Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα αυτο το ασυρματο router δεν ειναι δικο μου αλλα ενος φιλου.δεν μπορει να κατεβασει απο το mtorrent γιτι δν εχει πορτα ανοιχτη και ειναι κοκκινο.ανοιγμα πορτας σε SAGEM Fast 2404.με ενδιαφερει αν καποιος εχει το συγκεκριμενο modem και αντιμετοπισε το ιδιο προβλημα πως το ελυσα βημα βημα.μη σου απαντησετε με portforward.com με ενδιαφερουν μονο απαντησεις απο καποιον που το εχει το συγκεκριμενο router.ευχαριστω.

Επεξ/σία από raspoutinathens
Δημοσ.

Γιατί, τι σε χαλάει το portforward;

Έχει αναλυτικότατο guide βήμα-βήμα για το utorrent.

Δεν ξέρω αν το έχεις ακολουθήσει, είναι ΕΔΩ.

Αν βάλεις στα άδεια πεδία την πόρτα του utorrent και την ip του μηχανήματος (WINDOWS+R->cmd και ENTER και δώσε ipconfig /all, ψάχνεις για Διεύθυνση IPv4: 192.168.χχχ.χχχ), σου δείχνει πως ακριβώς να βάλεις τα νούμερα.

Πέρα από αυτό, εγώ προτιμώ την εύκολη λύση του upnp στις ρυθμίσεις του utorrent και φυσικά, αν έχεις κάποιο firewall πέραν των windows θα πρέπει να το ορίσεις ΚΑΙ από εκεί.

Δημοσ.

Το θέμα μεταφέρεται εδώ από την ενότητα Software. Ελέγχετε προσεκτικά τις περιγραφές των ενοτήτων στην κεντρική σελίδα του forum ώστε να επιλέγετε αυτήν που είναι καταλληλότερη για να φιλοξενήσει το θέμα σας.

Δημοσ.
Γιατί, τι σε χαλάει το portforward;

Έχει αναλυτικότατο guide βήμα-βήμα για το utorrent.

Δεν ξέρω αν το έχεις ακολουθήσει, είναι ΕΔΩ.

Αν βάλεις στα άδεια πεδία την πόρτα του utorrent και την ip του μηχανήματος (WINDOWS+R->cmd και ENTER και δώσε ipconfig /all, ψάχνεις για Διεύθυνση IPv4: 192.168.χχχ.χχχ), σου δείχνει πως ακριβώς να βάλεις τα νούμερα.

Πέρα από αυτό, εγώ προτιμώ την εύκολη λύση του upnp στις ρυθμίσεις του utorrent και φυσικά, αν έχεις κάποιο firewall πέραν των windows θα πρέπει να το ορίσεις ΚΑΙ από εκεί.

καλε φιλε μου ξανακοιταξα τη σελιδα που μου ειπες οτι ειναι αναλυτικη.καποια πραγματα ομως δεν τα καταλαβαινω.η πορτα στο μtorrent του παραδειγματος ειναι η 6112 εστω οτι ειναι και η δικη μου πορτα.εχω βρει ηδη μεσω dos την ip του pc ανεφερες.ολα καλα μεχρει εδω.μπαινω στο router που παρεπιπτοντως γραφει 192.168.62.1 πανω απο το user name kai pass ενω του router ειναι 192.168.1.1 τι ειναι αυτο δεν καταλαβα.μετα στο nat εχει ενα πλαισιο με 4 κουτακια και εχει βαλει 16999 και στα τεσσερα εγω καταλαβα οτι στη θεση του 16999 επρεπε να εχει βαλει τη θυρα του μtorrent δηλαδη 6112.και διπλα την ip που πηρα μεσα απο το dos και εχει 2 ακυρες ip αυτος.και κατι αλλο αν αλλαξει ip το router θα πρεπει να γινεται η ιδια διαδικασια συνεχεια?στην αρχη ξεκλικαρει upnp port mapping ξερεις γιατι χρειαζεται αυτο?ευχαριστω για το ενδιαφερον και περιμενω βοηθεια.γιατι εμενα μου φαινονται λαθος τα βηματα του site αν τα ξερεις βοηθησε με σε παρακαλω.

