνο το off δεν είχα προβλημα. Δεν σου λέω πως ούτε κ εσυ θα έχεις,απλα την εμπειρία μου για να κρίνεις!

Δημοσ.

Μάλλον δεν έχεις εγκαταστήσει τον driver για τον eSATA controller σου. Κοίταξε το motherboard σου να δεις ποιον controller φοράει και εγκατέστησε τον ανάλογο driver.

Δημοσ.
Μάλλον δεν έχεις εγκαταστήσει τον driver για τον eSATA controller σου. Κοίταξε το motherboard σου να δεις ποιον controller φοράει και εγκατέστησε τον ανάλογο driver.

Δεν υπάρχει esata controller (τουλάχιστον στην Gigabyte μητρική).Έχω βάλει ένα esata bracket με 2 esata ports και ένα power port.Στο ένα από τα 2 esata ports συνδέω το κουτί.Το esata port συνδέεται με τη μητρική με καλώδιο sata σε κάποιο από τα ελεύθερα port που έχει η μητρική.Άρα λογικό είναι να μην μπορώ να κάνω ασφαλή κατάργηση στο κουτί γιατί ουσιαστικά θα ζήταγα απενεργοποίηση του sata controller της μητρικής (που ελέγχει και τους άλλους εσωτερικούς σκληρούς δίσκους).

Μέτρησα πρόχειρα με το nero speed test ταχύτητες του δίσκου με esata και usb και οι ταχύτητες ήταν αντίστοιχα 93.209ΚΒ/sec και 21.913KB/sec.

Αρκετή διαφορά αλλά το κουτί το έχω μόνο για backup και το χρησιμοποιώ περιστασιακά ή για ταινίες HD ή για μουσική.Μόνο στη μεταφορά μεγάλων αρχείων θα δω διαφορά σε ταχύτητα.Άρα μου είναι πρακτικά άχρηστο το esata.Οπότε γυρνάω πάλι στο παλιό καλό USB

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...