nasmania Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω αν εχει δοκιμάσει κανείς να στήσει ενα server πίσω απο μια σύνδεση 3G Internet μέσω οποιασδήποτε εταιρίας ...Δουλεύει ή #@% μάντολες ? Συγκεκριμένα με ενδιαφέρουν 2 web services στην πόρτα 80 και 8080,ftp(21) καθώς και SSH (443) Θανκς φολκς !!
nasmania Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Κανείς ?? Καλησπέρα,Θα ήθελα να ρωτήσω αν εχει δοκιμάσει κανείς να στήσει ενα server πίσω απο μια σύνδεση 3G Internet μέσω οποιασδήποτε εταιρίας ...Δουλεύει ή #@% μάντολες ? Συγκεκριμένα με ενδιαφέρουν 2 web services στην πόρτα 80 και 8080,ftp(21) καθώς και SSH (443) Θανκς φολκς !!
psytony Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Αυτό που ζητάς δεν στο δίνει κανένας πάροχος 3G, είναι κατά της πολιτικής τους. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου. Μπορείς να σηκώσεις ένα server πίσω απο 3G αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα proxy server σε κάποια άλλη τοποθεσία (πιθανότατα σε ένα Data Center) με τον οποίο θα στήσεις ένα VPN και θα κάνεις port forwarding για τις πόρτες που θέλεις. Να προσέξεις ο VPN client να είναι στην τοποθεσία που έχεις τη σύνδεση 3G έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ανοίξεις port για το VPN.
nasmania Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου psytony, αν και με μπερδεψες λιγάκι.... Ξέρω οτι το VPN είναι ουσιαστικά ένα ασφαλές tunnel μεταξύ 2 ή περισσότερων σημείων στο internet...Σωστά ? Ο Proxy που κολλάει ? Proxy δεν είναι οι servers που "cacharουν" δεδομένα που έχουν ζητήσει άλλοι χρήστες ? Στην περίπτωση του VPN πάλι δεν χρησιμοποιούνται πόρτες για το κανάλι επικοινωνίας ? ( που θα είναι μπλοκαρισμένες ?) Για να μην μπερδευόμαστε αυτο που θέλω να κάνω οπως είπα είναι να χρησιμοποιήσω ενα 3G Router που πάνω του θα είναι συνδεμένες 3 συσκευες δικτυου ... Ξέρω οτι ένας Η/Υ μπορεί να εκτελέσει χρέη router και με το παραπάνω αλλά σαφέστατα δεν έχει ούτε την ίδια ευκολία,κατανάλωση,μπλα μπλα.. Μου φαίνεται χαζή η πολιτική των εταιριών , είναι σαν να λέμε οτι σου δίνω σύνδεση internet αλλά θα μπορείς να ελέγχεις μόνο τα email σου... Σίγουρο αυτό και το έχεις ψάξει με όλες τις εταιρίες ? Αυτό που ζητάς δεν στο δίνει κανένας πάροχος 3G, είναι κατά της πολιτικής τους.Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου. Μπορείς να σηκώσεις ένα server πίσω απο 3G αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα proxy server σε κάποια άλλη τοποθεσία (πιθανότατα σε ένα Data Center) με τον οποίο θα στήσεις ένα VPN και θα κάνεις port forwarding για τις πόρτες που θέλεις. Να προσέξεις ο VPN client να είναι στην τοποθεσία που έχεις τη σύνδεση 3G έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ανοίξεις port για το VPN.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.