---------- Προσθήκη στις 02:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:51 ----------

επισης δεν ξερω τον ευκολο τροπο μεσω του utorrent που λες μηπως γλιτωσω ολη αυτη την ταλεπορια?αν ειναι ευκολο μου τι λες?αλλα κοιταξε και λιγο τι σελιδα του router να δεις αυτα που σου αναφερω πιο πανω.ευχαριστω

Δημοσ.

σημερα του εδωσα ενα net gear στο φιλο μου που ειχα το οποιο το δουλευα περσι με conn-x και κατεβαζα κανονικα με το utorrent.παλι τα ιδια του βγαζει κοκκινο το mtorrent.αρα συμπερενουμε οτι το προβλημα ειναι στα xp που εχει.εκει τι να του πω να κανει?του ειπα πινακα ελεγχου τοιχο προστασια το εκανε free στις εξερεσεις του ειπα και εβαλε το mtorrent anoigma πορτας με την πορτα που εχει το m torrent παλι τιποτα πωσ γινεται?

Δημοσ.

Μην κοιτάς στην φωτογραφία την ip, από πάνω σου λέει να βάλεις 192.168.1.1.

Λίγο παραπάνω από αυτή την εικόνα λέει Utorrent's port και από κάτω Do not skip this part (Enter IP).

Πρέπει να βάλεις την πόρτα του utorrent και από κάτω την IP του pc, π.χ. 192.168.1.2 (εικονικά το λέω).

Το άλλο για τον εύκολο τρόπο είναι να πας στις ρυθμίσεις του utorrent και στην καρτέλα Συνδέσεις να ενεργοποιήσεις το uPnP port mapping και το NAT-PNP Mapping.

Δημοσ.

επισης δεν ξερω τον ευκολο τροπο μεσω του utorrent που λες μηπως γλιτωσω ολη αυτη την ταλεπορια?αν ειναι ευκολο μου τι λες?

Για το 2404 ενεργοποίηση UpnP

-> 192.168.1.1

-> Advanced Setup

-> LAN

-> τικ στο κουτάκι Enable UPnP

Δημοσ.

Το άλλο για τον εύκολο τρόπο είναι να πας στις ρυθμίσεις του utorrent και στην καρτέλα Συνδέσεις να ενεργοποιήσεις το uPnP port mapping και το NAT-PNP Mapping.

Για το 2404 ενεργοποίηση UpnP

-> 192.168.1.1

-> Advanced Setup

-> LAN

-> τικ στο κουτάκι Enable UPnP

Κάνε αυτά και μάλλον θα καθαρίσεις. :-)

Δημοσ.

α.εγω θα προτεινα τα παρακατω.

α.ορισμος static ip στο pc για να μην αλλαζει.πχ αν το ρουτερ ειναι 192.168.2.1 τοτε στο Pc βαζουμε την 192.168.2.2 απο το control panel,network connections meta local h wireless connection αναλογως πως συνδεομαστε και μετα δεξι κλικ properties και tcp ip εκτος ανειναι vista Που παμε sto network and sharing center.μετα κανουμε το Port forward και το βασικο κανουμε αυτο για οποιον εχει οτενετ αλλιως θα λεει γιατι δνε παιζει

Επιθυμία αυξημένης προστασίας από κακόβουλες επιθέσεις

O OTE θέλοντας να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια σε όλους τους χρήστες της έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία αυξημένης προστασίας από κακόβουλες επιθέσεις.

Έχετε δικαίωμα να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία αυτή, αλλάζοντας την κατάσταση σε ΝΑΙ / ΟΧΙ μέσω του http://my.otenet.gr επιλέγοντας Αλλαγή Κωδικού Πρόσβασηςκαι μετά επιλέγοντας ΑΛΛΑΓΗ στο Πατήστε εδώ για να αλλάξετε τον βαθμό προστασίας σας.

