Προς το περιεχόμενο

Laptop ψιλο-γιοκ!

christian-ago

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ενα Acer Aspire 5610Z εδω και καμποσο σχετικα καιρο και το προβλημα του ειναι το εξης:

Καθε φορα που το εκκινώ, δειχνει κανονικα τις μετρησεις και το υλικό μου και...μεχρι εκει.

Κάνει reboot μετά από λίγο μονο του και συνεχιζει η ιδια ιστορια...

Δεν ¨καταφερνει¨ να φορτωσει το λειτ. σύστημα δηλαδη.

Να πω οτι στο BIOS μπαινω κανονικα και επισης εχω αλλαξει boot sequence

και load setup defaults. Δεν ξερω απο λαπτοπς, αλλα μηπως υπαρχει κατι σαν clear cmos

στη μητρικη του; Ή το προβλημα του είναι το Master Boot Record;

Γιατι πριν από παραπανω προβλημα, αντιμετωπιζα ενα προβληματακι με το σκληρο δισκο.

Μου εβγαζε δηλαδη (παλι στην αρχικη οθονη) οτι "O/S wasnt found".

Ωραια λεω, δε βλεπει το δισκο. Του εβαλα κατι σαν "ταπα" γιατι δεν εκανε καλη επαφη.

Απο κει κι επειτα εχω το προβλημα που περιγραφω παραπανω.

Αν βοηθά μπορώ να επισυναψω μια προεπισκοπηση με τα μηνυματα που δειχνει στην αρχικη οθονη.

Αλλα τα μόνα που μου " βρωμανε " ειναι αυτά:

System BIOS shadowed

Video BIOS shadowed

Και παλι δεν ξερω τι σημαινουν αυτα.

Ευχαριστω παιδια για την οποια βοηθεια.

Δημοσ.

μηπως εχει βαρεσει ο σκληρος η εχουν φρικαρει τα win;

για δοκιμασε να κατεβασεις μια live cd διανομη linux και μπουταρε απο το cd να δδεις αν μπαινει

Δημοσ.

Θα το δοκιμασω. Αν καταφερει και μπουταρει απο κει τοτε τι φταιει;

Και παλι δεν ειναι λυση στο προβλημα. Σκεφτομουν αν αλλαζα το σκληρο και εβαζα αλλον

θα ωφελουσε σε κατι;

Επισης ειναι δυνατον να εχει χαλασει το dvd-drive? Δηλαδη κανει τον ηχο οτι και καλα

διαβαζει το dvd που ειναι μεσα, αλλα δε γινεται κατι, δεν το φορτωνει.

Δημοσ.

σκεφτομουν πως αν μπουταρει δεν θα παιζει κανενα θεμα λογικα με μνημες μητρικη γραφικα κλπ, οποτε θα ναι η windows ή σκληρος.

το επομενο βημα θα ηταν να δουμε μεσω linux αν εχει κανενα προβλημα ο σκληρος, αλλα γι αυτο δεν ειμαι και πολυ ειδικος να σου πω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...