Προς το περιεχόμενο

PHENOM II X3 720 ή AMD Athlon II X4 620??

soza

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ,

θα ήθελα μια άποψη για το ποιον επεξεργαστή να κρατήσω.

AMD PHENOM II X3 720 2.8GHZ TRIPLE-CORE BLACK EDITION BOX

ή

AMD Athlon II X4 620 Quad Core Socket AM3 4000 MHz Box

H χρήση θα είναι: παιχνίδια, ΙΝΤΕΡΝΕΤ, επεξεργασία βίντεο (το κυριότερο) και εικόνας!

ευχαριστώ εκ των πρότερων σε όσους απαντήσουν.

ΥΓ. το σύστημα μου είναι: mobo= Asus AM3 M4A77TD, - γραφικα= nVidia GeForce 9500GT 1GB DDR2 PCI-E (ASUS), - RAM= Ellixir 1x2GB 1333Mhz DDR3

Δημοσ.

Δεν σκέφτεσαι να τους υπεροδηγήσεις ή να ξεκλειδώσεις τον 4ο πυρήνα του 720;

Γενικά, στην πλειοψηφία των εφαρμογών και των παιχνιδιών ο X3 720 θα είναι πιο γρήγορος. Ο 1 πυρήνας παραπάνω όμως, θα βοηθήσει τον Athlon II X4 620 να περάσει μπροστά στην κωδικοποίηση βίντεο.

Δημοσ.

Μαλλον θα κρατουσα τον 720be,αρκετα ταχυτερος σε stock ρολογια σε gaming και με αρκετα καλυτερο headroom για overclocking + πιθανοτητα να ξεκλειδωσεις τον 4 πυρηνα.

Απο την αλλη ο 620 ισως ειναι λιιγο καλυτερος σε επεξεργασια εικονας και ισως καταφερεις να ξεκλειδωσεις κ την L3 cache οπου τοτε μεταμορφωνετε σε κανονικο phenom...

Δημοσ.
απο το bios, πας στο ACC και το κανεις auto.

Αν η μητρική σου έχει Southbridge SB710/750

Δημοσ.
Αν η μητρική σου έχει Southbridge SB710/750

Η MOBO που έχω έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

- CPU: Phenom II/Athlon II/Sempron 100 Series

- Chipset: AMD 770 / SB710

- System Bus: Up to 5200 MT/s HyperTransport 3.0

- Memory: 4x DDR3 DIMM 1800(OC) / 1600(OC) / 1333 / 1066 (Max. 16GB)

- Expasion slots: 2x PCIe 2.0 x16 Slots, 1x PCIe x1 Slots & 3x PCI Slots

- Storage: 1x Ultra DMA 133/100/66, 5x SATA 3Gb/s (RAID 0, 1, 10 and JBOD) & 1x eSATA 3Gb/s

- LAN: RTL8112L Gigabit LAN

- Audio: VT1708S 8-channel High Definition Audio CODEC

- 12x USB 2.0

- EPU

- ASUS Fanless Design

- ASUS Q-Fan

- ASUS CrashFree BIOS 3

- ASUS MyLogo 2

- ASUS EZ Flash 2

- Turbo Key

- ASUS C.P.R. (CPU Parameter Recall)

- 1x PS/2 COMBO (Keyboard & Mouse)

- 1x S/PDIF Out (Optical)

- 1x Parallel

- 1x COM Port

Άρα λοιπόν να κρατήσω τον AMD PHENOM II X3 720, μιας και ξεκλείδωνει (βάση των λεγόμενον σας) και ο 4ος πυρήνας, θα είναι καλύτερος από τον ATHLON II X4 620?????

Ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ.

1. να ξεκαθαρισουμε απο την αρχη, οτι κανενας δεν εγγυαται ξεκλειδωμα σε κανεναν επεξεργαστη!!

2. η μητρικες που εχουν SB710/750, εχουν το χαρακτηριστικο ACC το οποιο δεν φτιαχτηκε αποκλειστικα να ξεκλειδωνει επεξεργαστες, αλλα να κανει αυτοματες ρυθμισεις στο συστημα, ωστε να λειτουργει με τον βελτιστο τροπο, ακομα και σε περιπτωσεις overclocking. απλα αποδειχτηκε, στην πορεια και στην πραξη, οτι εχει και την δυνατοτητα να ξεκλειδωνει πυρηνες! ομως αυτο εξαρταται και σε μεγαλυτερο ποσοστο, στου ιδιους τους επεξεργαστες!

3. αν εχω καταλαβει καλα, τους εχεις και τους 2 επεξεργαστες? αν τους εχεις, γιατι απλα δεν τους δοκιμαζεις? και κρατα οποιον ξεκλειδωσει!!!

Δημοσ.

Ψηλέ τους έχεις και τους 2 ή σκέφτεσε να αγοράσεις ενα απ' τους 2; Τώρα με βάση τα κομμάτια που υπάρχουν στην αγορά ο 620 είναι με xxDAC Propus core και δεν έχει L3 για να την ξεκλειδώσεις. Όπως και για τον 720ΒΕ τα stepping που υπάρχουν τωρα δεν ανοίγουν τον 4ο πυρήνα.

Δημοσ.

Παίδες, του έχω τους επεξεργαστές, άπλα πρέπει να αποφασίσω μέχρι αύριο το πολύ για το ποιον θα κρατήσω από τους δυο.

Εγώ δεν ζήτησα να μου πείτε ποιος ξεκλειδώνει (δεν το ήξερα καν, πριν το ποστ μου εδώ), αλλά με τις υπάρχουσες δυνατότητες του καθ' ενός να μου πείτε ποιον θεωρείτε ότι είναι κατάλληλος για αυτά που τον θέλω να κάνει!!!

Τώρα αν πρόκειται και ξεκλειδώσει κάποιος (ποιο πιθανό βλέπω τον PHENOM II X3 720) βάση των λεγόμενων σας πιο πάνω και της μητρικής που έχω, λέω να κρατήσω αυτόν.

Αν όμως έχετε επιχείρημα κάλο για τον ATHLON 620 τότε αλλάζει το πράμα.

Υ.Γ: Πως βλέπω αν έχει ξεκλειδώσει πυρήνας ή η cashe της cpu με ποιο πρόγραμμα, να το κατεβάσω αν είναι?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και πάλι

Δημοσ.

Κράτησε τον 720 λοιπόν. Στο 90% των περιπτώσεων θα είναι πιο γρήγορος. Σε 40 χρόνια που οι εφαρμογές θα εκμεταλλεύονται πάνω από 3 πυρήνες το συζητάμε πάλι :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...