Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για σύνθεση

SirD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόκειται να αλλάξω κουτί και σκέφτομαι αυτό της επισυναπτόμενης εικόνας. Χρήση : σχεδιαστικά προγράμματα (Autocad, 3dsmax, Archicad), επεξεργασία εικόνας-βίντεο (Adobe suite...photoshop, premier, soundbooth, encore...κτλ), και κάνα παιχνίδι σε στυλ NFS...

Θα ήθελα να σχολιάσετε

1.τη μητρική (αξίζει...ή να πάω σε Gigabyte και αν ναι σε ποια?..θα ήθελα να έχει Usb3 τουλάχιστον...για να μην είμαι εκτός εξέλιξης όταν μετά από λίγο καιρό κυκλοφορήσει ευρέως αυτό το πρωτόκολλο)

2.τις μνήμες (να είναι απόλυτα συμβατές με τη μητρική..τις συγκεκριμένες τις αναγράφει στο manual της μητρικής που έχω βάλει)

3.το τροφοδοτικό (ποια η διαφορά με το αντίστοιχο της Enermax που είναι Mod? )

Κάρτα γραφικών λέω να βάλω την Asus GTX 275 από το PC1.gr....την έχει στα 186€...ενώ στο πλαίσιο 225€...μεγάλη διαφορά θα έλεγα...γνωρίζει κανείς γιατί?

post-5966-129063066961_thumb.jpg

Δημοσ.
Πρόκειται να αλλάξω κουτί και σκέφτομαι αυτό της επισυναπτόμενης εικόνας. Χρήση : σχεδιαστικά προγράμματα (Autocad, 3dsmax, Archicad), επεξεργασία εικόνας-βίντεο (Adobe suite...photoshop, premier, soundbooth, encore...κτλ), και κάνα παιχνίδι σε στυλ NFS...

Θα ήθελα να σχολιάσετε

1.τη μητρική (αξίζει...ή να πάω σε Gigabyte και αν ναι σε ποια?..θα ήθελα να έχει Usb3 τουλάχιστον...για να μην είμαι εκτός εξέλιξης όταν μετά από λίγο καιρό κυκλοφορήσει ευρέως αυτό το πρωτόκολλο)

2.τις μνήμες (να είναι απόλυτα συμβατές με τη μητρική..τις συγκεκριμένες τις αναγράφει στο manual της μητρικής που έχω βάλει)

3.το τροφοδοτικό (ποια η διαφορά με το αντίστοιχο της Enermax που είναι Mod? )

Κάρτα γραφικών λέω να βάλω την Asus GTX 275 από το PC1.gr....την έχει στα 186€...ενώ στο πλαίσιο 225€...μεγάλη διαφορά θα έλεγα...γνωρίζει κανείς γιατί?

1 μητρικη λεω αυτη http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-P55A-UD3-1156-P55-DDR3-GAP55UD3-00-G.htm υποστηριζει κ σατα3

2 μνημες δεν θα εχεις προβλημα οποιες απο αυτες κ να βαλεις http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/with%28MEMORY_SIZE=4%20GB%29/with%28MEMORY_TECHNOLOGY=DDR3%29.htm

3 στο MODU εχει αποσπομενα καλωδια

στις καρτες η μονη διαφορα που εχουν ειναι η HDTV Output (YPbPr) που εχει αυτη αυτη τ πλαισιου ελπιζω μονο το pc1 να την εχει φιατι λεει κατοπιν παραγγελιας

εγω θα επαιρνα στη θεση σ μια hd 5770 π ειναι πιο καινουργια αν κ ειναι λιγο χειροτερη σε επιδοσεις απο την 275

αν τωρα θες nvidia γιτι ασχολεισαι μαι επεξεργασια εικονας βιντεο κπλ τοτε πασο.

Δημοσ.
1 μητρικη λεω αυτη http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-P55A-UD3-1156-P55-DDR3-GAP55UD3-00-G.htm υποστηριζει κ σατα3

Σύμφωνοι για το Sata 3...απλά με προβληματίζει αυτή η σημείωση.."Κατα την λειτουργία των SATA3 / USB 3.0 (Marvell 9128 /NEC USB 3.0 Controllers)σε turbo mode,η πρώτη PCIE x16 δουλεύει σε x8 speed".

Αν δεν κάνω λάθος στις Asus δεν γίνεται αυτό....γι αυτό και επέλεξα τη συγκεκριμένη μητρική...Τώρα, αν δεν είναι και τόσο τραγικό αυτό που συμβαίνει με τη λειτουργία των SATA 3/USB 3 στις Gigabyte...πολύ ευχαρίστως να την αντικαταστήσω...

Πάντως σε γενικές γραμμές η σύνθεση (μαζί με τη κάρτα γραφικών από το πλαίσιο...ας υπάρχει και το HDTV...) βγαίνει κοντά στα 900€...από που θα μπορούσα να κόψω για να πέσει έστω και κάνα 50άρικο το πακέτο???(είναι καθαρά ψυχολογικό το θέμα...άλλο να λες 9 + και άλλο 8 +...Είναι δύσκολοι οι καιροί....)