Η υπηρεσία λειτουργεί ως ένα φίλτρο προστασίας με προκαθορισμένες ρυθμίσεις και μπλοκάρει γνωστές θύρες επικοινωνίας.

Όταν η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη (επιλέγοντας ΝΑΙ), αυξάνεται σημαντικά ο βαθμός προστασίας σας, αλλά σίγουρα δεν εξαλείφεται κάθε κίνδυνος ή πρόβλημα ασφάλειας.

O OTΕ αυτή τη στιγμή, έχει μπλοκάρει την εισερχόμενη επικοινωνία στις θύρες:

TCP: 1 μέχρι και 1023, 1433, 3389 και 5000

UDP:161, 135 μέχρι και 139, και 1434.

Σας ενημερώνουμε ότι εάν η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιες εφαρμογές που πιθανόν χρησιμοποιείτε όπως (Απομακρυσμένη Διαχείριση Υπολογιστή / router, VPN) κλπ να μην λειτουργούν. Σε μια τέτοια περίπτωση όποτε επιθυμείτε, μπορείτε να αλλάξετε την επιλογή σας, από ΝΑΙ σε ΟΧΙ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε τροποποίηση της κατάστασης της αυξημένης προστασίας, θα πρέπει να συνοδεύεται και από αποσύνδεση-επανασύνδεση (logout-login) στο δίκτυο τou OTE. Κάθε μετατροπή ενεργοποιείται μόνο μετά από την επόμενη επανασύνδεση.

επισης κλεινουμε οτι firewall εχουμε.

Δημοσ.

Η αυξημένη προστασία που προσφέρει ο ΟΤΕ, απ' ότι ξέρω, αποτρέπει την απευθείας σύνδεση απομακρυσμένων υπολογιστών με σκοπό τον έλεγχο από απόσταση ή την μεταφορά δεδομένων μέσω ftp, http κτλ, δλδ να ανοιχτεί πόρτα εισερχόμενης επικοινωνίας.

Στην ουσία δεν επιτρέπει την δημιουργία ftp, http, vpn server τοπικά και μόνο αν θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο χρειάζεται να την απενεργοποιήσεις.

Τα προγράμματα τύπου peer-to-peer δεν επηρεάζονται, εκτός κι αν ο ΟΤΕ άλλαξε τακτική τελευταία και συμμορφώθηκε σε πιέσεις συμφερόντων και δεν το ξέρω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Η αυξημένη προστασία που προσφέρει ο ΟΤΕ, απ' ότι ξέρω, αποτρέπει την απευθείας σύνδεση απομακρυσμένων υπολογιστών με σκοπό τον έλεγχο από απόσταση ή την μεταφορά δεδομένων μέσω ftp, http κτλ, δλδ να ανοιχτεί πόρτα εισερχόμενης επικοινωνίας.

Στην ουσία δεν επιτρέπει την δημιουργία ftp, http, vpn server τοπικά και μόνο αν θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο χρειάζεται να την απενεργοποιήσεις.

Τα προγράμματα τύπου peer-to-peer δεν επηρεάζονται, εκτός κι αν ο ΟΤΕ άλλαξε τακτική τελευταία και συμμορφώθηκε σε πιέσεις συμφερόντων και δεν το ξέρω.

ξερω οτι κλεινει ports και δεν μπορεις να κανεις Port forward.δεν εχω οτενετ οποτε δεν το ξερω αλλα ενας φιλος μου προσπαθουσε να κανει Port forward δεν επαιζε με τιποτα και οταν εκλισε την αυξημενη ασφαλεια τοτε ολα οκ.τωρα ποιο port Ηθελε δεν θυμαμαι.

Επεξ/σία από poulinos
Δημοσ.