Όσο για τη σύνθεση με τον Amd...επέλεξα (μετά από διάβασμα σε πολλά άλλα post εδώ) να κινηθώ προς σύνθεση που βασίζεται σε Intel επεξεργαστή για να ανταποκρίνεται καλύτερα στις απαιτήσεις μου...που σε καμιά περίπτωση δεν είναι τα παιχνίδια...

Φυσικά, δεν θα με χαλούσε καθόλου να έμπαινε ένας SSD...αλλά μάλλον δεν με παίρνει να κάνω τέτοια κίνηση τώρα....

Δημοσ.

Φίλε Moldovan20...Ενδιαφέρουσα η σύνθεση που έφτιαξες...Προφανώς θεωρείς ότι με βάση αυτά που ζητάω θα πρέπει να δώσω μεγαλύτερη βαρύτητα στον SSD κι όχι στη κάρτα γραφικών....Εγώ είχα επιλέξει την GTX275 έχοντας στο νου μου πιθανή προσθήκη SSD...λίγο αργότερα..προς το καλοκαίρι (ίσως έπρεπε να το αναφέρω).

Για το τροφοδοτικό...είναι αρκετά τα 425W ?

Δημοσ.

φίλε μου ασχολείσαι πολύ μ αυτα τα προγράμματα;;γιατί αν ναι θα σου έλεγα ότι 1ον ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ι5 και 2ον ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 8gb ραμ.θα με θυμηθείς.εγώ με ι5 και 4γίγα ράμ και πολλές φορές στο after effects τα τρώει τα κολληματάκια του.και σε κάπως μεγαλύτερα πρότζεκτ δν είναι και μικρός ο χρόνος του ρέντερ.

Δημοσ.
φίλε μου ασχολείσαι πολύ μ αυτα τα προγράμματα;;γιατί αν ναι θα σου έλεγα ότι 1ον ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ι5 και 2ον ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 8gb ραμ.θα με θυμηθείς.εγώ με ι5 και 4γίγα ράμ και πολλές φορές στο after effects τα τρώει τα κολληματάκια του.και σε κάπως μεγαλύτερα πρότζεκτ δν είναι και μικρός ο χρόνος του ρέντερ.

Τη δεδομένη στιγμή δεν ασχολούμαι (αφού το pc που έχω είναι απαρχαιωμένο και δεν σηκώνει πολλά πολλά...). Αυτός είναι και ο λόγος που θέλω να κάνω αυτή τη κίνηση και να πάρω καινούριο κουτί....

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι για τη κάρτα γραφικών...να οδηγηθώ στην GTX275 και να μείνω με 4 GB RAM...ή να πάω σε κάτι πιο φθηνό..(κι αν ναι..ποιά?) και να βάλω 8 GB RAM? (προσπαθώ να βρω μια χρυσή τομή....ούτε υπερβολικό ποσό...ούτε να ζορίζεται να κάνει αυτά που θέλω)...και για να μη λέω λόγια του αέρα...αν βγει κοντά στα 850€...θα είναι καλά...

Παρακάτω βάζω ενδεικτικά τι θα μπορούσε να μπει...

COOLERMASTER RC-690-KWN1-GP CM 690 BLACK WITH TRANSPARENT SIDE WINDOW 74.90 €

INTEL CORE I5-750 2.66 GHZ LGA1156 - BOX 186.00 €

GIGABYTE GA-P55A-UD3 128.00 €

CORSAIR CMV4GX3M2A1333C9 VALUE SELECT DDR3 4GB (2X2GB) PC3-10666 (1333MHZ) DUAL CHANNEL KIT 94.94 €

WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA 57.00 €

ASUS ENGTX275/2DI/896MD3 896MB PCI-E RETAIL 225.50 €

CORSAIR CMPSU-550VX 550W 94.50 €

Αξία προϊόντων: 860.84 €

Δημοσ.
Σύμφωνοι για το Sata 3...απλά με προβληματίζει αυτή η σημείωση.."Κατα την λειτουργία των SATA3 / USB 3.0 (Marvell 9128 /NEC USB 3.0 Controllers)σε turbo mode,η πρώτη PCIE x16 δουλεύει σε x8 speed".

Αν δεν κάνω λάθος στις Asus δεν γίνεται αυτό....γι αυτό και επέλεξα τη συγκεκριμένη μητρική...Τώρα, αν δεν είναι και τόσο τραγικό αυτό που συμβαίνει με τη λειτουργία των SATA 3/USB 3 στις Gigabyte...πολύ ευχαρίστως να την αντικαταστήσω...

Δεν υπάρχει λόγος να το βάλεις σε turbo mode το usb3, και σε normal mode η ταχύτητες είναι πολύ ποιο πάνω απο το usb2.

http://www.myce.com/article/usb3-superspeed-a-first-look-26421/Reading-performance-3/

Δημοσ.
Δεν υπάρχει λόγος να το βάλεις σε turbo mode το usb3, και σε normal mode η ταχύτητες είναι πολύ ποιο πάνω απο το usb2.

http://www.myce.com/article/usb3-superspeed-a-first-look-26421/Reading-performance-3/

Ομολογώ ότι δεν είχα δώσει σημασία στο turbo mode...όπως και να χει θα πάω προς Gibabyte...είναι πιο οικονομική και αρκετά ποιοτική στις υλοποιήσεις της...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...