Η αυξημένη προστασία του ΟΤΕ κόβει τα incoming connections στις πόρτες κάτω της 1024, αν θυμάμαι καλά. Γι' αυτό όσοι χρησιμοποιούν torrent client (που συνήθως και από default και με τυχόν randomize κουμπί δουλεύουν σε πόρτες πολύ μεγαλύτερες της 1024) δε θα πρέπει κανονικά να αντιμετωπίζουν από εκεί. Το ζόρι (μέχρι να ανακαλύψουν τουλάχιστον τί συμβαίνει) το τραβάνε οι πελάτες ΟΤΕ που στήνουν υπηρεσίες που δουλεύουν σε standard πόρτες κάτω της 1024, π.χ. Web servers (πόρτα 80), FTP servers (πόρτα 21) κλπ.

Δημοσ.
Η αυξημένη προστασία του ΟΤΕ κόβει τα incoming connections στις πόρτες κάτω της 1024, αν θυμάμαι καλά. Γι' αυτό όσοι χρησιμοποιούν torrent client (που συνήθως και από default και με τυχόν randomize κουμπί δουλεύουν σε πόρτες πολύ μεγαλύτερες της 1024) δε θα πρέπει κανονικά να αντιμετωπίζουν από εκεί. Το ζόρι (μέχρι να ανακαλύψουν τουλάχιστον τί συμβαίνει) το τραβάνε οι πελάτες ΟΤΕ που στήνουν υπηρεσίες που δουλεύουν σε standard πόρτες κάτω της 1024, π.χ. Web servers (πόρτα 80), FTP servers (πόρτα 21) κλπ.

TCP: 1 μέχρι και 1023, 1433, 3389 και 5000

UDP:161, 135 μέχρι και 139, και 1434.

παλια εκοβε νομιζω πολυ παραπανω.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Κάνω revive το τόπικ γιατί με απασχολεί ένα θέμα με το portforwarding στο συγκεκριμένο ρούτερ.

Το πρόβλημα μου είναι στο league of legends. Αφού διαλέξεις ήρωα (λίγο πριν το loading screen) παίρνω ένα error ότι κάποιο firewall μπλοκάρει τη σύνδεση με το server. Οι επιλογές είναι δύο,retry και cancel. Επιλέγοντας retry μετά από λίγα δευτερόλεπτα ξαναπαίρνω το ίδιο error. Αυτή τη φορά επιλέγοντας πάλι retry συνδέομαι στο παιχνίδι. Αυτό συμβαίνει ΠΑΝΤΑ.

Επικοινώνησα με το support του game και μου είπανε ότι πιθανότατα φταίει κάποιο firewall που έχω και μου πρότειναν ή να τα κάνω disable ή να βάλω εξαιρέσεις και portforward. Firewall πέρα από των windows 7 και του ρούτερ δεν έχω.

Αρχικά δοκίμασα να κάνω και τα δύο disable για να ελέγξω αν λύνεται το πρόβλημα. Η απάντηση είναι όχι... Τα ξαναενεργοποίησα και έβαλα εξαιρέσεις και ακολούθησα τον οδηγό του portforward.com για static ip και portforward για το lol.Το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.

Έτρεξα και το παρακάτω test για τα ports που χρησιμοποιεί το λολ και μου βγάζει την θύρα 5060 UDP κλειστή παρότι την έχω ανοίξει από το ρουτερ. Φαντάζομαι ότι θα έχω κάνει κάποιο λάθος στο static ip. Πως μπορώ να το ελέγξω αν έχει γίνει σωστά?

ΥΓ: Έχω conn-x και έχω κλείσει την προστασία του οτέ.

Δημοσ.

αν και σου απαντησα και στο αλλο θεμα.

α.αν εχεις κλεισει την ασφαλεια απο τον οτε πρεπει να κανεις καιενα connect disconnect το ρουτερ.

β.static Ip θα δωσεις στο Tcp ip Της καρτας δικτυου σου και μετα σε αυτην θα κανεις Port forward.

για να δεις αν εχει ανοιξει παρε την 5060 που θες πχ βαλτην στο Mtorrent ανοιξε το mtorrent και μετα πηγαινε στο www.canyouseeme.org και δες αν ειναι ανοιχτη.firewall upnp σουταρε τα.επισης αν εχει dmz κανε dmz.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...